-
M
Pomoc HD Player się nie uruchamia
A jednak nadal coś jest zepsute. Mam dźwięk, ale nie mam obrazu... Może to kwestia kodeków, bo wcześniej odinstalowałem już nie wspierany CodexPack, ale mam zainstalowany CAYIN MediaSign Player.- maza66
- Post #4
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
M
Zrobiłem tak jak napisałeś i HD Player się uruchomił. Dzięki- maza66
- Post #3
-
M
Witam Po instalacji najnowszego firmware 5.2.8.3359 przestał się uruchamiać HD Player... Jak można to naprawić?- maza66
- Temat
- Odpowiedzi: 4
-
M
Pomoc Czarny ekran po HDMI
RAM kupiłem i wymieniłem. Ale HDS udało mi się zainstalować dopiero po upgrade QTS do 5.0.0.1828, więc wygląda na to że poprzednia wersja miała jakiś błąd. Ale pojawił się inny problem. Po instalacji HDS nie widzę moich plików video. Na komputerze poprzez FileStation jest wszystko widoczne, a na...- maza66
- Post #26
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
M
Dzięki. Doczytałem się że QTS nie wspiera downgradu oprogramowania, tak więc czekam do jakiejś nowej bety QTS 5, albo bety HDS. A jednak zgłosiłem sprawę na pomocy technicznej i po testach dostałem taką odpowiedź: "Ma Pan uszkodzoną pamięć RAM w serwerze. Jeśli nie jest ona oryginalna to proszę...- maza66
- Post #24
-
M
Kopii nie mam, a dane które mam na dyskach (np multimedia) zostaną skasowane? Jak można zrobić backup ustawień?- maza66
- Post #22
-
M
Ok, a jak zrobić downgrade systemu?- maza66
- Post #20
-
M
Nie udało się z HDS 4.0.12- maza66
- Post #18
-
M
Czyli odinstalować FW 5 i zainstalować FW 4? Jak to zrobić żeby nic więcej nie zepsuć?- maza66
- Post #16
-
M
Otwiera mi się dokładnie ta sama strona (z mojego zrzutu ekranu). Tam można pobrać jedynie HDS w wersji 4.2 (dla QTS 5).- maza66
- Post #14
-
M
Nie potrafię znaleźć takiej strony... Moja wygląda tak:- maza66
- Post #12
-
M
Możliwe, że mam. Gdzie to zmienić? Ostrzeżenie przy instalacji HDS: Sprawdziłem przydzielanie adresu IP. Mam dynamiczne. Gdzie szukać innej wersji HDS - może być beta - dla firmware 5?- maza66
- Post #10
-
M
Reset był robiony, fizyczne wyłączenie zasilania też. Teraz go ponownie zamykam i za chwilę włączę. Przy próbie instalacji HDS pojawia się taki komunikat: "Serwer jest zajęty lub sieć została rozłączona..."- maza66
- Post #7
-
M
Skasowanie poszło elegancko, instalacja już nie... Pobiera, przetwarza, instaluje i na końcu znowu jest przycisk "Zainstaluj" i tak w kółko... Chyba ta wersja systemu ma jakieś błędy. Albo QuFirewall, który zainstalowałem dla większego bezpieczeństwa... Da się jakoś wrócić do firmware 4 ? Może...- maza66
- Post #5
-
M
Jest. Ale nie udało mi się go zaktualizować - jakieś dziwne informacje o braku miejsca - chociaż miejsce jest...- maza66
- Post #3
-
M
Mam po HDMI podłączony telewizor. Po zawirowaniach w sieci (restart routera) obraz strony startowej się stracił - jest tylko czarny ekran. Jak to naprawić? Wersja oprogramowania Firmware: 5.0.0.1808 Model serwera: QNAP TS-251A- maza66
- Temat
- color firmware hdmi
- Odpowiedzi: 26
-
M
Pomoc Po uruchomieniu nowej sieci domowej QNAP jest niewidoczny
Tak pingi dochodzą. Pomógł reset (z tyłu obudowy). Już jest widoczny. Dziękuje za pomoc!- maza66
- Post #6
-
M
Qfinder go nie wykrywa. Tak dostał nowe IP. Jak spowodować, żeby się połączył po tym nowym IP?- maza66
- Post #3
-
M
Witam Po rezygnacji z neostrady i uruchomieniu nowej sieci domowej na nowym routerze, QNAP przestał być widoczny. Jest podłączony poprzez nowy switch, tak jak dekoder, który jest widoczny (czyli sygnał jest, a kable były wcześniej dobre, więc ich nie zmieniałem). Co powinienem zrobić, żeby QNAP...- maza66
- Temat
- qnap
- Odpowiedzi: 5
-
M
Pomoc Katalogi z różnych dysków w Multimediach
Witam Mam zamontowane dwa dyski, a na nich utworzone dwa katalogi multimedialne (o różnych nazwach, na każdym dysku po jednym). Pierwszy bezproblemowo jest widoczny w domyślnym katalogu Multimedia. A jak zrobić żeby był widoczny także ten drugi katalog (z drugiego dysku)? Wersja oprogramowania...- maza66
- Temat
- katalogi multimedia
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD