-
Co wybrać: QNAP TS-253A-8G czy S DS716+ ?
Ja uzywam od paru lat ze squeezebox touch bez najmniejszych problemow @Silas Mariusz uzywa z squeezebox classic i z tego co wem wszystko jest ok- rithien
- Post #19
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja TS-251+ 8GB sterowanie odtwarzaniem muzyki do prostego DACa przez USB z androida
Nie trzeba ********* zeby wygodnie odtwarzac muzyke. Zainstaluj Daphile: Daphile – Digital Music Convenience for Audiophiles Będziesz miał możliwość sterowania i przez web i przez smartfona.Działa to na bazie LMS także do sterowania można też używac aplikacji thirdparty- rithien
- Post #14
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja OpenVPN Typ połączenia
Skoro już stwierdziłeś ze da się łatwo złamać to może idź za ciosem i doczytaj w jakich okolicznosciach :-) Faktem jest ze PPTP ma podatnosc ale pisanie ze jest latwy do zlamania to lekkie przegiecie. p.s. Nie neguje przejścia na openvpn, to bardzo dobre posuniecie.- rithien
- Post #5
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja OpenVPN Typ połączenia
Chcesz mi powiedzieć ze potrafisz złamać połączenie PPTP?- rithien
- Post #2
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Uwaga podróbki WD PURX
Mam jedna zatokę wolną to może tez się skusze na test. Dyki klasy enterprise do tanich nie należą ale reprezentują zupełnie inną jakość niż dyski do desktopa. Jedyną wadą jest cena :-) Mam WD RE3 kupowane w 2010/2011, 6 sztuk i działają do dziś bez nawet jednego realokowanego sektora (pracują...- rithien
- Post #39
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
Uwaga podróbki WD PURX
Myslalem ze pytales sie o dobre i godne polecenia dyski :)- rithien
- Post #24
-
Uwaga podróbki WD PURX
Ja tam polecam WD RE Enterprise- rithien
- Post #20
-
Uwaga podróbki WD PURX
Szkoda tylko że nie ma żadnej rozsądnej alternatywy- rithien
- Post #11
-
Dyskusja Nie można stworzyć folderów współdzielonych / nic nie działa
Nigdy nie używałem freenasa, hp microserver gen 8 jak najbardziej ale z esxi lub z debianem. Silas pewnie mnie zlinczuje ale ja to poprostu lubie dlubac w konfigach z konsoli:-) Pewnie kolega slyszal ze jest freenas i mozna tym zastapic nasa jakim jest Qnap - niestety nie jest to prawda. Radze...- rithien
- Post #27
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Wysyłanie maila przez stronę + XMail
Co logi na to? Jaki adres ustawiasz w polu from? Jak zespoofujesz to Gmail czy Hotmail na podstawie spfa wywali maila Ja tam od paru lat uzywam: PHPMailer/PHPMailer - PHP - GitHub W katalogu examples masz przyklady uzycia- rithien
- Post #2
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja QNAP i OSCAM
Chyba ci sie fora pomylily- rithien
- Post #2
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Kamera flir e4
Do sprzedania kamera flir E4 ze starszym softem, przerobiona na E8 Praktycznie niczym się nie różni od tego modelu: Kamera termowizyjna FLIR E8 Wrocław -PROMOCJA Idealna do szybkiego diagnozowania usterek W komplecie kamera zasilacz walizka plyta jak znajde cena 3600 -
TS-453A vs TVS-463
Gdzie można dostać TVS-471 z i3 za 4k ?- rithien
- Post #40
-
Programator pamieci
Sprzedam programator pamieci xeltek superpro 601s Programator uzywany 100% sprawny w komplecie pudlo programator zasilacz Gwarancja rozruchowa 1 tydzien Na ebay'u cena ich wynosi 800-900 dolarow, moja cena sprzedaży to 1200zl polskich kontakt: programator@pocztex.net Ostatnia szansa zakupu za... -
Dyskusja Poszukuje BIOSu do TS-269 Pro
Jestes pewny ze to padl bios po aktualizacji? Raczej watpie w takie uszkodzenie. Skoro masz programator i jestes na 100% przekonany ze to bios to podeslij prosze to co zostalo z oryginalnego biosu- rithien
- Post #2
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja Prośba o zidentyfikowanie elementu generującego wychodzący ruch z Qnap ts-251
Co z ruchem do nasa? Masz qnapa wystawionego na zewnatrz?- rithien
- Post #6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Klawiatura usb nie działa w biosie
Patrze że trzeba będzie zacząć zbierac biosy do qnapa :-) Przygotuje jakiś obraz pendrivea na gotowo @killjoy wlutowales pamiec ? dawaj znac czy dziala- rithien
- Post #91
-
Dyskusja Klawiatura usb nie działa w biosie
Jakis Xeltek Superpro ale nie polecam. Tak samo nie polecam vellona Chinskie gowno z krótkim supportem Z tych co jeszcze mam i mogę polecic to: beeprog2 elnec'a - warto zainwesowac bo mega programator Programator TL866A polecam bo ma zajebisty stosunek mozliwosci co do ceny i generalnie 70%...- rithien
- Post #89
-
USB DAC na Qnap TS-x51
Hej Moj 453 obsługuje pcm2704 i raczej większość nowszych qnapow powinno obsługiwać [~] # cat /proc/asound/cards 0 [PCH ]: HDA-Intel - HDA Intel PCH HDA Intel PCH at 0xd0a14000 irq 107 1 [DAC ]: USB-Audio - USB Audio DAC...- rithien
- Post #7