Ostatnia aktywność

Live updates
  • Silas Mariusz
    Interesujący zbieg okoliczności... spójrz w logi i zweryfikuj. Przypominam ACL 2.0 to duży improvement dla systemów ZFS, które wykazują w przeciwieństwie do EXT4 dużo mniejszą wydajność w samym działaniu a co dopiero w zagnieżdżonych prawa. Tak...
  • Gw-Service
    Dokładnie tak, zmieniło się na ACL 2.0 za moją zgodą ale już nie działało jak było ACL 1.0 na sto procent. Bo zgłoszenie pierwsze o skanach miałem 7:10 a ja logowałem się na serwer po godzinie 9 i chyba wtedy to kliknąłem.
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post QNAP w dyskusji FAQ Jak uaktualnić ACL do 2.0?.
    Produkty, których dotyczy QuTS hero h6.0.0 i nowsze wersje Przegląd Począwszy od QuTS hero h6.0.0, system wprowadza obsługę ACL 2.0, która charakteryzuje się nową strukturą listy kontroli dostępu, co znacznie poprawia efektywność...
  • Silas Mariusz
    moment moment, samo sie nie zmienilo na ACL 2.0 czy przypadkiem nie pojawił się komunikat o ACL 2 .0 zeby wlaczyc? Jak zaktualizować ACL do wersji 2.0? (droga powrotna to usuniecie puli i reset ...) ACL 2.0 to duzy improvement w zarzadzaniu...
  • Gw-Service
    "...prawa dostępu - działa to zgodnie z założeniemi..." Prawa pełna kontrola, zarówno w folderze głównym udostępnionym jak i podfolderze, i nigdy w żadnym urządzeniu nie było z tym problemu. "...czy user loguje sie na drukarce żeby zrobić...
    • Zrzut ekranu 2026-06-03 225629.png
  • Gw-Service
    Gw-Service napisał nowy temat.
    Witam szanownych forumowiczów, mam w jednej z firm dwa TS-464Ue , po ostatniej aktualizacji przestało mi działać poprawnie skanowanie SMB z wszystkich drukarek w firmie i dla wszystkich użytkowników ale tylko jeśli Skan leci do takiej...
  • G
    Grzegorz Bielawski napisał nowy temat.
    Tajpej, Tajwan, czerwca 1, 2026 – QNAP® Systems, Inc. zaprasza na stoisko J1209a (TaiNEX 1) podczas targów COMPUTEX 2026. Pod Kontynuuj czytanie...
  • Kong
    Tajpej, Tajwan, maja 29, 2026 – QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w dziedzinie rozwiązań obliczeniowych, sieciowych i pamięci masowej, oficjalnie Kontynuuj czytanie...
  • Kong
    Jak zabezpieczyć serwer? ... i uchronić się przed atakami tj. malware typu Qlocker? REKOMENDACJE EKSPERTÓW Zainstaluj Malware Remover Zaktualizuj oprogramowanie firmware Włącz automatyczne aktualizacje Wykonaj poniższy zestaw zalecany...
  • G
    Tajpej, Tajwan, maja 29, 2026 – QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w dziedzinie rozwiązań obliczeniowych, sieciowych i pamięci masowej, oficjalnie Kontynuuj czytanie...
  • C
    CoSTa's Family Page napisał nowy temat.
    Czy wiesz, że sposób, w jaki organizujesz dane na NAS-ie, bezpośrednio przekłada się na to, jak łatwo (lub trudno) jest je backupować? W tym wpisie pokazuję, jak tiering danych na QNAP TS-664 — od szybkich dysków NVMe przez pojemne HDD po dysk...
  • QNAP
    QNAP napisał nowy temat.
    Pełna lista zmian: Changelog
  • G
    Tajpej, Tajwan, maja 27, 2026 – QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w dziedzinie rozwiązań obliczeniowych, sieciowych i pamięci masowej, ogłosił Kontynuuj czytanie...
  • M
    Hej.. Dawać z: bash -x /etc/init.d/installtgz.sh mariadb /mnt/HDA_ROOT/update_pkg/mariadb5.tgz /etc/init.d/mariadb.sh restart ?
    • 1779791968323.png