Recent Content by rmia

1. R

TS 231P vs TS228A

A czy oferuje on tylko szyfrowanie poszczególnych folderów/udziałów? Myślałem że spokojnie zaszyfruję cały dysk/dyski i biorąc pod uwagę wbudowaną w procesor obsługę szyfrowania powinno być w miarę ok. Patrząc na Affordable QNAP TS-231P 2-Bay SOHO NAS Review | Page 18 of 19 | eTeknix (nie do...
  2. R

Pomoc Jak podzielić dysk

Witam Kupiłem QNAPa, włożyłem 2 nowe dyski 6 TB RED, ustawiłem RAID 1, przez kilkanaście godzin trwała budowa macierzy, aktualnie gdy wejdę w dyski widzę coś takiego: Potrzebuję mieć: miejsce na backupy Time Machine miejsce na ręczne backupy miejsce na zdjęcia miejsce na muzykę część...
  3. R

Cześć

Witam. W zasadzie dopiero co się zarejestrowałem. NASa jeszcze nie mam ale wkrótce zamierzam mieć :)
  4. R

TS 231P vs TS228A

Niestety mimo szczerych chęci, więcej nie dam rady wyłożyć na ten sprzęt. Patrząc na TS-231P - Features - QNAP przynajmniej w teorii oferują one szyfrowanie
  5. R

TS 231P vs TS228A

Witam Przymierzam się do zakupu pierwszego NASa, głównie co celów backupów + trochę współdzielenia danych w sieci lokalnej. Będę używać Time Machine + ręcznych backupów, zamierzam szyfrować dyski. Dyski najprawdopodobniej 2 X 6 TB WD RED albo 2 x 8 TB WD RED w RAID 1 (być może na razie tylko...