1. karto

Dyskusja Jaki UPS do Qnap TS 251

@maks87 nie pokazuje szacowanego czasu na tej zakładce z tym modelem. Nigdy nie sprawdzałem max. pracy - Qnap (2HDD) ustawiony jest na wyłączenie po 5min pracy na UPS. Potem podtrzymuje już modem i router. wg. producenta Czas podtrzymania (100W) - 0h 20 min ale np. telewizor 47' uciągnął mi...
  2. karto

Dyskusja Jaki UPS do Qnap TS 251

u mnie sprawdza się power walker 850 jest wspierany i działa bardzo dobrze z Qnap'em
  3. karto

QNAP TS212P czy sie oplaca kupic

u mnie właśnie 212p jest do takich zadań jakie założyłeś i daje sobie bardzo dobrze radę.
  4. karto

Download wNetUse

No jasne że możesz. Przy okazji piwo postawisz :D Nikt nie zgłasza czy coś dodać , ująć ..czyli program jest wystarczalny :p Czy ktoś go testował na Win 10 ?
  5. karto

Dyskusja UPS do QNAP ds 251

mam Power Walker 850 ale bez lcd bo szkoda kasy na zbędny badziew i działa ok będzie dobry
  6. karto

Kamery IP ala EPCAM 1.3 i 2.0mpix tubowe oraz kopułowe - 50 PLN netto

są kamerki? poproszę o info jak zakupić 2 szt
  7. karto

Kamery IP ala EPCAM 1.3 i 2.0mpix tubowe oraz kopułowe - 50 PLN netto

poproszę 2 szt :-)
  8. karto

wNetUse - aktualizacja

kosmetyka, m.in. - poprawiony TabOrder na Formie - "odgwiazdkowany" użytkownik - usunięty niepotrzebny kod
  9. karto

Download wNetUse

karto zaktualizował wNetUse: aktualizacja Przeczytaj więcej o tej aktualizacji...
  10. karto

wNetUse 1.0.1

11. karto

Instruktaż/Tutorial Mapowanie udziałów sieciowych w Windows Vista i nowszym

Można testować: wNetUse
  12. karto

Instruktaż/Tutorial Mapowanie udziałów sieciowych w Windows Vista i nowszym

jako że sporo montuje się udziałów w spółkach gdzie pracuje, a nie podobało mi się rozwiązanie ze skryptami, bat'am to napisałem sobie programik. działa od win xp po 8 bez problemu. jakby było zainteresowanie to można byłoby podpieścić i skompilować wersje dla forum.
  13. karto

QNAP TS-453 Pro - czy to dobry wybór ?

w 4z5 Qnap'ów mam dyski WD RED od 1TB do 3TB pierwszej i ostatniej generacji można powiedzieć. Najstarsze maja cos ok 2,5 roku pracy i jest ok. Żadnych błędów, awarii etc. W domu też mam REDy ;) 1+3. także polecam
  14. karto

Dyskusja UPS do Qnap TS-453 Pro

powerwalker 850 tez dobrze działa z qnap'em. można polecić
  15. karto

Chyba zdradzę S :) ...dla QNAP TS-231/x51

tak dokładnie jak piszesz. u mnie jeszcze dochodzi mala konfiguracja configu (zabezpieczenie dostępu, wysyłanie powiadomień po ściągnięciu etc) ale co kto lubi.
  16. karto

sorki nie dopatrzenie myślałem że piszemy o intelu. z 231 +150Mb może być problem chociaż niech napiszą ci którzy testowali. ja jak dodaje pliki torr to nie patrze na prędkości pobierania :-) dodaje i zapominam. edit. no i widzę po czasach i średnich prędkościach że trochę skłamałem bo tak do...
  17. karto

1. a ile potrzebujesz :) u mnie w ej chwili na 212p mam 107 pozycji seedowanych 2. spokojnie pociągnie jezeli 212p ciągnie 100Mb 3. w telefonie mam apke którą dodaje np. remote transmission , na pc podobnie aplikacja ma skojarzone pliki .torrent i z automatu się dodają. 4. można i nie trzeba...
  18. karto

Dyskusja Cacti lub jego zamiennik pod Qnap

Tak jest free masz tylko wsparcie komercyjne jeżeli potrzebujesz. Sam go używam.
  19. karto

Dyskusja UPS

Witam odkopał się temat to zapytam. Skończył mi się mój ups to wybrałem model PowerWalker 850VA jako następce do NAS'a i routera ale czytam opinie że potrafią one być głośne, piszczą etc. Jak to z tym jest ? Niech się wypowiedzą posiadacze tego UPSa bo się waham czy kupować :-)