-
S
Help konto pocztowe do wysyłki powiadomień
Witam wszystkich Czy istnieją jakieś darmowe serwery pocztowe ze znośnym limitem dziennym wysyłanych wiadomości. Potrzebuję go do wysyłki powiadomień z qnapa , czasem jest to kilkaset dziennie. Onet i gmail odpada (onet blokuje konto, gmaila nie da się skonfigurować) .- sebudin
- Thread
- Replies: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
S
Help Qsync po aktualizacji "ten folder nie obsługuje synchronizacji"
Witam System Windows server 2019 Ess. Sparowany folder lokalny Archiwum z partycji D z folderem w qnqpie TS-251, wszystko działało. Pojawiła się notyfikacja o nowej wersji qsync do pobrania, pobrało ale podczas aktualizacji instalator nie zdołał zamknąć aplikacji . Wyłączyłem qsynca...- sebudin
- Thread
- folder folderu qsync
- Replies: 1
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
S
Help Uprawnienia dostępu do podfolderów dla użytkowników bez domeny
Witam Mam sieć opartą o udostępnianie plików SMB (pc nie pracują w domenie). Na knapie mam pozakładanych użytkowników dla każdego PC. Na dysku mam udostępniony dla wszystkich folder współdzielony "Dokumenty" w nim mnóstwo innych podzielonych na różne działy a w każdym z nich podfolder...- sebudin
- Thread
- domeny uprawnienia
- Replies: 1
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
S
Help Powiadomienia na email o nowo dodanych plikach dla użytkowników
Witam Widziałem fajne rozwiązanie Gdzie użytkownik dostawał powiadomienia na maila raz na godzinę z informację co , kto i o której godzinie wrzucił na serwer plików. Założeniem jest aby utworzyć ok 10 folderów, kilkunastu urzytkowników, użytkownicy będą mieli dostępy do różnych folderów i...- sebudin
- Thread
- email powiadomienia
- Replies: 2
-
S
Help Po aktualizacji brak możliwości kopiowania plików między folderami- brak uprawnień
Faktycznie , po powrocie do poprzedniej wersji softu problem zniknął.- sebudin
- Post #8
-
S
Help Po aktualizacji brak możliwości kopiowania plików między folderami- brak uprawnień
Witam Po ostatniej aktualizacji do wersji w stopce zauważyłem brak możliwości kopiowania plików między podfolderami folderu współdzielonego. Dotyczy to tylko dostępu poprzez sieć microsoft, logując się do qnapa i kopiując plik poprzez File Station kopiowanie plików między podfolderami działa...- sebudin
- Thread
- brak brak uprawnień
- Replies: 21
-
S
Help Pliki systemowe zajmują ponad 1TB- jak usunąć?
Witam Mam problem z wolnym miejscem . Monitor zasobów pokazuje, że pliki systemowe zajmują ponad 1TB. W jaki sposób mozna je wyczyścić? Czytałem inne wypowiedzi, kopie migawkowe wyłączone -nigdy nie używałem, kosze opróżnione + reset, nie posiadam aplikacji: proxy server..., Kiedyś posiadałem...- sebudin
- Thread
- pliki pliki systemowe
- Replies: 4
-
S
Help Powiadomienia o nowym pliku sms/email
Czy jakieś gotowce do przeróbki...?- sebudin
- Post #4
-
S
Help Powiadomienia o nowym pliku sms/email
Witam Mam pytanie. Chciałbym na qnapie pozakładać użytkowników którzy mieliby dostęp do wspólnego folderu, pliki do folderów będzie wrzucał admin, użytkownicy tylko do wglądu, czy istnieje możliwość aby po wrzuceniu pliku przez admina użytkownik dostał sms /email że ma nowy dokument w foldezrze ?- sebudin
- Thread
- powiadomienia
- Replies: 4
-
S
Help Pula pamięci pełna , a dysk pusty TS-231P raid 1
Zgadza się, usunięcie woluminu pełnego i utworzenie statycznego załatwiło temat.- sebudin
- Post #4
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
S
Help Pula pamięci pełna , a dysk pusty TS-231P raid 1
Witam Odpaliłem nowego Qnapa TS-231P z 2 dyskami 2TB w Raid 1, po skonfigurowaniu przestrzeni dyskowej i synchronizacji ok 140 GB z PC krzyczy o braku miejsca. Foldery z danymi na qnap-ie zajmują ok 150GB, migawki tyle samo, a drze info że pula pamięci pełna, kosz pusty. Czy aby wykorzystać...- sebudin
- Thread
- dysk pula pula pamięci raid raid 1 ts-231p
- Replies: 7
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
S
Help Folder współdnielony - osobne uprawnienia dla folderu wewnętrznego
Witam W QNAP-ie ts-251 mam założnony folder współdzielony, udostępniony w sieci. W qnapie mam założonego użytkownika np.user i hasło. Tymi danymi kliEnci w sieci lan na stacjach windows mapują sobie udostępniony folder. Folder ten zawiera szereg podfolderów , każdy podfolder kolejne... Czy jest...- sebudin
- Thread
- folder uprawnienia
- Replies: 0
-
S
Help Zawieszanie podczas przeglądania udostępnionych folderów TS-251
Ramu dołożyłem, rozwiń kolego myśl o "inode" - doczytałem , że chodzi tu o wielkość klastra , ale nie mogę tego namierzyć w ustawieniach woleminu w qnap-ie. Znalazłem opcję "przyspieszenie pamięci podręcznej SSD", Czy dołożenie dysku ssd np 120gb i stworzenie na nim takiej pamięci podręcznej...- sebudin
- Post #4
-
S
Help Zawieszanie podczas przeglądania udostępnionych folderów TS-251
Witam Posiadam QNAP TS-251 z najnowszym FW. Qnap służy głównie jako serwer plików, udostępniony folder ok 600GB (30 tyś folderów, 200 tyś plików), sporadycznie do FTP. Jednocześnie z zasobu sieciowego korzysta od kilku do kilkunastu użytkowników win7-10, zużycie na QNAP - CPU ok 5-9%, ram ok...- sebudin
- Thread
- ts-251 zawieszanie
- Replies: 3