Ostatnia aktywność

Live updates
  • Roxbox
    Roxbox odpowiedział w temacie Pomoc Problem z najnowsza wersja.
    Wszystko juz dziala ale pokazuje mi caly czas ze port zamkniety i w dzienniku: [25.08.2025 10:16:24] Przekroczono czas na odpowiedź rTorrent. Dodatkowo w ustawieniach w zakladce bittorrent w polu ip/nazwa hosta.... nie ma mojego ip, jak go...
  • d97
    d97 zareagował Lubię to Lubię to do aktualizacji zasobu Rtorrent 15 [x86_64] autora Silas Mariusz.
    Update to 0.15.6 Not introduced function yet, but: setcfg -f /etc/config/qpkg.conf rtorrent ip_watchdog FALSE will disable IP watchdog which is needed only IF using bind IP interfaces feature: If not than in future release would be possible to...
  • Charly99
    Charly99 zareagował Lubię to Lubię to do aktualizacji zasobu Rtorrent 15 [x86_64] autora Silas Mariusz.
    Update to 0.15.6 Not introduced function yet, but: setcfg -f /etc/config/qpkg.conf rtorrent ip_watchdog FALSE will disable IP watchdog which is needed only IF using bind IP interfaces feature: If not than in future release would be possible to...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz dodał dla Rtorrent 15 [x86_64] nową aktualizacje: Minor update Przeczytaj więcej o tej aktualizacji...
  • Silas Mariusz
    • 1756060621882.png
  • kpbd
    WIN2019 jest tylko IIS na potrzeby testowania aplikacji i nic więcej więc maszyna nie musi być nie wiadomo jak wydajna
  • Silas Mariusz
    Jak odchudzi tego Windowsa i on wystartuje to nie będzie tak źle. Testowałem, win10lite chyba reviOS. Działało to spoko na zasadzie takim że miałem odpaloną jedną appke która pełniła funkcję usługi sterowania światłami. Więc w zasadzie nic ten...
  • Silas Mariusz
    chugowie po co ten windows tam zawsze mam nadzieje że nie do fotoszopa xD
  • Silas Mariusz
    Może się mylę ale wydaje mi się że 673A będzie za słaby na Win2019 + kontenery + QuMagie na raz (dużo pewnie zależy do czego ten Win będzie wykorzystywany bo jak pod jakąś dużą bazę MSSQL to będzie wesoło).
  • Silas Mariusz
    spoko tylko nie zapomnij narzucić ograniczeń (CPU/RAM) na VMki i kontenery
  • Silas Mariusz
    W suemine W sumie nie podałem do końca pełnej konfiguracji więc uzupełniam: - NAS TS-673A-8G - 2 x DDR4 32GB - 2 x dysk NVMe Kingston SKC3000S/1024G - 4 x dysk 4TB RAID 5 (dane) - 1 x 8TB na potrzeby zapisu obrazów z 2 kamer - Akcelerator Coral...
  • Silas Mariusz
    TLDR - bedzie działać, chociaż można poprawić parę rzeczy: 1. nie wiem tylko po co nasowi 64 GB ramu ? wg CPU wspiera on max 32 GB ? pamiętaj ram nie używany = ram zmarnowany 2. QTS czy HERO ? Hero potrzebuje ~1GB RAMu na 1 TB danych Gdzie...
  • Silas Mariusz
    Chyba wybrałem :) Podpowiecie czy to dobry wybór? - NAS TS-673A-8G - 2 x DDR4 32GB - 2 x dysk NVMe Kingston SKC3000S/1024G - Akcelerator Coral USB Zastosowanie serwera głównie QuMagie. Mniej Virtualzation Station, Container Station. No i...
  • Silas Mariusz
    mam ts-264 ale on moich marzen jak dotad nie spelnia:( Jak ma to chodzic dobrze jezeli podczas wlaczenia filmu predkosc z jaka wysyla dane NAS to max 2Mbs ???
  • kpbd
    W suemine W sumie nie podałem do końca pełnej konfiguracji więc uzupełniam: - NAS TS-673A-8G - 2 x DDR4 32GB - 2 x dysk NVMe Kingston SKC3000S/1024G - 4 x dysk 4TB RAID 5 (dane) - 1 x 8TB na potrzeby zapisu obrazów z 2 kamer - Akcelerator Coral...
  • pecet
    pecet zareagował Lubię to Lubię to na post Silas Mariusz w dyskusji Pomoc Zakup rTorrent.
    Nie wiem czy Wy ludzie zdajecie sobie sprawę, ale projekt Rtorrent-Pro został oficjalnie uwolniony. Nie jest oficjalnie rozwijany. Rtorrent-15 to niezależny projekt, który jest w formie jeśli działa to działa, jeśli nie to wybaczcie ale nie ma...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Zakup rTorrent.
    Nie wiem czy Wy ludzie zdajecie sobie sprawę, ale projekt Rtorrent-Pro został oficjalnie uwolniony. Nie jest oficjalnie rozwijany. Rtorrent-15 to niezależny projekt, który jest w formie jeśli działa to działa, jeśli nie to wybaczcie ale nie ma...
  • G
    greq333 odpowiedział w temacie Pomoc Zakup rTorrent.
    To to
    • 1756020898345.png
  • kpbd
    Chyba wybrałem :) Podpowiecie czy to dobry wybór? - NAS TS-673A-8G - 2 x DDR4 32GB - 2 x dysk NVMe Kingston SKC3000S/1024G - Akcelerator Coral USB Zastosowanie serwera głównie QuMagie. Mniej Virtualzation Station, Container Station. No i...
  • O
    Oskar napisał nowy temat.
    Chcę aby NAS był lepiej zabezpieczony i pomyślałem sobie o wysłylaniu migawki na zewnętrzną lokalizację. Niestety nie da się jej wysłać na OneDrive lub podobną bezpłatną usługę (bądź nie umiem tego zrobić). Jak mniemam w grę wchodzi aplikacja...