Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
OK, wszystko ruszyło, ale dostałem adres IP z zupełnie innej puli (172.29.0.2). Jak mogę zmienić adres IP?
I kolejna sprawa, jeśli chcę firebirda 3.0.X to muszę dodać:
"image: firebirdsql/firebird:3.0.13"?
Mogę prosić o poprowadzenie mnie za rączkę? Niestety nie wiem jak to zrobić. Łączę się za pomocą putty i WinSCP, ale nie wiem jak zmieniać w/w ustawienia.
Teraz już staję na rzęsach, żeby gdziekolwiek odpalić tego firebirda :)
W sensie, udało mi się odpalić tego jacobalberty/firebird i działa, ale ten chyba obsługuje firebirda 2,5 a my potrzemujemy 3.0.
Próbuję na tym QNAPie TS-264 odpalić...
1) na woluminie z dyskami SSD utwórz sobie folder "Rtorrent-session"
2) skopiuj obecne sesje z "Rdownload/session" do udziału sieciowego "Rtorrent-session"
3) edytuj /usr/bin/rtorrent/etc/rtorrent.conf.tpl/config.tpl
4) znajdź:
# Fallback setting...
AI podpowiada mi takie rozwiązania:
👉 „ZOSTAWIĆ WSZYSTKO NA SSD, USUNĄĆ ŚMIECI, ODZYSKAĆ DZIESIĄTKI GB”.
I masz rację, że dotychczasowe komendy nic nie dały — bo w Twoim przypadku nie ma żadnych „śmieci”, które Docker potrafi zobaczyć.
To, co...
"Mark of Web" zdjęte i teraz można kopiować do udostępnianego folderu. Bardzo dziękuję za pomoc.
Jednak dla ucznia klasy 4, to jest trochę skomplikowane. Przy zapisie na dysku komputera nie trzeba tego wykonywać. Czy jest możliwe obejście...
Czyli podsumowując...
Powinienem zrobić porządek na dysku SSD1:
- eksport konfiguracji każdego kontenera z Container Station
- wyłączenie kontenerów
- docker system prune - czy to nie wyczyści też danych z volumenów tych kontenerów?
- stworzenie...