Recent Content by TM12091971

1. TM12091971

Pomoc zdalny dostęp QNAP TS-262

dziękuję. za chwile sprawdzę. wyłączyłem ponownie serwer nas i przepinam go w inna siec bo juz mnie szlag trafia... Pingowanie sprawdzę i zakładkęmyQNAPcloud również... 1745261281 dobra temat do zamknięcia.... problemem był wzmacniacz onemesh tplink... chciałem QNAPa ze względuna głośność pracy...
  2. TM12091971

Pomoc zdalny dostęp QNAP TS-262

Część - dziś nie mogłem się od kilku miesięcy połączyć zdalnie z serwerem NAS poza domem. W sieci LAN wszystko działa ale juz poza LAN nie ma polaczenia. diagnostyka myQNALcloud wykazuje nieaktywna usługę, co jest dla mnie zdziwieniem i irytujące... przecież wszystko działało. teraz nie mogę się...
  3. TM12091971

Pomoc Wymiana dysków hdd na ssd m2

Dziękuję Wam wszystkim za wskazówki. A zabieg wymiany na ssd da oczekiwane efekty: cichsza praca?
  4. TM12091971

1744831458 Dziękuję. Tak widziałem te specyfikację :-( ale łudziłem się że jakoś można :-)… tak wiem o chłodzeniu. Chcę już kupić takie z radiatorami… a hdd przez mostek odczyta qnap dane takiego dysku do kopiowania? Nie będzie problemu ze pompostawieniu na nowo na ssd serwera nie będzie...
  5. TM12091971

Cześć. Serwer Ts-262 i błąd przy zakupie 2xHDD RAID 1. Za głośno chodzą więc chcę wymienić na SSD M2 ale jak to zrobić mając już na HDD dane jakieś skatalogowane głównie zdjęcia i dokumenty. Nie mam innego serwera żeby kopiować dane u mnie ta-262 to serwer domowy na potrzeby postawowe backupow...