Ostatnia aktywność

Live updates
  • B
    tak, przy bezpośrednim oczywiście transkodowania nie ma. Mam jednak pliki 4K, które muszą być transkodowane na "mniejsze" a nie chcę też zużywać miejsca na lokalne kopie. Dlatego to transkodowanie w locie
  • B
    W QTS Hero jedyne co można ustawić to chyba tylko to: w plex mam :
    • 1760447427160.png
    • 1760447471643.png
  • B
    Tam już byłem i nie widzę rozwiązania...
  • B
    Bezan napisał nowy temat.
    Hej, Właśnie przechodzę z S na Qnap 473a + Quadro P1000. Plex zainstalowany jako aplikacja z poziomu Apps i kolejno ręczna aktualizacja ( bez dockera). Zalogowany na konto z Plexpass, na zakładce z transkodowaniem wybrana karta Quadro...
  • F
    Uprawnienia są ok. Ta zajętość jest widoczna tylko w Total Commanderze. W Control Panel QNAP widać jakby zniknęło. Powinno być 96 katalogów, widać 66. Z innych "zniknęły" niektóre pliki. Np. powinno być 10, jest 6 albo 7 1760434836 No właśnie...
  • F
    Fremenek napisał nowy temat.
    Witam Dzisiaj zdążyła się mi się rzecz niesłychana, popatrzyłem do jednego z dysków na zawartość i ... z niektórych folderów zniknęły pliki, z dysku zniknęły foldery. Najdziwniejsze jest to, że ogólna zajętość się nie zmieniła. Wygląda nas to...
  • G
    Grzegorz Bielawski napisał nowy temat.
    Tajpej, Tajwan, października 13, 2025 – QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w dziedzinie rozwiązań obliczeniowych, sieciowych i pamięci masowej, wydał dziś Virtualization Kontynuuj czytanie...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Zakup rTorrent.
    Nie działa płatność kartą?
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz dodał dla Rtorrent 15 [x86_64] nową aktualizacje: Major update Przeczytaj więcej o tej aktualizacji...
  • Silas Mariusz
    Since there are many 0.16 issues, we reverted back to 0.15.7 which has DHT fixed.
  • A
    Artproject-2004 odpowiedział w temacie Pomoc Nextcloud.
    Poszedł ticket, czekam na info z supportu.
  • Silas Mariusz
    Rtorrent 0.15.7 wyjdzie jutro Ale fakt, co za problem się cofnąć? I jak żal? Że tracker nie obsługuje nowej wersji? To gdzie tu problem z klientem?
  • pcstud
    Jak mogę ściągnąć ostatnią działającą wersję? Czy to oznacza, że muszę szukać innego klienta? Trochę żal po tych wszystkich latach...
  • pcstud
    pcstud napisał nowy temat.
    Po ostatniej aktualizacji (rTorrent 0.16.0/.16.0) mam taki problem (PT): Tracker: [Failure reason \"This client is not supported: -lt1000-\"] Proszę o wsparcie.
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Dźwięki z QNAP.
    sam dysk może mieć zaszytą taką funkcje w firmware
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Dźwięki z QNAP.
    proste - nie wyłączaj dysków - temat poruszany na forum od lat. i oczywiście nie śpij przy NASie ... to nie jest urządzenie do sypialni.
  • Silas Mariusz
    dokładnie tak.
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post elpablo w dyskusji Pomoc Dźwięki z QNAP.
    Testuje go od dwóch tygodni. Wszystko ładnie i szybko działa. Czyli odznaczyc te opcje usypiania?
  • E
    elpablo odpowiedział w temacie Pomoc Dźwięki z QNAP.
    Nie pomogło wylączenie tej opcji. Czy coś innego może blokować tę funkcję?
  • E
    To jest ta opcja - włącza tryb gotowości dysku?
  • E
    Testuje go od dwóch tygodni. Wszystko ładnie i szybko działa. Czyli odznaczyc te opcje usypiania?
  • E
    elpablo napisał nowy temat.
    Cześć. Przesiadłem się z Zyxel NSA310 na QNAP TS-253E. To jak z roweru na Mercedesa. W QNAP zainstalowane są dwa dyski WD23PURZ-74C5HY0 Firmware jest najnowszy. Mam problem z dźwiękami wydobywającymi się z QNAP. W załączeniu screeny z...
    • Zrzut ekranu 2025-10-11 100229.png
    • Zrzut ekranu 2025-10-11 100343.png
  • doc_pb
    doc_pb napisał nowy temat.
    Witam, mam do sprzedania serwer Qnap TS-253D, stoi w domu, w salonie więc odkurzany regularnie, zasilany przez UPS, kupiony w czerwcu 2021, rozszerzona pamięć do 8GB (podobno więcej nie miało sensu), 2 dyski Seagate IronWollf Pro...
    • 1760041921476.png
    • 1760041948039.png