-
Jaki ram 2x16GB do TS-473A
np 32 GB RAM DDR4 32GB 2666MHz S DS220+ DS420+- bulgar71
- Post #3
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Pobieranie pliku z Qnap do routera
ok działa wget --http-user=bulgar71 --http-password=!1234 http://192.168.100.120:5888/Web/ALLOW.txt- bulgar71
- Post #7
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
i wget i curl- bulgar71
- Post #5
-
plik jest na Qnapie i chcę aby router go pobierał automatycznie raz w tygodniu- bulgar71
- Post #3
-
Witajcie, poszukuję wsparcia w sprawie pobierania jednego pliku txt, który jest w folderze backup na Qnapie. chcę aby ten plik był z poziomu routera pobierany raz w tygodniu według ustawień w cronie na routerze. Pytanie czym to pobrać najlepiej przez konsolę. Czy macie jakiś sprawdzony patent...- bulgar71
- Temat
- pobieranie pliku z qnap do routera udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 7
-
Zmiana serwera z 2 dyskowego na 4 dyskowy i zmiana RAID z 1 na 5
Osobiście polecam TS-473A 16GB Ram, posiadam od roku wszytko śmiga. Backupy, serwer DNS, EMBY, FOTO, i inne pierdoły..- bulgar71
- Post #4
-
Kawa i papierosy Kamera z WiFi i na zasilanie bateryjne lub solar
Jak mi odpowiedział jeden ze sprzedawców kamer..to wsparcie ONVIF lub RSTP na ten moment dotyczy kamer z PoE lub wifi z zasilaniem zewnętrznym.. trochę lipa biorąc pod uwagę że mam Qnapa, który mógłby ogarniać zapisy monitoringu..i uwarunkowania mieszkaniowe- bulgar71
- Post #9
-
jak się okazuje później może być problem z podłączeniem dlatego czekam na opinie- bulgar71
- Post #5
-
dzięki za info- bulgar71
- Post #3
-
Szanowni użytkownicy, czy ktoś z Was ma doświadczenie i używa kamerę z wifi na baterię lub solar? (bez switcha PoE, Rj45) Coś takiego EZVIZ - Creating Easy Smart Homes Szukam rozwiązania najmniej inwazyjnego w montażu i żeby obraz dostępny był pod Qnapa TS-473A z możliwością nagrywania. Na...- bulgar71
- Temat
- kamera z wifi i na zasilanie bateryjne lub solar
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja Brak dostępu do nowego dysku QNAP TS-473A
Dysk fabrycznie uszkodzony. Gwarancja więc jest nowy i śmiga aż miło.- bulgar71
- Post #8
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Seagate 8TB PRO ST8000NT001- bulgar71
- Post #6
-
niestety nie mam PC tylko laptop- bulgar71
- Post #3
-
Witajcie. Poszukuję pomocy w sprawie inicjacji nowego dysku. Do tej pory miałem RAID 5 na 4 dyskach po 2 TB Po nowemu zrobiłem RAID 5 ale na 3 dyskach po 2TB. W ostatnią 4 wolną kieszeń wsadziłem dysk o pojemności 8TB. Jednak Qnap (QTS 5.2.0.2782) uruchomiony ponownie nie widzi dysku –...- bulgar71
- Temat
- brak dostępu do nowego dysku qnap ts-473a raid ts-473a
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja Pomoc w konfiguracji nowego NAS
RAID 5 - 2 x 4TB HDD Seagate Ironwolf RAID 1 -2 x 250GB Nvme Samsung 970 Evo plus Cache - 1 x SSD Sata 1TB- bulgar71
- Post #2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Pomoc w wyborze NAS'a do domu
dla porównania https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-amd_ryzen_embedded_v1500b-vs-intel_celeron_n5095 1704068930 przesiadłem się z Qnapa TS-453Be z Intel® Celeron® J3455 na TS-473A na AMD Ryzen Embedded V1500B. i powiem Ci że jest różnica- bulgar71
- Post #11
-
QNAP & PC + TrueNAS
Marka Qnap jest obecna na całym świecie i cały czas jest rozwijana zarówno pod kątem firmware, software i security. Do tego wsparcie, funkcjonalność. Serwer który działa od pierwszego uruchomienia i do tego laik poradzi sobie z prostą konfiguracją. Obecnie mam już drugi serwer i pracuje na...- bulgar71
- Post #4
-
Zakup kamery wifi z rejestrowaniem obrazu na QNAP
Dzięki za odp. znalazłem na stronie o wsparciu dla Port usługi ONVIF: 2020 Port usługi RTSP: 554- bulgar71
- Post #3
-
Zakup kamery wifi z rejestrowaniem obrazu na QNAP
Witam forumowiczów, szukam optymalnego rozwiązania w zakresie wyboru kamery pod wifi z wymienną baterią. Zależy mi aby obraz rejestrowany był bezpośrednio na QNAP. Czy nw. model będzie dobrym wyborem? Bezprzewodowy system kamer Smart do monitoringu. Zestaw 2 kamer- bulgar71
- Temat
- kamera wifi
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Jak przekierować port WAN na NAS połączony VPNem - QHora 301W
wiem że na ten model można wgrć openwrt - polecam bo sam mam na r7800. tam mam ustawione przekierowanie na openvpn na adresie stałym i wszystko śmiga z każdego miejsca na świecie. config mam w oparciu o iptables config rule option target 'ACCEPT' option name 'VPN' option family...- bulgar71
- Post #4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)