Ostatnia aktywność

Live updates
  • Kong
    Kong zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Nvidia Quadro RTX4000 SFF 20Gb.
    w przypadku QNAPa - albo docker albo VMka - nie ma robienia GPU split reszta - no cóż - jak nie ma liście , tzn że może zadziałać ale nie musi no i jesteś pewien że zasilacz Q udźwignie tą grafikę w 100% ? generalnie to trenowania AI postaw...
  • Silas Mariusz
    Jestę testerę
  • G
    Dzięki za odzew! Tak, sprawdzałem wydajność prądową — nawet przy maksymalnym obciążeniu mam jeszcze zapas grubo ponad 50 W. Zasilacz jest 250-watowy. Załączam podsumowanie, gdyby coś mi jednak umknęło. Karta nie ma obecnie oficjalnego wsparcia...
    • PSU.PNG
  • Silas Mariusz
    Z tego co pamiętam kartę będziesz mógł przypisać do konkretnej maszyny wirtualnej ale nie będziesz jej współdzielić z innymi aplikacjami na przykład w dockerze. Ponadto jedyna rzecz która musi cię w tej sytuacji zainteresować to tylko i wyłącznie...
  • G
    grisza napisał nowy temat.
    Witam, W dobie rozwoju różnych modeli AI postanowiłem bliżej zainteresować się tematem i uruchomić lokalnie własny, trenowany model. Korzystam z QNAP-a, który po lekkim tuningu działa wyśmienicie — brakuje mi jedynie karty graficznej do finalnej...
  • B
    bossfarba napisał nowy temat.
    Serwer sprawny technicznie użytkowany cały czas jedna naprawa jednostki zasilającej wada qnapa dosyć znana przypadłość tych serwerów posiadam fakturę wykonanej naprawy uchwyt od jednego dysku ułamany i zamknięcie dysków brak suwaka Po za tym...
    • 2025-06-23 07.49.04.jpg
    • 2025-06-23 07.49.12.jpg
    • 2025-06-23 07.49.24.jpg
    • 2025-06-23 07.49.31.jpg