Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
w przypadku QNAPa - albo docker albo VMka - nie ma robienia GPU split
reszta - no cóż - jak nie ma liście , tzn że może zadziałać ale nie musi
no i jesteś pewien że zasilacz Q udźwignie tą grafikę w 100% ?
generalnie to trenowania AI postaw...
Dzięki za odzew!
Tak, sprawdzałem wydajność prądową — nawet przy maksymalnym obciążeniu mam jeszcze zapas grubo ponad 50 W. Zasilacz jest 250-watowy.
Załączam podsumowanie, gdyby coś mi jednak umknęło.
Karta nie ma obecnie oficjalnego wsparcia...
Z tego co pamiętam kartę będziesz mógł przypisać do konkretnej maszyny wirtualnej ale nie będziesz jej współdzielić z innymi aplikacjami na przykład w dockerze. Ponadto jedyna rzecz która musi cię w tej sytuacji zainteresować to tylko i wyłącznie...
Witam,
W dobie rozwoju różnych modeli AI postanowiłem bliżej zainteresować się tematem i uruchomić lokalnie własny, trenowany model. Korzystam z QNAP-a, który po lekkim tuningu działa wyśmienicie — brakuje mi jedynie karty graficznej do finalnej...
Serwer sprawny technicznie użytkowany cały czas jedna naprawa jednostki zasilającej wada qnapa dosyć znana przypadłość tych serwerów posiadam fakturę wykonanej naprawy uchwyt od jednego dysku ułamany i zamknięcie dysków brak suwaka
Po za tym...