-
Pomoc Bluescreen po utracie połączenia z udziałem iSCSi
Ponieważ jest szybki oraz system traktuje go jak pamięć lokalną. Dzięki temu mogę na niej np. instalować oprogramowanie czy przetrzymywać biblioteki Lightrooma - tak jak by były lokalnie. To do czego powinienem? Jest na moim urządzeniu, włączyłem i działa. Pytanie tylko czy mój problem wynika z...- marsaj
- Post #3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Pomoc Bluescreen po utracie połączenia z udziałem iSCSi
Witam. Od wielu lat używam małego NASA TS-112 na potrzeby domowe. Nie mam z nim problemów z wyjątkiem jednej kwestii, której nie umiem rozwiązać. Korzystam z udziału iSCSI który inicjator podłącza automatycznie po wykryciu dostępności NASa, czyli włączam NAS i dysk pojawia się w komputerze...- marsaj
- Temat
- iscsi połączenia
- Odpowiedzi: 3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Pomoc Samoczynne restarowanie komputera przy wyłączonym Serwerze NAS
Aż tak wyczerpującej odpowiedzi się nie spodziewałem :-) Dziękuję. Zacznę od sterów bo te na stronie Gigabyte są dawno nieaktualne a win update twierdzi że mam najnowsze choć znalazłem w necie kilka nowszych :-) Postaram się opisać jakie efekty.- marsaj
- Post #10
- Forum: Wysoka dostępność (HA) i iSCSI / Fibre Channel
-
Witam. System jest 64 bitowy. Co do sterów to wszystkie są zainstalowane i w miarę świeże bo niedawno stawiałem system od nowa. Myślę że problem jednak nie tkwi w sprzęcie bo kilka miesięcy temu przeszedłem z AMD na Intela wymieniając prawie wszystkie bebechy z wyjątkiem grafiki dysków i...- marsaj
- Post #8
-
Masz rację Mariusz, mam zaznaczone auto choć przy dysku iSCSI mam brak. Wyłączyłem już automatyczne zarządzanie plikiem wymiany i zobaczę co to zmieni i dam znać. Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.Witam. Właśnie zaliczyłem poranny restart komputera czyli niestety wyłączenie pliku wymiany nic...- marsaj
- Post #6
-
Dziękuje za zainteresowanie moim tematem. Mój system to Windows 7 Pro Płyta Gigabyte p55a-UD3 Na udziale iSCSI nie znajduje się plik wymiany ani żadne pliki potrzebne systemowi do pracy. Znajdują się tam dane które czasami potrzebuje a dla bezpieczeństwa trzymam je na dysku zewnętrznym na...- marsaj
- Post #4
-
Witam. Od dłuższego czasu borykam się z powyższym problemem. Mam na Nasie TS-112 utworzony udział iSCSI. Nas nie jest używany non-stop tylko sam uruchamiam go ręcznie w razie potrzeby a potem o ustalonej godzinie sam się wyłącza. Komputera z kolei nie zamykam tylko usypiam. Problem pojawia się...- marsaj
- Temat
- Odpowiedzi: 9
-
WDC WD20EARS standby mode przestał działać
Mam ten sam problem. Nie ma to związku z wersją oprogramowania. Myślę że ma to coś wspólnego z ruchem w sieci. Nie znam sie na tym ale czuje że ruch w sieci który zawsze się odbywa zawiesza usypianie. Próbowałem wyłączyć wszystkie usługi na moim TS-112 ale to nic nie zmieniło. Po odłączeniu...- marsaj
- Post #2
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Problem z podłączeniem udziału iSCSI TS-112
Witam. Od paru tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem modelu TS-112.Wszystko jest świetnie ale mam kłopot z podłączeniem udziału iSCSI do kompa. Otóż na serwerze założyłem target i lun oraz uruchomiłem usługę. W windowsie 7 uruchamiam inicjatora iSCSI ale przy próbie odnalezienia portalu...- marsaj
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu