Recent Content by Raiven

1. R

Wymiana TS-251B-4G na TS-453D?

Link do sklepu przykładowy, kupię gdzie taniej. W proline akurat tego modelu nie ma, a chciałem jednym rzutem zamówić razem z NASem i zapasowym HDD. NAS oraz UPS są już u mnie :). Niestety nie mogę skorzystać z posiadanego dysku SSD i muszę kupić nowy. Wystarczy jakikolwiek najtańszy czy poniżej...
  2. R

Coś z poniższych będzie lepszym wyborem od wcześniej wspomnianych CyberPowerów? Power Walker LINE-INTERACTIVE (800VA/480W, 2x FR, LCD, AVR) - Zasilacze awaryjne (UPS) - Sklep komputerowy - x-kom.pl Power Walker LINE-INTERACTIVE (850VA/480W, 2x FR, AVR) - Zasilacze awaryjne (UPS) - Sklep...
  3. R

Już klikałem przycisk zamów, ale naszły mnie wątpliwości :P. Stówka różnicy i z 4GB pamięci robi się 8GB - sklep wymienia kość na większą. Ktoś wie czy nie wrzucają pamięci gorszej jakości co przekłada się na mniejszą opłacalność niedopłacania do fabrycznego 8GB? Do którego i tak póki co bym...
  4. R

Jaki czterodyskowiec na Intelu

Zadzwoniłem do epasystemy, ale odesłali mnie do swojego partnera z ofertą dla klientów końcowych storageit.pl - ale to co mnie interesuje raczej nie jest w konkurencyjnych cenach. Chyba stanie na proline, tylko jeszcze muszę pomyśleć jaki USP wybrać.
  5. R

Jaki czterodyskowiec na Intelu

Można prosić o info co ma dystrybutor na stanie? :P Chcę kupić 453D-4G, jakiś 8TB dysk na kopię zapasową (w NASie będą siedzieć 3 x 4TB Ironwolfy które już posiadam) oraz jakiś UPS do tego serwerka.
  6. R

Wracam do tematu po wymuszonej życiem przerwie ;). Dzięki za powyższe. W międzyczasie wypatrywałem jakieś fajnej promki na 453D, ale nic nie było. Aktualnie można dostać za około 2300-2400, a czekać dłużej też już mogę. Tak więc po kolei. 12TB to zdecydowanie za dużo na moje potrzeby, i do tego...
  7. R

8. R

Pierwszy NAS do domu - pytania i dylematy

Cześć, zamiast tworzyć nowy temat spróbuję się podpiąć pod ten, gdyż jest ciekawy i dostarczył mi kilku informacji ;). Aktualnie posiadam QNAP TS-251B-4G z 2 x HDD Seagate IronWolf 4TB spięte w Raid 1 + 1 sztuka HDD 4TB jako zewnętrzny backup. Zaczyna brakować mi miejsca, więc szukam...
  9. R

Nowy użytkownik NASa wita Was

Jeżeli to jest normalne/celowe zachowanie i nie wpływa negatywnie na dyski to może być :).
  10. R

Nowy użytkownik NASa wita Was

Cześć wszystkim :). Fundusze zaczęły pozwalać i pokusiłem się o pierwszy w życiu serwerek NAS na potrzeby backupów z pc/lapka (kiedyś trzeba było zacząć je robić :p), magazyn danych i serwer multimedialny... czyli chyba taki standard u Kowalskiego ;). QNAP TS-251B-4G 3 x Seagate IronWolf 4TB /...