-
Dyskusja Synchronizacja telefonu z nas
Czy można zrobić coś takiego, że po wejściu do domu mój telefon synchronizuje zadeklarowane dane ( zdjęcia, wiadomości) z bazą zamieszczoną na NAS?- wojtekdu
- Temat
- synchronizacja
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Katalog udostępniony sieciowo
Jak tak zadam pytanie w wyszukiwarce na forum-nie znajduje wyników- wojtekdu
- Post #3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Katalog udostępniony sieciowo
Chciałbym udostępnić katalog z plikami GPX dla subskrybentów YouTube. Najlepiej w postaci linku na YouTube. Jak to zrobić (skonfigurować) na NAS?- wojtekdu
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja Kamerka IP EC80-Y13
Wsieci za pomocą aplikacji 360Eyes widzę ją i obraz. Znam IP znam dane do logowania a w QVR Pro nie może nawiązać połączenia. Nie wiem na jakich portach ona pracuje.- wojtekdu
- Post #3
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja Kamerka IP EC80-Y13
Mam taką kamerkę IP EC80-Y13 i nie mogę jej podłączyć do QVR Pro. Czy może mi ktoś pomóc.- wojtekdu
- Temat
- monitoring wideo
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Pomoc Za mało pamięci masowej
Od kilku dni pojawia się komunikat jak na zdjęciu. Co mam zrobić? -
Pomoc Komunikat: wystąpiła awaria systemu. Urządzenie ma za mało systemowej pamięci..
U mnie podobnie pojawia się komunikat jak na zdjęciu. Nie wiem co mam zrbić?- wojtekdu
- Post #6
-
Dyskusja TS-231+ problem z dyskiem
Co do naprawy to wątpię. Jeśli smart zgłasza problem to wskazywałoby na uszkodzenie dysku. Odzyskanie danych jest raczej możliwe. Proponowałbym podłączyć dysk do PC i programem do wyświetlania partycji Linuxowych zobaczyć czy zawartość partycji jest nie naruszona. Coś takiego kiedyś robiłem, nie...- wojtekdu
- Post #2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Recenzja Bezpieczeństwo NAS
Pewnie nie jestem zaawansowanym użytkownikiem, bo u mnie wszystko działa co do tej pory potrzebowałem. Przybliż temat co np. nie działa?- wojtekdu
- Post #3
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Recenzja Bezpieczeństwo NAS
Chciałbym się podzielić moim doświadczeniem w zakresie bezpieczeństwa NAS. Wszystkie porady w zakresie bezpieczeństwa są oczywiście jak najbardziej słuszne jednak jedna prosta sztuczka poprawia bezpieczeństwo w bardzo znacznym stopniu. Ataki nadal się zdarzają choć są nieskuteczne. Piszę o...- wojtekdu
- Temat
- działa
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Pomoc Rtorrent przestał działać.
Tam mam wyłączony filtr IP Włączyłem funkcję Enable filtering, po czym wyłączyłem i ruszył. To chyba problem po aktualizacji QTS`a. Nie wiem czy mam rację.- wojtekdu
- Post #5
- Forum: Rtorrent 15
-
Nie mogę znaleźć gdzie jest IPfilter. Jak mogę go wyłączyć?- wojtekdu
- Post #3
-
Rtorrent przestał działać. Uruchamia się ale nie udostępnia, ani nie ściąga. Porty sprawdzałem na routerze. Otwarte. Proszę o pomoc. Wersja oprogramowania Firmware: 5.0.0.1785 Model serwera: QNAP TS-251- wojtekdu
- Temat
- ipfilter rtorrent ts-251
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja QTS 5.0 wersja testowa opinie
Gdzie tego szukać?- wojtekdu
- Post #6
-
Nie wiem co może być powodem, ale Rtorrent przestał jakby działać. To znaczy uruchamia się, ale nie ściąga i nie udostępnia.- wojtekdu
- Post #3
-
Zainstalowałem właśnie wersję testową na mojego NAS. Macie jakieś spostrzerzenia dotyczące wersji 5. Wersja oprogramowania Firmware: 5.0.0.1785 Model serwera: QNAP TS-251- wojtekdu
- Temat
- color qts ts-251
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Zdalne przetestowanie łącza internetowego TS-251
Szybkość łącza z i do, czyli download i upload.- wojtekdu
- Post #3
-
Dyskusja Zdalne przetestowanie łącza internetowego TS-251
Czy możliwe jest zdalne sprawdzenie parametrów łącza internetowego moje NAS. Łącze się z NAS po moim IP publicznym. Szukałem ale nie znalazłem czegoś w rodzaju speedtest. Nie wiem czy to jest wogóle możliwe i wiarygodne. Od wczoram miałem jakieś problemy z internetem kontaktowałem się z moim...- wojtekdu
- Temat
- color ts-251
- Odpowiedzi: 5
-
Dyskusja 2 dyski USB podpięte-w FileStation widzi 1
Nie działa i co ciekawe jak kliknę w Otwiera się dysk USB 1, ale jak kliknę w Nowy-1 otwiera się katalog Multimedia.- wojtekdu
- Post #7
-
Dyskusja 2 dyski USB podpięte-w FileStation widzi 1
1 z przodu, 1 z tyłu, dwa z tyłu i to samo.- wojtekdu
- Post #5