nie, bo wtedy QPKG się nie zainstaluje (no chyba Qolbox nie używa sprawdzania wersji podczas instalacji)
i tutaj masz swoje "gui" - program się nie włącza - a ty nei wiesz czemu
docker wymusza na tobie od początku , świadome klikanie/wpisywanie...
@Silas Mariusz co do pogonienia developera to już chyba nie trzeba właśnie pojawiła się aktualizacja :cool: niestety dalej u mnie nie działa, być może dlatego że używam QTS v 5 ?
@Silas Mariusz myślałem o VM z Windows i tam serwer postawić, niestety sprzęt na jakim ma być serwer nie ma szałowej wydajności i ram też mało więc wolałem rozwiązanie "lżejsze"
@pigers dam znać czy coś z tego wyszło ;)
@Silas Mariusz - taa - a teraz przekaż to userowi tak żeby to dobrze zrobił VMkę, nie zepsuł switcha wirtualnego - dziękuję postoję.
@wojtek06061989 - powoli do przodu, już idzie Ci lepiej niż @guffi ;) ten to 3 miesiace myślał i ANALizował...
@Silas Mariusz - zapytasz Qolboxa czy QPerl jest dalej wymagany do TeamSpeaka z repo ? Jego opis na stronie repo .. po prosu ssie !
@wojtek06061989 - zawsze możesz odpalic TS3 w dockerze : Docker Hub - opis ma ręce i nogi
Silas Mariusz, 13:08
some pople ask if QPerl is still required by Qnapclub Store - TeamSpeak3?
Stéphane, 13:08
no
it is standalone
long time i didnt check this qpkg
1651836104
TeamSpeak z tego co wiem dostal update w tym momencie, powinien zaraz...
@Silas Mariusz Hmm czyli w teorii powinien działać bez tych dodatków samo pobranie z qpkg i powinno ruszyć? Instalowałem na TS-251 oraz TS-364 i na obu nie działa.
@pigers udało mi się uruchomić docera i chyba działa, jak już pisałem jestem w tym...
Witam, chciałbym zainstalować u siebie TeamSpeak, niestety bez CACert i QPerl a nie mogę ich zainstalować poneważ QPerl jest niedostępny w Qnapclub Store. Co zrobić w takiej sytuacji?