Ostatnia aktywność

Live updates
  • Kong
    Kong zareagował Lubię to Lubię to na post Silas Mariusz w dyskusji Pomoc Radykalne zmiany na Qnapie.
    Ale w czym problem. Skoro trupy to nacikasz DEL i robisz instalacje. A skoro nie masz backupow to pewnie nieistotne dane.
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Smiling Face with Horns Smiling Face with Horns na post fog w dyskusji Pomoc Radykalne zmiany na Qnapie.
    ....o i to jest inspirująca odpowiedź... 4bay to juz dziś za mało... :rolleyes:
  • Silas Mariusz
    I takich nam userow brakuje !
  • fog
    fog odpowiedział w temacie Pomoc Radykalne zmiany na Qnapie.
    ....o i to jest inspirująca odpowiedź... 4bay to juz dziś za mało... :rolleyes:
  • D
    degu napisał nowy temat.
    Witam wszystkich. Chcę zmienić konfigurację w pierwszym slocie NAS_HDD_01 z Woluminu uproszczonego na Wolumin statyczny. Moja konfiguracja: Bay 1: HDD 16TB - nie ma tu żadnych moich danych ale obawiam się, że są pliki systemowe Bay 2: HDD 22TB -...
    • 1761927045893.png
    • 1761932358934.png
    • 1761932389382.png
  • G
    1761848288 Zrobiłem to i takie cuś wylazło, nie rebootowałem Changing old config name... mv: can't rename '/etc/config/ssdcache.conf': Permission denied mv: can't rename '/etc/config/qlvm.conf': Permission denied mv: can't rename...
  • G
    Większość opcji jest wygaszonych a te co się świecą nie dzialają.
  • P
    PrawieManiak napisał nowy temat.
    Hej, Sprzedam zakupiony w kwietniu tego roku serwer TS-216g. Serwer jest sprawny, wszystko jest z nim ok. Był to mój całkowicie pierwszy zakup, bez wiedzy znajomości sprzętu możliwości. Sprzedaję bo chciałbym wymienić na mocniejszy. Sprzęt jest...
  • W
    wild44 odpowiedział w temacie Pomoc migracja z TS210 na TS431Xeu.
    co z tymi arm-ami nie tak ?
  • Silas Mariusz
    @Joester dzięki za zgłoszenie, issue przekazane do QNAP w celu weryfikacji...
  • M
    Michael85 napisał nowy temat.
    Dzień dobry, Od kilku lat posiadam skonfigurowany folder na serwerze QNAP TES-1885U (serwer pracuje w domenie AD), do tego folderu zapisywane są skany z urządzenia Ricoh 2004. Niedawno nabyłem kolejny serwer QNAP TS-453E, który ma częściowo...
  • W
    wild44 zareagował Loudly Crying Face Loudly Crying Face na post Silas Mariusz w dyskusji Pomoc migracja z TS210 na TS431Xeu.
    ts-210 to bardzo stare urządzenia na którym ostatni firmware to 4.2 nawet jeśli uda Ci się przeprowadzić migrację, to i tak zostaniesz na starym systemie plików co nie jest rekomendowane i ograniczy dzisiaj Twoje mozliwosci nie oszukujmy sie, ale...
  • Silas Mariusz
    ts-210 to bardzo stare urządzenia na którym ostatni firmware to 4.2 nawet jeśli uda Ci się przeprowadzić migrację, to i tak zostaniesz na starym systemie plików co nie jest rekomendowane i ograniczy dzisiaj Twoje mozliwosci nie oszukujmy sie, ale...
  • W
    wild44 napisał nowy temat.
    witam serdecznie całą społeczność forum planuję modernizację sieci w firmie i w zw z tym przesiadkę z TS 210 raid1 na TS 431xue i takie mam pytania: 1. czy po przedłożeniu dysków, nowe urządzenie wstanie razem z wszystkimi ustawieniami ? ( ust...
  • QNAP
    QNAP napisał nowy temat.
    Pełna lista zmian: Changelog