-
Pomoc Qnap Wordpress i problem z dostępem do plików
Eh,... Ale wiesz ze odpowiedź na Twój problem jest w tresci co zwraca tobie przeglądarka? -
Dyskusja QNAP TS-251+ 8Gb Ram Procesor J1900 (4rdzenie, 4 wątki)
@sza - albo inwestujesz w coś poważniejszego, albo budujesz coś z PC, możesz kupić gdzieś w kraju lub sprowadzić z Azji, i dostosować oprogramowanie. Alternatywa do obu: pogodzić się z tym, że tak jest w przypadku słabszego urządzenia. TS-251 ma już swoje lata a świat oprogramowania nie stał w...- Wezyr
- Post #32
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Logowanie do QNAP cgi-bin via VPN
A nie może być coś namieszane w konfiguracji połączenia Wireguard i zabezpieczeń serwera który odmawia połączenia z GUI Qnap z innej klasy adresowej IP niż używana w LAN?- Wezyr
- Post #7
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Pomoc w wyborze NAS'a do domu
Dokładnego modelu nie podam, ale sam unikam NAS opartych o ARM, zdecydowanie lepiej coś z Intel lub AMD. Co do ilości zatok, raczej 4 dyskowy.- Wezyr
- Post #3
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Awaria QNAP TS 251 -
Chodzi tobie o ten biały "kleks"? Jeżeli tak to jest klej termo topliwy, stosowany często w elektronice, z tego co pamiętam w tym modelu był właśnie w tym miejscu. Objawy, które opisujesz, pasują do tematu degradacji LPC w cpu Intel. Bez problemu znajdziesz opis objawów oraz sposób rozwiązania.- Wezyr
- Post #2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja WireGuard VPN - jak to skonfigurować?
@Kamil84 - mam skonfigurowany ddns selfhost.de i każda usługa, która korzysta z tego rozwiązania, działa poprawnie, poza Wireguard. Sprawdziłem z innym ddns i mam taki sam efekt.- Wezyr
- Post #42
-
Dyskusja WireGuard VPN - jak to skonfigurować?
Trochę odkopuję: macie jakiś sprawdzony sposób na działanie Wireguard na zmiennym IP? Po zmianie ISP co tydzień się zmienia IP i Wireguard przestaje odpowiadać na próby połączenia. Awaryjnie ustawiłem codzienny restart usługi VPN w cron, ale nie jest to "eleganckie" rozwiązanie. QBelt testowałem...- Wezyr
- Post #40
-
Dyskusja Pi-Hole problem z brakiem użytkownika
lub sama lista użyszkodników: Zakładam, że ostatnie wpisy na liście będą kontami użytkowników.- Wezyr
- Post #14
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Sprawdź co się stanie gdy wybierzesz opcję "WYKONAJ" i wybierz "konsolę wykonawczą" u mnie mniej więcej tak to wygląda;- Wezyr
- Post #8
-
Hmm, sprawdź użytkownika "piuser", być może instalacja wykonana na podstawie tutka dla lxc z forum globalnego. Ewentualnie spróbuj połącznia poprzez putty itp.- Wezyr
- Post #3
-
Dyskusja Nginx Proxy Manager i brak możliwości uzyskania certyfikatu.
Zastanawiam się czy nie przedefiniować problemu. W tej chwili jako tako działa mi owncloud z docker, jako tako "wbudowane" reverse proxy, ale zawisłem na etapie ssl oraz obsługi WebDAV poprzez ssl. W teorii owncloud działa na http, ale reverse proxy robi z tego https (tak to interpetuję), ale...- Wezyr
- Post #14
-
To drażliwy temat.- Wezyr
- Post #12
-
...>Bezpieczeństwo>Certyfikat SSL i klucz prywatny) jest on automatycznie dodawany do doment w tym Reverse Proxy (jeżeli dobrze rozumiem nginx tak to miało działać)? - czy można wygenerować certyfikat ssl dla subdomen w formie *.dupa.pl czy też trzeba generować na zasadzie a.dupa.pl, b.dupa.pl...- Wezyr
- Post #10
-
Właśnie "odkryłem" reverse proxy wbudowane w qnap. Jaka jest różnica pomiędzy nginx a tym "wbudowanym"? Czy w przypadku "wbudowanego" będzie działać certyfikat ssl wygnerowany przez lets encrypt poprzez gui qnap?- Wezyr
- Post #8
-
@3QN - próbuję zastosować twoją konfigurację do nginx i póki co bez sukcesu. Zmieniłem kartę sieciową na swoją, oraz wlasną lokalizację pli konfiguracyjne etc., ale i tak wali błędami jak wściekłe. " Container Station Docker Compose version v2.14.1-qnap1 Container Station Applications...- Wezyr
- Post #6
-
Sprawdzone, działa poprawnie od dawna. Co do głównego problemu - będę sprawdzał w weekend.- Wezyr
- Post #4
-
Serwus, Próbuję uruchomić Nginx Proxy Manager. Korzystają z opisu: Nginx Proxy Manager jako kontener na QNAP NAS przygotowałem plik docker-compose zawierajacy: " version: '3' services: app: image: 'jc21/nginx-proxy-manager:latest' ports: - '980:80' - '981:81' -...- Wezyr
- Temat
- container station
- Odpowiedzi: 14
-
Dyskusja Zmiana konfiguracji dysków w TS-251.
Serwus, Stało się to co miało się stać, czyli w jednym z moich TS-251 padł dysk, szczęśliwie z nie krytycznymi danymi. Dotąd był w konfiguracji 2x2TB (bez raid), w sumie się sprawdza, ale poleciał jeden dysk, to (tfu, tfu) może historia się powtórzyć. Dodatkowo chcę trzymać na nim nieco...- Wezyr
- Temat
- hdd raid replikacja ssd ts-251
- Odpowiedzi: 1
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Wiedza PiHole - QNAP
Hmm nawet jak konfiguracja DoH cloudflared zakłąda port 5053?- Wezyr
- Post #58
-
Wiedza PiHole - QNAP
Router: (1.1.1.1 bo w tej chwili takie ustawienie działa poprawnie) Skrypt wymuszajacy przeżucenie całego ruchu na pihole: I po stronie PiHole:- Wezyr
- Post #56