-
Pomoc Usypianie HDD
Zrobiłem Backup ponowną minimalizację NAS-a i po ponownym odpaleniu praktycznie na czysto dalej nie chce spać. Zgłupiałem No i poradziłem sobie! W oczekiwaniu na gotowe rozwiązanie odłożyłem lenistwo na bok i dałem sobie radę. To nie jakaś aplikacja na serwerze nie dawała spać NAS-owi, to jedna...- Ramzes5
- Post #7
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Pomoc Usypianie HDD
Cloud Station Music Station Photo Station SSL myQNAPcloud Video Station phpMyAdmin TwonkyMedia server (to wyłączałem bez zmian) Reszta to standardowe uługi: FTP, HTTP, mapowanie zasobów w LAN domowym. Nie mam pojęcia co w tle rzeźbi LAN w Qnap. Ewidentnie procesy serwera nasłuchują porty lub...- Ramzes5
- Post #5
-
Pomoc Usypianie HDD
jatzoo dzięki! zmieniłem jak napisałeś zobaczę czy dało to coś. Nic to nie dało- Ramzes5
- Post #3
-
Pomoc Usypianie HDD
Oj dawno mnie tu nie było ale i w domu nie bywam często - tak się teraz żyje. Wgrałem najnowsze Firmware i QNAP TS-251 nie wyłącza dysków cała noc tak jakby indeksuje pliki, lampka pomarańczowa od LAN-u mruga. Tłucze się okropnie w nocy Żona marudzi dlatego pytam. Po za tym pytam ponieważ nie...- Ramzes5
- Temat
- hdd ts-251
- Odpowiedzi: 6
-
[Stable] QTS 4.1.2 Build1231 | TS-X51/X53
Dzięki oczywiście za odpowiedź, tak myślałem zauważyłem, że tłumaczenia niekiedy bywają komiczne. Mi to nie przeszkadza. FirmWare już podniesione i kodeki zainstalowały się w końcu właściwie.- Ramzes5
- Post #4
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
[Stable] QTS 4.1.2 Build1231 | TS-X51/X53
Czy ta wersja jest spolszczona czy En.- Ramzes5
- Post #2
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Kawa i papierosy Dylemat, co wybrac?
Może z Betą na razie przynajmniej spasuje najpierw łokciami porozpycham się w Qnapku aby mi luźniej było. Muszę bajki w sieci domowej uruchomić. Ale w niedalekiej przyszłości jak najbardziej chętny będę do testów.- Ramzes5
- Post #40
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
O dzięki odpowiedzi rzeczowe za które dziękuję, 1. Jasne dziękuję dzisiaj poeksperymentuję. 2. Się zrobi, taka funkcja w S była pod interface graficznym także w Windowsach jako podstawowa jest pod "klikiem" 3. W Qsync już wczoraj odhaczyłem kogo trzeba ale ikona programu i tak widnieje...- Ramzes5
- Post #38
-
Uruchomiłem, przeniosłem zawartość S i konfiguruję. Zdjęcia obrazujące przebieg prac robiłem i opis będą nie co później. Teraz pierwsze spostrzeżenia. Zabudowa HDD, instalacja bez problemu. Upgrade firmware bez zawieszeń. Ogólnie panel zarządzający podobny do S i to bez względu na...- Ramzes5
- Post #35
-
OK postaram się. Może być fotostory z opisem czy pdf do pobrania, co się tutaj preferuje.- Ramzes5
- Post #32
-
A to takiego manuala nie ma na Formum. Jeszcze się nie przekopałem przz nie.- Ramzes5
- Post #30
-
No i się stało! Zostaje z Wami na dłużej.:Hello: Zamówiłem bo poległem pokusie QNAP TS-251-4G (4GB RAM) & Western Digital WD20EFRX Red 2TB x 2 sztuki Dyskusja była owocna zatem i pouczająca za którą dziękuję.(beer)- Ramzes5
- Post #28
-
The Final Countdown jak w znanej piosence Na polu boju zastały tylko TS-212P i TS-251-4G (oba z zestawem WD RED 2TB). Cenowo to odpowiednio około 1400 i 2400 PLN brutto Ha ha czyli jak to w życiu bywa dwa przeciwstawne rozwiązania. Trzecią opcją jest nic nie robienie czyli pozostanie na ten...- Ramzes5
- Post #25
-
Qrde do tego linku nie dotarłem świetne dzięki serdeczne prawie 7-me niebo Adminie jak Alaldyn wielki jesteś thx- Ramzes5
- Post #23
-
Jeśli chodzi o kabelek to wg mnie to kabelek cat. 5e czyli do długości ok. 100mb masz 100Mb/s. Kategorię 5e stworzono po to aby lepiej zachowywała się w sieciach gigabitowych. Nie jest to cat 6 ale daje radę. Przecież kabli ze ścian wyrywać nie będziesz. Jeżeli chodzi o pozostałe wątpliwości to...- Ramzes5
- Post #15
-
...się szybciej lądują. DLNA zasilane sygnałem na Synolody DS110j - zauważyłem lekką poprawę. Teraz czas na wybór nowego NAS-a w miejsce Synka 110j*-:) Tak sobie w wolnych chwilach przeglądałem ofertę Qnap Line for Home z zastosowaniem Waszych podpowiedzi i pod uwagę biorę modele: QNAP TS-212P...- Ramzes5
- Post #11
-
Dopiero do domu wróciłem, ale dzięki serdeczne za odpowiedzi. Na dziś potrzebuję faktycznie zabawki dla rodzinki wiec i budżet ok. 1500 PLN winien być wystarczający. Nie wykluczone, że po nowym roku budować będę coś większego w jednej z firm którą obsługuje wtedy będę rozglądał się za czymś...- Ramzes5
- Post #7
-
Switch gigabitowy zostanie zakupiony razem z NAS-em jaki by ostatecznie nie był. Z działaniem DLNA w LAN problemy znam, S z automatu chce konfigurować tylko sobie znane Routery, inaczej trzeba samemu configi i przekierowania robić. Nie chce także prawidłowo działać w podsieci...- Ramzes5
- Post #3
-
Qnap TS-253 pro 4.11 joomla 3.3.6
Zakładam, że PHP masz właściwe, miałem podobnie odinstaluj AkeebaBackup, zaktualizuj Joomla do 3.3.6 i ponownie zainstaluj świeże Akeeba... U mnie pomogło.- Ramzes5
- Post #8
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Witam
Jestem tutaj po raz pierwszy więc wypada się przywitaćPapapa. Witam i pozdrawiam Wszystkich.- Ramzes5
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!