Ostatnia aktywność

Live updates
  • M
    Maciejkoo odpowiedział w temacie Pomoc Serwer firebird na TS-231P.
    Musiał być jakiś błąd, bo niby wyglądało wszystko identycznie a teraz zadziałało. Wielkie dzięki @SiewcaRyżu. Jak podeślesz jakieś dane do wysyłki (maciej.konczak(at)pylonsa.pl), to podeślę Ci kilka gadżetów od firmy :)
  • M
    Staram się teraz zainstalować według Twojego tekstu kropka w kropkę, ale się pokazuje :"yaml: line 1: did not find expected key". Nie wiem o co mu chodzi. Czy jest możliwość, żebyś jakoś inaczej przesłał ten tekst?
  • M
    OK. Jeszcze jedno pytanie, czy to będzie działać w takiej postaci jak mam? Twoja treść pliku nie chciała działać i dopiero po modyfikacjach to ruszyło.
  • M
    services: firebird: image: firebirdsql/firebird:3.0.13 restart: always environment: - FIREBIRD_ROOT_PASSWORD=2?XXXXX - FIREBIRD_USER=Optimik - FIREBIRD_PASSWORD=OpXXXXXXX - FIREBIRD_DATABASE=mirror.fdb...
  • M
    • Zrzut ekranu 2026-02-26 092541.png
  • M
    Wyświetla się taki błąd i taki sam się wyświetla jak się połączyć z dowolnym innym adresem IP.
    • Zrzut ekranu 2026-02-26 092015.png
  • M
    Nie działa. Na końcu dałem znak zapytania, żeby ktoś potwierdził czy jeśli jest ten adres IP i z innej puli to czy się nie połączy?
  • M
    Znalazłem plik konfiguracyjny "config.v2.json", ale nie wiem czy mogę go edytować a jeśli tak, to czy podać IP QNAPa?
    • Zrzut ekranu 2026-02-26 073343.png
  • M
    Próbowałem, ale chyba nie połączy się, jeśli adres IP jest spoza mojego zakresu (192.168.1.XXX)? Aktualnie ma adres 172.29.0.2. Jak mogę to zmienić?
    • Zrzut ekranu 2026-02-26 061159.png