Recent Content by radoart

1. radoart

Pomoc Backup z QuTShero na QTS czym mogę zrobić?

A bo mi się poj....o. Tnx
  2. radoart

Pomoc Backup z QuTShero na QTS czym mogę zrobić?

Taka sytuacja: Czy jest jakiś inny sposób, aplikacja, żebym mógł robić backup z QuTShero na QTS?
  3. radoart

Pomoc Ustawienia MikroTik

A nie możesz sobie zresetować tego MT wejść przez WebFiga i z pierwszego lepszego poradnika w necie przekirować ten port 8100 na port 80?
  4. radoart

Pomoc Ustawienia MikroTik

Średnio mam jasność twoich reguł, przyzwyczajony jestem do Winboxa, ale po kiego dzwona tykasz w regułach adres MT? chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.1 to-ports=80 protocol=tcp in-interface=bridge dst-port=8100 log=yes log-prefix="" ?
  5. radoart

Pomoc Utworzenie udziału sieciowego w folderze.

Tak wiem, nfs i ext4. Narazie testowo się bawię więc dane nie sa ważne. Nawet bym przeyżył to że nie da się podfolderów udostępniać ale boje się, że będzie problem z replikacją nas to nas. Zamiast ustawić jeden folder do kopiowania będe musiał poustawiać wszsytkie udziały osobno i nie wiem jak...
  6. radoart

Dzieki za informacje. Rozumiem, że jak mam serwer z tilerką h to nie moge wgrać zwykłego QTS?
  7. radoart

Okazuje sie, że u mnei nie ma takiej opcji wprowadź ściężkę ręcznie.
  8. radoart

Mam powiedzmy strukturę folderów. Dokumenty/inne/roznosci/mp3. I chcę udostępnić tylko ten folder mp3. Tylko tyle i aż tyle :)
  9. radoart

Ale jak to zrobić? Będąc w FileStation w jakimś folderze, gdy wybieram utwórz udział sieciowy to i tak ląduje on na głównej partycji.
  10. radoart

Czy w QTS/QuTS hero da radę utworzyć udział sieciowy w folderze czy tylko na głównych partycjach?
  11. radoart

Pomoc Chcę dołożyć dysk i poszerzyć raid 5

Dzięki za pomoc! O to mi właśnie chodziło. Mam jeszcze inne pytania ale to w innym dziale.
  12. radoart

Pomoc Chcę dołożyć dysk i poszerzyć raid 5

Mam 3 dyski 16TB w raidzie 5 Chciałbym dorzucić kolejny czwarty dysk 16TB i poszerzyć raid. Czy jest taka możliwość? Wiem, że można wymieniać dyski w locie na większe ale o dokładaniu nowych nie mogę znaleźć info.