-
Help Nie działające aplikacje po zmianie routera
SiewcaRyżu. Bardzo dziękuję za trafne sugestie. Miałeś rację nie posiadałem publicznego IP. W tej chwili operator przydzielił mi takie (niestety roszcząc sobie za to opcję, dodatkowe 15zł/mc do rachunku), serwerek działa bez zarzutu. Jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam i proszę o zamknięcie tematu.- gramek1
- Post #15
- Forum: Urządzenia mobilne i Narzędzia użytkowe
-
Załączam zrzut ekranu- gramek1
- Post #13
-
Nie wiem czy to jest ten adres lecz pierwsze 3 cyfry to 172- gramek1
- Post #11
-
Screen shot- gramek1
- Post #9
-
Zauważyłem że łączność przez internet nie działa choć na App Center mogę pobierać aplikację jak i aktualizować oprogramowanie.- gramek1
- Post #7
-
Tak właśnie. Miałem włączone na starym routerze UPNP i na nowym też włączyłem. A jak sprawdzić na Qnap-ie przekierowane porty. Mógłbyś mnie naprowadzić? Dziękuję za pomoc.- gramek1
- Post #5
-
Na starym routerze nie było nic ustawiane-działał od podłączenia do prądu. Portów nie przekierowywałem.- gramek1
- Post #3
-
Witam. Mam problem z aplikacjami na telefon. Po zmianie routera Sagem na Dasan i podłączeniu światłowodu aplikacje na telefonie nie działają. Gdy chcę się połączyć po wifi np. z vmobile wszystko działa lecz gdy próbuję po danych komórkowych pojawia się komunikat że nie można połączyć się z...- gramek1
- Thread
- aplikacje działa porty routerze
- Replies: 14
-
Help QNAP TS-251 nie widoczmy w otoczeniu sieciowym
Nie wiem jak to się stało lecz serwerek się sam pojawił i do dzisiaj działa :-) Temat można zamknąć.- gramek1
- Post #7
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Help QNAP TS-251 nie widoczmy w otoczeniu sieciowym
Witam. Mam problem. Zauważyłem że mój serwerek pojawia się i znika w otoczeniu sieciowym windows. Jeśli wejdę w Qfinder znajdę go i będę go widział aż do zrestartowania systemu. Obecnie korzystam z Windowsa 7 na 3 komputerach. Żaden nie widzi serwera. Nie chcę mapować dysku tylko widzieć go...- gramek1
- Thread
- qnap qnap ts-251 ts-251
- Replies: 6
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Licencja do kamer, sprzedam lub wymienie na S
Czy ogłoszenie aktualne? Jeśli tak to jestem zainteresowany -
Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum :)
Witam serdecznie Od dziś zaczynam moją przygodę z Qnap TS-251 2G. Do tej pory nie miałem do czynienia z serwerkami NAS, więc mam nadzieję, iż otrzymam pomoc od bardziej doświadczonych użytkowników tych urządzeń. Pozdrawiam Dawid- gramek1
- Thread
- forum
- Replies: 3
- Forum: Witaj nieznajomy!