Ostatnia aktywność

Live updates
  • sypiamzsasiadka
    sypiamzsasiadka odpowiedział w temacie Pomoc QNAP TS-251 Zasilacz.
    polecisz jakas sprawdzoną firme?
  • sypiamzsasiadka
    sypiamzsasiadka napisał nowy temat.
    Witam Gdzie i jaki moge kupic zasilacz do TS-251 Przy przeprowadzce wjeb... gdzies oryginalny i nie znajde juz . Z gory dzieki
  • T
    thePink napisał nowy temat.
    Dzień dobry, Witam wszystkich. Zostałem szczęśliwym posiadaczme TS-653B i dołączyłem do społeczności. Pozdrawiam, tP
  • muppi_pl
    muppi_pl odpowiedział w temacie Pomoc Zakup rTorrent.
    Jeśli ty wkładasz najwięcej pracy w rozwój tego programu to dlaczego nie można go kupić od ciebie? Napisałeś powyżej że został uwolniony. Są jeszcze jakieś przeszkody?
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Zakup rTorrent.
    Rtorrent-Pro [x86_64] A jeśli Ci zależy na wyższym numerku to zapłać kartą. IMHO nie ma potrzeby.
  • muppi_pl
    Nie rozumiem tej podpowiedzi? Czy próbowałeś płacić i widziałeś jak przebiega proces płatności?
  • muppi_pl
    Witam Podepnę się pod temat. Przy zakupie wyświetla info że jest opcja płatności paypalem ale przy próbie każe mi wpisać dane mojej karty kredytowej? W jaki sposób można przejść na paypal?
  • QNAP
    QNAP napisał nowy temat.
    Link: https://www.youtube.com/shorts/72hFvZJelK4
  • tymczasowy160
    tymczasowy160 napisał nowy temat.
    Pytanie do znających ten system . Czy da się skonfigurować harmonogram migawek dla wszystkich folderów w puli ? Nie robiąc tego osobno dla kazdego folderu wspołdzielonego?
  • Kong
    Kong zareagował Lubię to Lubię to na post keff w dyskusji Pomoc Archiwizacja maili.
    Postaw sobie Thunderbirda w dockerze na QNAP'ie. Thunderbird działa przez przeglądarkę :) jlesage/thunderbird:latest
  • B
    Bezan odpowiedział w temacie Następca S720+ ? 473a, 474 ?.
    a tym "TrueNAS-SCALE" nie słyszałem. To zamiast natywnego systemu QNAP się stawia? Aż poszukam jakiś informacji co tracę a jakie korzyści.
  • B
    Bezan napisał nowy temat.
    Hej, Ze względu na ograniczenia wprowadzane w S skłaniam się ku migracji z S 720+ na Qnap. By było to jakoś przyszłościowe a do tego miało opcję wstawienia dedykowanej karty graficznej rozważam: - TS473a - TS474 Obecnie mam 2 dyski, więc...
  • B
    Bezan odpowiedział w temacie Pomoc Archiwizacja maili.
    Owszem można przejść na płatne 100GB , 200GB aż dojdzie się do 2TB z abonamentem 50zł miesięcznie dożywotnio :) To ta powyższa opcja historią w Docker/Thunderbird chyba do przećwiczenia :) Dzięki
  • B
    Czy dobrze rozumiem, że Thunderbird w Docker to praktycznie jedyne długofalowe rozwiązanie by zrzucać sobie regularnie wszystkie maile ale dostęp nieco utrudniony? Na laptopie wrzucić link w ulubione to nie problem. Na telefonie VPN do sieci...
  • B
    Rozumiem, że po tym jak z telefonu połączę się VPN do sieci domowej to wówczas przeglądanie Thunderbirda to po prostu poprzez wbicie odpowiedniego IP w przeglądarkę na komórce? Czy QmailAgent tutaj coś pomoże? Domyślam się, że on również ściąga...
  • B
    Cześć, Mam podobne pytanie i pozwolę sobie dopiąć się do tego wątku. Analogicznie jak twórca tematu chciałbym archiwizować stare wiadomości ( tutaj konto GMAIL ) i przenosić je do NAS. Chciałbym jednak z apki na telefon oraz pod jakimś linkiem na...
  • A
    Artproject-2004 odpowiedział w temacie Pomoc Nextcloud.
    Znakiem tego w tej aktualizacji to posypało się, bo w poprzedniej było raczej ok.
  • A
    Artproject-2004 napisał nowy temat.
    Dzień dobry, nie jestem pewien, ale chyba od momentu aktualizacji firmware do QTS 5.2.7.3256 nie mogę się zalogować do nextcloud przez www. Login i hasło są prawidłowe, bo przepuszcza dalej, tylko pojawia się taki komunikat. Przez aplikację z...
    • 1.png
    • 2.png
  • E
    No ale mogę zrobić backup danych i backup ustawień systemowych. Wtedy jak dobrze rozumiem, na nowo wszystkie aplikacje, kontenery i przywrócenie danych z backupu i tyle co nie?
  • E
    emil123 napisał nowy temat.
    Hejka, mam TS-264 (2-zatokowy) z 2x1 TB w Raid 0. Chciałbym wymienić je na 2x2TB. Jak zrobić to najsprawniej, chcąc zachować wszystkie ustawienia systemowe, użytkowników, uprawnienia, aplikacje oraz kontenery? (jestem świadom ryzyka RAID 0)
  • slavo_s2k
    slavo_s2k napisał nowy temat.
    Od zmiany wersji na 6.x pojawił się problem ze skalowaniem. Używam laptopa na zmianę mobilnie i z monitorami w stacji dokującej, niestety pojawia się problem po przełączaniu, że skalowanie na monitorze jest niedopasowane i programu nie da się...
    • Zrzut ekranu 2025-09-27 083057.png
    • Zrzut ekranu 2025-09-27 083156.png
    • Zrzut ekranu 2025-09-27 083206.png