Interesuje mnie zmiana parametrów w Environments, np. ...trusted_domains:
Edytować tylko można to:
EDIT:
doczytałem, że mogę to wrzucić w .evn i tak uczynię
Będę to robił w apce Container Station, tylko tam mam tylko problem, że po odpaleniu kontenera nie mozna już zmienić wartości ENVIRONMENTS, wiec po odpalaeniu kontenera już nie zmienie np TRUSTED_DOMAINS, co sie robi z tej pozycji na kontenerze
wszystko co przekierowane na NAS nie działa, jedyna rzecz, która działa to przekierowanie na interfejs nas (logowanie)
reszta rzeczy ani rusz - taki problem w dwóch, niezależnych, niepowiązanych środowiskach
i tu jest pytanie co blokuje takich ruch?
port zmieniłem na 1195, bo na 1194 działa vpn na routerze.
treść pliku ma sens, ip, port - wszystko pasuje
dodam, że na nas w container stadion są stronki, lokalnie wszystko działa, otwierając z publicznego ip (po wcześniejszym przekierowaniu)...
Tutaj już dobra komenda, zacząłem sprawdzać port, bo przekierowanie z zewnątrz też pokazuje że port zamknięty a VPN nie łączy (przekierowanie na web interfejs nas działa, public iP jest)
OpenVPN na routerze odpowiada, wywołując polecenia jak na...
widziałem ten temat przed otworzeniem tego. U mnie problem jest już w sieci lokalnej - z sieci lokalnej nie widać otwartego portu.
1729698290
Dodam, że sprawdzałem to również na drugim qnapie - inny model, inna sieć i problem taki sam. Uruchamiam...
Cześć,
Na napie włączony serwer OpenVPN (QVPN) - port 1194. Sprawdzając nmapem, port zablokowany. W ssh pokazuje, że nasłuchuje na tym porcie - 0.0.0.0:1194.
Na serwerze nie ma żadnego firewalla.
Dodatkowo, aplikacje z rockera (Wordpress...