Recent Content by superwojciech

1. S

Pomoc Archiwizacja maili

Racja, takie rozwiązanie jest teraz. Lecz mam skrzynkę wszystkie@ wysłane@ gdzie leci dodatkowo backup wszystkiego - UDW wszystkiego. Teraz jak się nie odpali TB (np. po restarcie serwera) to wiadomości nie schodzą :/ Mykałem nad postawieniem VM z linuxem i tam TB pod takie archiwum, bo...
  2. S

Pomoc Archiwizacja maili

Cześć, chciałem wykorzystać narzędzie QmailAgent do archiwizacji wiadomości wraz z usunięciem bezpośrednim z hostingu, lecz ta aplikacja ma możliwość synchronizacji tylko po IMAP, czy jest jakaś inna aplikacja, która spełni moje oczekiwania?
  3. S

Pomoc ownCloud

Interesuje mnie zmiana parametrów w Environments, np. ...trusted_domains: Edytować tylko można to: EDIT: doczytałem, że mogę to wrzucić w .evn i tak uczynię
  4. S

Pomoc ownCloud

Nie da się edytopwać zmiennych - info od QNAPA. Portainer też się instaluje na contaier station? Nie ma bezpośrenio w app center
  5. S

Pomoc ownCloud

Będę to robił w apce Container Station, tylko tam mam tylko problem, że po odpaleniu kontenera nie mozna już zmienić wartości ENVIRONMENTS, wiec po odpalaeniu kontenera już nie zmienie np TRUSTED_DOMAINS, co sie robi z tej pozycji na kontenerze
  6. S

Pomoc ownCloud

na tym powyższym znalazłem, ale wymagane jest apache74, a jest jakaś wersja 84 ale już płatna
  7. S

Pomoc ownCloud

musi to być owncloud
  8. S

Pomoc ownCloud

masz na myśli na container station? znasz jakieś stronki do repo?
  9. S

Pomoc ownCloud

Jak można poradzić sobie z tym problemem? Starsza wersja QTS?
  10. S

Pomoc ownCloud

Cześć, na urządzeniu TS-364 potrzebuje zainstalować aplikacje ownCloud ale nie widze jej w appstore, ktoś miał podobny problem?
  11. S

Pomoc Zablokowane porty

Nie udało mi się zrobić serwera VPN OpenVPN L2TP, WG, QBelt działa bez problemów. Możliwe, że serwer openvpn ma jakiś błąd aplikacji. Temat zamykam.
  12. S

Pomoc Zablokowane porty

jest wyłączone, lecz, port wireguarda, qbelt'a wykrywa, że jest otwarty. Mam pomysł co jeszcze zrobić, jeśli nie ruszy to się odezwę
  13. S

Pomoc Zablokowane porty

wszystko co przekierowane na NAS nie działa, jedyna rzecz, która działa to przekierowanie na interfejs nas (logowanie) reszta rzeczy ani rusz - taki problem w dwóch, niezależnych, niepowiązanych środowiskach i tu jest pytanie co blokuje takich ruch?
  14. S

Pomoc Zablokowane porty

port zmieniłem na 1195, bo na 1194 działa vpn na routerze. treść pliku ma sens, ip, port - wszystko pasuje dodam, że na nas w container stadion są stronki, lokalnie wszystko działa, otwierając z publicznego ip (po wcześniejszym przekierowaniu) nie ładuje
  15. S

Pomoc Zablokowane porty

Tutaj już dobra komenda, zacząłem sprawdzać port, bo przekierowanie z zewnątrz też pokazuje że port zamknięty a VPN nie łączy (przekierowanie na web interfejs nas działa, public iP jest) OpenVPN na routerze odpowiada, wywołując polecenia jak na screenie - całkiem inny temat - więc myślę, że...