Ostatnia aktywność

Live updates
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post xhunter w dyskusji Pomoc Backup HBS 3 - odzyskanie w razie awarii?.
    Jak masz to podmapowane? 1752148394 Udało się ogarnąć temat. Wykorzystałem dodatkową aplikację S3 Drive 2024, która mapuje pod litere udział s3 Póżniej aplikacją QuDedup Extract Tool dostałem się do folderu i odzyskałem pliki. Dziękuję za pomoc...
  • MaciekW11
    A wiecie może jak na telefonie w aplikacji QuMagie dodać NAS bez zakładania konta na myQNAPcloud? Bo wpisanie linku "]myQNAPcloud service, użytkownik i hasło nie działa.
  • X
    Jak masz to podmapowane? 1752148394 Udało się ogarnąć temat. Wykorzystałem dodatkową aplikację S3 Drive 2024, która mapuje pod litere udział s3 Póżniej aplikacją QuDedup Extract Tool dostałem się do folderu i odzyskałem pliki. Dziękuję za pomoc...
    • Zrzut ekranu 2025-07-10 135214.png
    • Zrzut ekranu 2025-07-10 135247.png
  • Silas Mariusz
    Zadania w HBS, które nie są deduplikowane, włączone wersjonowanie: Nie ma potrzeby korzystania z żadnego toola. Jeśli używasz deduplikację to innego sposobu wobec tego jak ten tool nie ma.
    • 1752141883101.png
  • X
    Odtaworzyłęm recznie strukture katalgou i otwierając tym programem dosatje komunikat niepoprawny plik qdfdf
  • Silas Mariusz
    Uruchom narzędzie, sprawdź.
  • X
    Tylko ja mam katalog qdff a nie plik
  • X
    Nie pobiore bo mam "sieczke", dziwne nazwy plików To może być pomocne, ale na chmurze mam katalog Backup 1.qdff/ a w nim dwa katalogi dedup/ filedesc/ oraz pliki QNAPHybridBackupSync.info QNAPHybridBackupSync_full_1.db
  • Silas Mariusz
    A jeśli są deduplikowane to masz narzędzie pod Windowsa QuDedup Extract Tool czy jakoś tak
  • Silas Mariusz
    tak samo jak wszędzie - spalił się/zalał ? kupić nowego nasa , ustawić nowego na nowo, pobrac dane z chmury - bo oczywiście hasła i klucze API też miałeś zapisane w 3 kopiach ? uszkodzenie mobo, wymiana nasa i przełożenie dysków - system powinien...
  • X
    Ale jeśli dane były kopiowane za pomocą HBS to sciągając je będą w jakimś normalnym formacie?
  • Gravis
    Gravis zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Błedy S.M.A.R.T na jednym z dysków.
    moim zdaniem niet, lepiej pogrzebać w opcjach zeby alert o smart został wysłany mailem - którego przeczytasz i zareagujesz.
  • Gravis
    @SiewcaRyżu tak jeszcze podpytam - czy licencja na "DA Drive Analyser" jest warta tych 5 dolarów rocznie za dysk? Czy jednak wystarczy po prostu śledzić skany SMART?
  • X
    xhunter napisał nowy temat.
    Witam, mam QNAP-a mam którym korzystam z HBS 3. Mam tam dwa zadania z czego jedno zadanie zapisuje danych do chmury Amazon 3s. Jak wygląda sprawa odzyskania takich dancyh w przypadku awarii QNAP-a (zaszyfrowanie, pożar, zalanie, uszkodzenie płyty...
  • Artur2015
    Artur2015 odpowiedział w temacie ssd m.2 do Qnap TS-464.
    Dopiero zamówiłem qnapa , nie widzę Jeszcze płyty, dla tego dopytywałem. Jutro dostanę zestaw to zobaczę i coś dobiorę. 1752096414 Hmm, znalazłem miedziane blaszki 1mm z zestawem 3 oringów silikonowych i termopady tylko długość muszę sprawdzić...
  • R
    Witajcie, nie wiem dlaczego ale u mnie po zapełnieniu dysku do maxa nie zapisuje starych kopii. Jak dysk się zapełni to nie chce już Time Machine robić nowych backupów. Czy jest gdzieś opcja typu "nadpisuj stare kopie" w ustawieniach ?
  • miras_74
    miras_74 napisał nowy temat.
    Jak w temacie, sprzedam TS-473 z 16 GB RAM. W zestawie 2* SAMSUNG SSD 860 EVO M.2 480 GB do Qtier (nie sprzedaję dysków HDD) Urządzenie w pełni sprawne, używane w domowych warunkach. Stan wizualny IDEALNY (bez żadnych uszkodzeń). w zestawie...
    • IMG_8684.jpeg
    • Zrzut ekranu 2025-07-9 o 10.37.27.png
    • Zrzut ekranu 2025-07-9 o 10.39.43.png