-
Dyskusja ZFS czy EXT4 dla TS-h1288X w zastosowaniach domowych do storage i torrentow
Hey! ZFS czy EXT4 dla TS-h1288X w zastosowaniach domowych do storage i torrentow 👋- Speed55
- Temat
- chcesz danych jeśli rozważ wybierz
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Zadaj szybkie pytanie do AI
-
Dyskusja Jaki typ woluminu wybrać dla serwera TS-251?
Hey! Jaki typ woluminu wybrać dla serwera TS-251? 👋- Speed55
- Temat
- poolu statyczny thick ts-251 wolumin woluminu
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Wiedza Philips Hue White and Color 806 Lumen A60 9W 60mA 2000-6500K - pobór mocy
Łoo Panie ile czasu na to poszło? Szacun- Speed55
- Post #2
- Forum: Smart Home: Home Assistant, Zigbee, IoT
-
TVS-h474 + SSD M.2 PCIe NVMe
Chyba remis. Poczytaj jakie serie danego producenta się kaszanią i po prostu tego nie kupuj. Testuję teraz taką serie: ST28000NM000C zobaczymy co z tego będzie. Ale to za jakiś czas będzie odpowiedź. Kolega testuje od 2 lat: ST20000NM002D i na chwilę obecną 0 problemów.- Speed55
- Post #9
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Karta WiFi 7 do TVS-h1288x
Witam Czy testował już ktoś karty Wifi 7 w urządzeniach Qnap - NAS ? Chciał bym połączyć mojego TVS-h1288X do sieci poprzez szybkie WiFi 7 bo na chwilę obecną nie ma jak puścić kabla i nie wiem czy to zadziała. Najbardziej interesowały by mnie karty: Asus: PCE-BE92BT, PCE-BE6500. ROG USB-BE92...- Speed55
- Temat
- asus nas tp-link tvs-h1288x wifi 7
- Odpowiedzi: 0
-
Dyskusja Link udostępniania nie działa
A to trzeba??- Speed55
- Post #3
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Przy piwie Youtube komentarze obok filmu
Wcisnij ikonke tryb kinowy, widok standartowy i looknij- Speed55
- Post #2
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Instruktaż/Tutorial Zarabianie kabla sieciowego (skrętki / UTP / FTP / STP)
Gdy pracowałem jeszcze w PL jako serwisant to zarabiało się tego setki dziennie, a dziś dał bym sobie lapę obciąć że kolejność w crossie była inna. Zwykły kabel kolejność jeszcze pamiętałem :) 25 lat minęło - jak jeden dzień...- Speed55
- Post #14
- Forum: Wiki & FAQ
-
5400 czy 7200
Prędkość obrotowa nie spadnie :) ale transfer spadnie do najwolniejszego dysku w RAIDzie- Speed55
- Post #6
-
Dyskusja Jak przekierować port WAN na NAS połączony VPNem - QHora 301W
U mnie ta zakładka nie działa od początku :( Cały czas mam tylko możliwość ręcznej instalacji. Nie można włączyć automatu... :( Link: https://i.imgur.com/pkBP0Gf.jpg Można to pobrać ze strony Qnapa ręcznie? Bo w Download widnieje tylko moja wersja.- Speed55
- Post #8
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Jak przekierować port WAN na NAS połączony VPNem - QHora 301W
A z kąt go dorwałeś jak oficjalnie najnowszy jest 2.2.14.025 build 20230327?- Speed55
- Post #6
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Proszę o pomoc dlaczego nie pobiera mi żadnych plików próbowałem na dwóch różnych wersjach QTS
Ja używam :) U mnie jest dużo szybszy niż rtorrent poza tym jest prosty a w rtorrent nie umiem się odnaleźć.- Speed55
- Post #3
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja TS-473A lub inny z AMD Ryzen Embedded V1500B
Intel Xeon W-1250P U mnie jest 62-65*C przy obciazeniu 2-5%- Speed55
- Post #2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu