1. gramek1

Help Nie działające aplikacje po zmianie routera

SiewcaRyżu. Bardzo dziękuję za trafne sugestie. Miałeś rację nie posiadałem publicznego IP. W tej chwili operator przydzielił mi takie (niestety roszcząc sobie za to opcję, dodatkowe 15zł/mc do rachunku), serwerek działa bez zarzutu. Jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam i proszę o zamknięcie tematu.
  2. gramek1

Nie wiem czy to jest ten adres lecz pierwsze 3 cyfry to 172
  3. gramek1

Zauważyłem że łączność przez internet nie działa choć na App Center mogę pobierać aplikację jak i aktualizować oprogramowanie.
  4. gramek1

Tak właśnie. Miałem włączone na starym routerze UPNP i na nowym też włączyłem. A jak sprawdzić na Qnap-ie przekierowane porty. Mógłbyś mnie naprowadzić? Dziękuję za pomoc.
  5. gramek1

Na starym routerze nie było nic ustawiane-działał od podłączenia do prądu. Portów nie przekierowywałem.
  6. gramek1

Witam. Mam problem z aplikacjami na telefon. Po zmianie routera Sagem na Dasan i podłączeniu światłowodu aplikacje na telefonie nie działają. Gdy chcę się połączyć po wifi np. z vmobile wszystko działa lecz gdy próbuję po danych komórkowych pojawia się komunikat że nie można połączyć się z...
  7. gramek1

Help QNAP TS-251 nie widoczmy w otoczeniu sieciowym

Nie wiem jak to się stało lecz serwerek się sam pojawił i do dzisiaj działa :-) Temat można zamknąć.
  8. gramek1

Help QNAP TS-251 nie widoczmy w otoczeniu sieciowym

Witam. Mam problem. Zauważyłem że mój serwerek pojawia się i znika w otoczeniu sieciowym windows. Jeśli wejdę w Qfinder znajdę go i będę go widział aż do zrestartowania systemu. Obecnie korzystam z Windowsa 7 na 3 komputerach. Żaden nie widzi serwera. Nie chcę mapować dysku tylko widzieć go...
  9. gramek1

Licencja do kamer, sprzedam lub wymienie na S

Czy ogłoszenie aktualne? Jeśli tak to jestem zainteresowany
  10. gramek1

Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum :)

Witam serdecznie Od dziś zaczynam moją przygodę z Qnap TS-251 2G. Do tej pory nie miałem do czynienia z serwerkami NAS, więc mam nadzieję, iż otrzymam pomoc od bardziej doświadczonych użytkowników tych urządzeń. Pozdrawiam Dawid