Recent Content by scooter31

1. scooter31

Pomoc TS-231P i kontroler domeny na Windows Server 2019

Psychika wytrzymuje, tylko sprzęt powoli idzie na szrot :) Ale sporo rzeczy mam do przerzucenia na nowszy kontroler, więc zaczynam od folderów sieciowych. PS: Mogę śmiało potwierdzić że z MS 2003 działa. Trochę zabawy, bo mając już folder na qnapie, trzeba nadpisać uprawnienia. Co nie zmienia...
  2. scooter31

Wygląda na to, że wszystko rusza. Dziękuję bardzo za pomoc i łopatologiczne wytłumaczenie. Podobny temat tylko z innej beczki: czy z windows server 2003 sprawa udostępniania wygląda tak samo?
  3. scooter31

Pomoc Brak Qudedup w nasie

Mam kilka pytań związanych z backupem poprzez hybrid backup. Nie mam dostępnej opcji qudedup, ponieważ mam procek arm. Kopiuję z sieci lokalnej do zewnętrznego nasa całą zawartość. Około 900GB. Jak to jest możliwe że przy kopiowaniu 5 dni z rzędu całość ma 1,6 GB? Zawartość folderów wydaje się...
  4. scooter31

Rozumiem. Ale jeżeli spróbuję dodać do konkretnego komputera w sieci, to wtedy nie zadziała? Jak już pisałem: na qnapie widzę użytkowników domeny oraz lokalnych qnapa. Nawet jeśli użytkownikom przydzielę uprawnienia to nadal nie mogę wejść z maszyny w domenie do folderu. Spróbuję zastosować...
  5. scooter31

Czyli że muszę najpierw dodać dysk w domenie żeby do niego można było wejść?
  6. scooter31

Witam Mam w sieci qnapa TS-231P, który do niedawna pracował bez domeny. Aktualnie podpiąłem go do istniejącej domeny na windows server 2019 i zaczęły się schody. Qnap widzi grupy i użytkowników domeny, natomiast jeśli udzielę dostępu konkretne,u uzytkownikowi z domeny, to na jego kompyrerze...