Recent Content by xfeel

1. xfeel

Pomoc poszukuję kogoś kto zna admina z angielskiego forum

dzieki, po wklejeniu do przegladarki zadziałało :)
  2. xfeel

przy próbie aktywacji konta pojawia mi się komunikat: Information The requested user does not exist.
  3. xfeel

Cześć ! Jeśli macie namiary na maila, to poproszę, nie mogę się tam zarejestrować. Co prawda widzę że jest tu schumaku, ale nie widzę opcji wysłania do niego wiadomości na priv. Pozdrawiam
  4. xfeel

Pomoc Zdalny dostep niepubliczne IP

Na początek, zrób sobie połączenie pptp, jest najprostsze i będzie działać, idealne do testów. Na routerze musisz przepuścić ruch do qnapa po porcie TCP 1723. Robisz to tak. Czytasz manuala do swojego routera, patrzysz czy jest UPNP, dzięki temu w qnapie przy konfiguracji VPN będziesz mógł...
  5. xfeel

Pomoc OpenVPN Typ połączenia

Tak naprawdę, pptp zostało raz złamane, ale zawsze pozostaje pytanie w jaki sposób, ano stało się to z podsłuchania, czyli ataku MITM - "Man in the middle" Ten człowiek pośrodku podsłuchał transmisję. Udało się to zrobić. Ale czy w środowisku produkcyjnym jest to takie proste ? Nie wiem.
  6. xfeel

Pomoc Vpn l2tp

Nie łączy się ponieważ w windowsach jest znany BUG, który uniemożliwia połączenie jeśli serwer jest za natem. Ostatnio zestawiałem połączenie między klientami z Windows 7 i co ciekawe Win 8.1 gdzie problem w dalszym ciągu wystepuje: Zastosuj się do tego...
  7. xfeel

Pomoc Rzecz o l2tp i dostepie doń poczciwych userów z Active Directory

Witam Serdecznie ! W swojej uprzejmosci zapytuję szanownych Waszmosciów, czyżeście zacni Panowie i zacne Białogłowy temat może ten onegdyś zgłębiali. Na poważnie teraz, po dość nietypowym wstępie, bo mam wenę twórczą ;) Do serwera z 2012 r2, na którym siedzą dwie wirtualki za firewallem muszę...
  8. xfeel

TS-453A-4G

z tego co czytałem sam system chodził ok, dopiero po przydzieleniu ról wystepowały problemy, stąd moje pytanie, a chodził u Ciebie z rolami, w środowisku testowym czy produkcyjnym ?
  9. xfeel

TS-453A-4G

dzięki :-) aha, jeszcze mam małe pytanko. Czytałem wątek Pomoc - Ma ktos produkcyjnie uruchomiony jakiś system OP. na virtualization station? i trochę się przeraziłem, czy opisany przypadek jest odosobniony, czy rzeczywiście są jakieś problemy z windowsami 2012r2 i wirtualizacją na qnapie ?
  10. xfeel

TS-453A-4G

a tvs-463 byłby bardziej wydajniejszy? Jaki minimum byś polecał do takiego scenariusza ?
  11. xfeel

TS-453A-4G

sorki, może się niejasno wyraziłem. Mam sobie osobny serwer, na nim jest postawiony windows 2012, na nim mam dwie wirtualki, na jednej jest ad, dhcp i dns, a na drugiej baza danych i serwer plików. Aby móc łatwo przywrócić środowisko do działania, te dwie wirtualki potrzebowałbym przywrócić do...
  12. xfeel

TS-453A-4G

może tak opiszę to środowisko: serwer+dwie virtualki (serwer plików oraz baza danych) do tego do 5 desktopów, które beda na nasa backupowane. Też nie wiem za bardzo czym backupować to wszystko, jest płatne polskie xopero, które w dość łatwy sposób pozwala na kopie komputerów klienckich i serwera...
  13. xfeel

TS-453A-4G

Witam ! Potrzebuję niedrogiego Nasa do firmy, czy TS-453A-4G sprawdzi się jako magazyn na kopie, które potem będą backupowane na trzeci poziom czyli do chmury ? Nie wiem czy się pytać o więcej, bo zauważyłem że jak zadam za wiele pytań to nikt nie odpowiada ;)
  14. xfeel

Pomoc Altaro hyper v backup

Cześć ! czy ktoś z Was używa Altaro Hyper-V backup ? Planuję zakup TS-453A-4G jako magazynu kopii robionych z serwera. Chciałem zrobić tak, na fizycznym serwerze windows 2012 postawić dwie virtualki, jedną z ad, dhcp, dns, a drugą jako serwer plików i bazy danych. Backup byłby zrzucany za pomocą...