1. totopol

Dyskusja Czyszczenie wentylatora - Czy warto ?.

A propos WD-40 i wentylatorów. Swego czasu w czasie wizyty u mechanika, wyszło, że hałasuje mi wentylator od chłodnicy. Mechanik wziął WD-40 właśnie, popsikał łożysko i stwierdził: "Albo go to naprawi, albo zabije". Jeszcze kilka lat ten wentylator przetrwał, więc jest to jakiś sposób na nie :)
  2. totopol

Dyskusja HBS 3 i HybridMount z szyfrowaniem

Dzięki za odpowiedzi. A czy jest możliwość odszyfrowania plików zakodowanych przez HBS3 przy pomocy np. rclone?
  3. totopol

Dyskusja HBS 3 i HybridMount z szyfrowaniem

Cześć. Chciałbym połączyć działanie dwóch apek z tytułu z szyfrowaniem tzn. HBS3 miałby wysyłać szyfrowane pliki powiedzmy na Dysk Googla, a HybridMount miałby pokazywać je w swoim folderze jako odszyfrowane. Czy idzie tak zrobić? Ewentualnie czy jest coś co takie coś umie. Nie chcę, żeby moje...
  4. totopol

Sprzedam 2 dyski WD RED 4TB

Cena jest za jedną sztukę czy dwie? Czy jest możliwość kupna jednej sztuki? Jak z przesyłką, ewentualnie odbiorem własnym?
  5. totopol

Nowy NAS

Chromecast dekoduje, ale tylko wybrane formaty audio i video. Spróbuj uruchomić film zakodowany Xvid-em lub puścić dźwięk powiedzmy Dolby Atmos, a wtedy procesor NAS-a musi zacząć transkodowanie. W przystawkach z własnym systemem wszystko dzieje się w ich procesorze. Wiadomo, że nie każde...
  6. totopol

Nowy NAS

Chromecast, w każdej postaci, jest tylko "odbiornikiem" sygnału, który musi być odpowiednio dla niego przygotowany (albo film jest skompresowany z użyciem odpowiednich kodeków, albo np. NAS robi to w locie). Jeżeli NAS ma słaby procek, to nie da rady na bieżąco kodować filmu. Nvidia Shield...
  7. totopol

Instruktaż/Tutorial Unlimited Cloud Drive for Plex/Kodi/Emby content with QNAP

A czy ja mógłbym się przypomnieć? Również mogę udostępnić własną bibliotekę :) Mój mail: tryzyko@gmail.com
  8. totopol

Dyskusja Program który nie transkoduje.

Niestety SiewcaRyżu ma rację. Mam ten sam model NASa i po wielu próbach dałem sobie spokój z Plexem i Emby i zainwestowałem w Raspberry Pi + KODI. Działa dobrze, chociaż jeszcze czekam na wsparcie dla Dolby Atmos i takich tam bajerów :)
  9. totopol

hello

Hey
  10. totopol

Z pośpiechu zapomniałem podać swojego maila w pierwszym zgłoszeniu:Loser: To jeszcze raz, czy mógłbym dołączyć do grupy? Mój mail: tdolata1@gmail.com
  11. totopol

Czy ja mógłbym też dołączyć do grupy? I drugie pytanie, czy można bezpośrednio z tego dysku odtwarzać filmy przez chromecast? Wtedy obszedłbym się bez Plexa
  12. totopol

Witam

Cześć
  13. totopol

Witam

Hej
  14. totopol

Witajcie.

Cześć
  15. totopol

Cześć Wszystkim!

Cześć
  16. totopol

Cześć Wszystkim!

Cześć
  17. totopol

Cześć wszystkim.

Cześć
  18. totopol

Dyskusja TS-251A o co w tym biega

Nie ma z tym problemu, tworzysz trzech różnych użytkowników, każdy dostaje swoje uprawnienia i na każdym telefonie robisz indywidualne ustawienia Żeby wykorzystać link aggregation trzeba mieć odpowiedni sprzęt sieciowy, w domowym użytku się to nie przydaje. Ale można podłączyć jeden port...
  19. totopol

Dyskusja Stabilna płynna praca w Wirtualization Station na obrazach dysków ? QNAP TVS 673e

Ja mam TS-251 i u mnie, z takimi samymi parametrami, Windows działa podobnie. Nie wiem dokładnie jaką wydajność ma twój procesor, ale nie spodziewam się wielkiego skoku w porównaniu z moim Celeronem. Niestety wirtualki tak mają i niewiele na to poradzisz, poprostu emulacja zabiera sporo czasu...
  20. totopol

Przy piwie Konkurs radiowy - CZUUUE UCHO

Jak dla mnie to brzmi jak zajechane ksero, ewentualnie drukarka po dużych przejściach :O