-
Dyskusja Komunikacja dwóch QNAP przez LAN szybciej niż 1Gb/s - jak?
Zadziała ? sprawdzone ? Kupiłem z ta sama mysla Asusa , ale po podlaczeniu nie rozpoznaje tego jako karty ethernet, ani jako urzadzenia zewnetrzenego. W ssh widzi urzadzenie pod USB jako ASUSTEK.. Diody migaja... ale dobrac sie do tego nie idzie. ASUS USB-C2500 2,5 G adapter USB obsluguje...- kordusson
- Post #31
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Komunikacja dwóch QNAP przez LAN szybciej niż 1Gb/s - jak?
Jesli nie masz ich w raid 0 , to te dyski nie poleca wiecej niz 120/140MB/s. - 1gbit to ~112MB/s wiec pytanie czy jest sens- kordusson
- Post #26
-
Dyskusja brak możliwości skasowania torrenta
Jest juz poprawka 0004, i tam poprawione. Rtorrent-Pro [x86_64] - Aktualizacje- kordusson
- Post #2
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja rtorrent-pro - problem z zakladka 'Predkosc'
Ostrzeżenie 2023-07-19 12:02:13 rtorrent 127.0.0.1 --- --- --- --- (warn) rtorrent: Update is available: 0.9.9-0003 (current 0.9.9-0004). Download update: Rtorrent-Pro - MyQNAP @Silas Mariusz prześciga się z Rządem czy On szybciej zrobi update dla rtorenta czy Oni...- kordusson
- Post #7
-
Dyskusja rtorrent-pro - problem z zakladka 'Predkosc'
Po aktualizacji na wczorajsza wersje, jak i dzisiejszą podczas uruchamiania wyskakuje "Ostrzeżenie 2023-07-19 11:44:14 rtorrent 127.0.0.1 --- --- --- --- (warn) rtorrent: Cannot retrieve current version file..." Dzien przed aktualizacja Rtorrenta poszła aktualizacja...- kordusson
- Post #4
-
Dyskusja Przekierowanie i dostępność portów DHT 6881 w rtorrent pro
Tak jak wspomniałem , byłem jedną z 30 osób które pierwsze pobrały wstawkę .... po mnie pobrało ją jeszcze 100 osób, teraz pobiera jeszcze ~30. to jest na prywatnym trackerze, łącze 1/1 Gb z Inei z public ip , może nie jest shellem 10/10Gb , ale przynajmniej na początku powinno pozwolić...- kordusson
- Post #11
-
Tak, przekierowane- kordusson
- Post #5
-
Dzięki @SiewcaRyżu , człowiek znów mądrzejszy , tylko to ograniczenie w wysyłce mnie męczy, co zrobić , aby choć raz na jakiś czas pokazało więcej niż 10MB/s bo pozycja nadal chwytliwa, a ode mnie leci teraz około 1MB/s. Nie wiem czy kombinować z inną apką typu deluge czy qBittorrent.. a by...- kordusson
- Post #3
-
Witam, Czy port dla DHT musi być otwarty podczas działania rtorrenta np. przez Open Port Check Tool -- Verify Port Forwarding on Your Router ? W czym rzecz... Gdy pobieram na prywatnych trackerach (łącze 1000/1000) leci jak należy 50- do 90MB/s w zależności co pozwalają seedy.. problem...- kordusson
- Temat
- 6881 encryption port port forwarding rtorrent rtorrent pro upnp
- Odpowiedzi: 10
-
Pomoc Przekierowanie portu dla rtorrent
Dziękuje !! Pomogło. To teraz lektura mnie czeka co i jak włączyć aby zabezpieczyć Qnapa, ale żeby działało to co powinno. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Jesteś Wielki. Zdrówka.- kordusson
- Post #5
-
Basic protection enabled- kordusson
- Post #3
-
Witam, posiadam qnapa TS-453Be oraz rtorrent 0.9.8 0.13.8 - mam przekierowany port 42000, który jest opened według nmap , natomiast strony Open Port Check Tool -- Verify Port Forwarding on Your Router i inne podobnych wskazuje ze port jest zamknięty. ISP to Inea , z publicznym ip...- kordusson
- Temat
- port rtorrent ts-453be
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Błąd dysków, nie widzi w sieci... nie można się zalogować
Witam, wracając dziś z pracy .. zauważyłem że w moim TS-251C , diody od dysków 1 i 2 się nie świeciły ... dioda Status też się nie świeciła, działało tylko LAN i Power. Wyłączyłem Nasa i włączyłem ponownie... po kilkunastu minutach ... ten sam efekt. Wyłączyłem NAS odkręciłem obudowę ...- kordusson
- Temat
- dioda dysk hdd ts-251c
- Odpowiedzi: 1
-
Następca Qnap 251C
Witam, szukam pomocy w wyborze nowego Nasa. W obecnym Nasie brak pamięci - wlutowane 1Gb, sprawa że NAS cierpi. Rtorrernt pro zabija mi Nasa już na starcie... tzn ilość zajętej pamięci.. Aktualnie dyski 1 i 2TB , oraz pod Usb - 3 Tb (docelowo na koniec roku dodatkowy dysk... tylko nie wiem...- kordusson
- Temat
- qnap
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja UPC connect box UPnP
faktycznie panel widać ;) Może dynamiczny co się zmienia raz na rok... jak w Inei, albo UPC.- kordusson
- Post #11
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
w sumie wystarczy przekierowac 1 port aby moc sie zalogowac do qnapa. A pozniej porty w zaleznosci od uslug np osobno dla rtorrenta, dla ftp (zarowne do logowania jak i pasywne - w tym przypadku zakres portow)- kordusson
- Post #7
-
ustawienia zaawansowane/Bezpieczenstwo / przekierowanie portow./ Adres IP Zakres portów Zakres portów Protokół Włączony Usuń wewn_ip port port Both i tak mi dziala , a mam przekierowanych ponad 10 portow- kordusson
- Post #3
-
Dyskusja szybkosc zapisu/odczytu TS-251C
Gdzie szukać rozwiązania, dla tego właśnie modelu z fw QTS 4.2.0 , wszystko spięte pod gigabit , z windows 8 Pro i dyskami WD Red 1 i 2 TB. Pamietam ze kiedys lecialo nawet kolo 80-90... Z uslug to tylko rtorrent, ale dla testow spauzowalem wszystkie akcje. Kopiowanie po shellu takze 40-50..- kordusson
- Post #6
-
Dyskusja FTP - brak uprawnień w zdalnym katalogu
Tak, próbowałem. Test ... Błąd Brak połączenia wtedy z serwerem FTP.- kordusson
- Post #3
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD