-
Dyskusja Czyszczenie wentylatora - Czy warto ?.
A propos WD-40 i wentylatorów. Swego czasu w czasie wizyty u mechanika, wyszło, że hałasuje mi wentylator od chłodnicy. Mechanik wziął WD-40 właśnie, popsikał łożysko i stwierdził: "Albo go to naprawi, albo zabije". Jeszcze kilka lat ten wentylator przetrwał, więc jest to jakiś sposób na nie :)- totopol
- Post #14
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja HBS 3 i HybridMount z szyfrowaniem
Dzięki za odpowiedzi. A czy jest możliwość odszyfrowania plików zakodowanych przez HBS3 przy pomocy np. rclone?- totopol
- Post #4
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja HBS 3 i HybridMount z szyfrowaniem
Cześć. Chciałbym połączyć działanie dwóch apek z tytułu z szyfrowaniem tzn. HBS3 miałby wysyłać szyfrowane pliki powiedzmy na Dysk Googla, a HybridMount miałby pokazywać je w swoim folderze jako odszyfrowane. Czy idzie tak zrobić? Ewentualnie czy jest coś co takie coś umie. Nie chcę, żeby moje...- totopol
- Temat
- hbs3 hybrid backup sync hybridmount szyfrowanie
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Sprzedam 2 dyski WD RED 4TB
Cena jest za jedną sztukę czy dwie? Czy jest możliwość kupna jednej sztuki? Jak z przesyłką, ewentualnie odbiorem własnym?- totopol
- Post #2
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Nowy NAS
Chromecast dekoduje, ale tylko wybrane formaty audio i video. Spróbuj uruchomić film zakodowany Xvid-em lub puścić dźwięk powiedzmy Dolby Atmos, a wtedy procesor NAS-a musi zacząć transkodowanie. W przystawkach z własnym systemem wszystko dzieje się w ich procesorze. Wiadomo, że nie każde...- totopol
- Post #10
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Nowy NAS
Chromecast, w każdej postaci, jest tylko "odbiornikiem" sygnału, który musi być odpowiednio dla niego przygotowany (albo film jest skompresowany z użyciem odpowiednich kodeków, albo np. NAS robi to w locie). Jeżeli NAS ma słaby procek, to nie da rady na bieżąco kodować filmu. Nvidia Shield...- totopol
- Post #8
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Instruktaż/Tutorial Unlimited Cloud Drive for Plex/Kodi/Emby content with QNAP
A czy ja mógłbym się przypomnieć? Również mogę udostępnić własną bibliotekę :) Mój mail: tryzyko@gmail.com- totopol
- Post #74
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Program który nie transkoduje.
Niestety SiewcaRyżu ma rację. Mam ten sam model NASa i po wielu próbach dałem sobie spokój z Plexem i Emby i zainwestowałem w Raspberry Pi + KODI. Działa dobrze, chociaż jeszcze czekam na wsparcie dla Dolby Atmos i takich tam bajerów :)- totopol
- Post #6
-
Z pośpiechu zapomniałem podać swojego maila w pierwszym zgłoszeniu:Loser: To jeszcze raz, czy mógłbym dołączyć do grupy? Mój mail: tdolata1@gmail.com- totopol
- Post #35
-
Czy ja mógłbym też dołączyć do grupy? I drugie pytanie, czy można bezpośrednio z tego dysku odtwarzać filmy przez chromecast? Wtedy obszedłbym się bez Plexa- totopol
- Post #24
-
Dyskusja TS-251A o co w tym biega
Nie ma z tym problemu, tworzysz trzech różnych użytkowników, każdy dostaje swoje uprawnienia i na każdym telefonie robisz indywidualne ustawienia Żeby wykorzystać link aggregation trzeba mieć odpowiedni sprzęt sieciowy, w domowym użytku się to nie przydaje. Ale można podłączyć jeden port...- totopol
- Post #4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Stabilna płynna praca w Wirtualization Station na obrazach dysków ? QNAP TVS 673e
Ja mam TS-251 i u mnie, z takimi samymi parametrami, Windows działa podobnie. Nie wiem dokładnie jaką wydajność ma twój procesor, ale nie spodziewam się wielkiego skoku w porównaniu z moim Celeronem. Niestety wirtualki tak mają i niewiele na to poradzisz, poprostu emulacja zabiera sporo czasu...- totopol
- Post #3
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Przy piwie Konkurs radiowy - CZUUUE UCHO
Jak dla mnie to brzmi jak zajechane ksero, ewentualnie drukarka po dużych przejściach :O- totopol
- Post #4
- Forum: Hydepark (Off-topic)