Recent Content by sp5uhh

1. sp5uhh

Pomoc Archiwizacja bazy z programu księgowego klient (Win10)<->serwer(QNAP).

Dzień dobry ponownie QNAP TS-253E 8GBRAM, po aktualizacji. Docker i MsSQL 2019 wg instrukcji z poprzedniego wątku: https://forum.qnap.net.pl/threads/ts-x31k-i-docker-mssql.39858 --------- Wyciąg z logu: 'C:\ARCHIWUM-INSTERT\{D6347690-65A4-4037-B20E-256381CA8F4F}\kopia_202301072308.bak' failed...
  2. sp5uhh

Pomoc TS-x31K i docker MsSql

Ten temat można zamknąć. Serwer MsSQL w dokerze chodzi - no i git. Kolejny problem dotyczy zapewne zaawansowanej konfiguracji MsSQL w dokerze - a bardziej określenia możliwości. Ale to nowy temat , zatem nowy wątek. Poskładam słowa w logiczną całość i napiszę. Jeszcze raz dziękuję za pomoc w...
  3. sp5uhh

niewymowna wdzięczność objawi się w najmniej niespodziewanym momencie. Baardzo dziękuję. warto to dokleić do tamtej instrukcji, bo od 2017 juz nie robi. pozdrawiam jeszcze raz - Maciek
  4. sp5uhh

a jest tu jakis czat bezposredni? tak dane any deska na forum to troche nie ten tego..
  5. sp5uhh

no tak. teraz zajmie mi chwilę zanim przetrawię co napisałeś. Deko cienki w tym jestem. złapałem się za coś co lekko mnie przerosło. loguję się na "sa" i haslo podane w konfiguracji. Dostaje odpowiedz, że serwer jest niedostepny albo zle haslo/login plus nr 1326. od strony kontenera nie widzę...
  6. sp5uhh

Dobry wieczór. sytuacja jest rozwojowa. Może jeszcze ktoś rzuci jakąś wskazówkę... Docker z MSSQL do wersji 2018 wchodził gładko . Traf chciał, że bazę mam w 2019. Kiedy już udało mi się to uruchomić, to z zewnątrz nie widzę żadnego serwera MsSQL. Próbuję podłączyć się z MSSMC 2019. Port...
  7. sp5uhh

z tym, że ram moge dolozyc oddzielnie z tego co widzialem. zawsze to pare groszy do przodu (sam sie usmiecham jak to pisze)
  8. sp5uhh

Wymiana. Zacznę od tego. Chwilę potrwa, bo muszę zorganizować "środki" :-( Jeśli potem problem się powtórzy - wrócę z tematem. Bardzo Wam dziękuję za pomoc. Miłej niedzieli. pozdrawiam - Maciek
  9. sp5uhh

Dzień dobry

73 to pozdrowienia :-) Dawno nie byłem przy radiu. a i dzieci do ćwiartki dobijają. Ogółem fajna zabawa i wspomnienia. a na mojej antenie (DL7KM) od 20 lat oglądam TV :D zamiast gadać i nasłuchiwać. Ale znaku nie oddam i zanim stężeję - jeszcze wrócę do tego. Pozdrawiam i dziękuję za miłe przyjęcie
  10. sp5uhh

Dzień dobry

Vy 73! :)
  11. sp5uhh

zatem co najmniej TS-251D-4G ?
  12. sp5uhh

Bardzo dziękuję za tak szybką reakcję. Jestem mile zaskoczony. baza danych dla insertu na dwie koncówki. nie da rady? za mało dla samego mssql-a? sprawdzę, moze mogę rozszerzyc RAM. Kontenery instalowałem jakoś z shella wg. jeszcze innej instrukcji, ale dalej to już kapota.. w najgorszym...
  13. sp5uhh

Dzień dobry. Zakupiłem NAS TS-231K bo znalazłem w kilku miejscach informację, że na QNAP mogę postawić serwer MsSQL Ekspress. Myślałem, że będzie łatwiej. Podstawowa instrukcja, którą się kierowałem - to: QNAP x MSSQL - instalacja i zarządzanie - BackUp Academy . Schody zaczęły się od braku...
  14. sp5uhh

Dzień dobry

Mam na imię Maciek. i kupiłem QNAP TS -X31K bo naczytałem się, że mogę na QNAP NAS postawić MsSQL. i nie mogę, nie umiem. Sfrustrowany na maksa dotarłem tutaj i jak znajdę odpowiedni wątek, to wtedy może to być "początek wielkiej przyjaźni" (Casablanca :-) ) idę szukać wątku. i... liczę na...