-
Dyskusja Serwer DLNA dla muzyki ze wsparciem dla plików audio z arkuszem .CUE
No wlasnie nie potrafi, tak samo jak PLEX tez nie potrafi, a jest masa postów ludzi od paru lat zeby wprowadzili obslugę CUE do FLAC i nic nie robią z tym. FLAC files with CUE? Pisałem do supportu Qnapa zeby to dodano to powiedziano mi ze moją prośbę dodano aby każda aplikacja wraz z DLNA ten...- PeterMac
- Post #4
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Serwer DLNA dla muzyki ze wsparciem dla plików audio z arkuszem .CUE
Mam pytanie czy istnieje mozliwość aby Qnap udostępniał pliki muzyczne w serwerze DLNA z mozliwością odczytu plików audio z formatu CUE+FLAC,APE itp dla urządzeń które nie potrafią czytać takiej zawartości. Czyli chodzi mi o to ze udostępniam folder muzyczny ktory zawiera plik CUE z jednym...- PeterMac
- Temat
- audio dlna serwer
- Odpowiedzi: 3
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Usypianie dysku USB problem
Tak zmienilo sie ale na gorsze, po aktualizacji do 4.3.5 juz sie nawet nie usypią dyski wewnetrze po okreslonym czasie. Chinczyki juz mnie dobijają z tym ich systemem i wpakowaniem coraz to wiekszej ilosci smieciowego zbytecznego gufna.- PeterMac
- Post #4
- Forum: Zarządzanie dyskami, SSD i HDD Spin Down
-
Dyskusja TS-228A połaczenie z innej sieci
Czyli ten komputer w sieci Y jest juz w innej sieci niz Qnap, to chyba dostep tylko przez FTP albo myQnapCloud ? choc moze zle pisze bo mam krótko Qnapa :)- PeterMac
- Post #8
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Dyski chroboczą bez przerwy
Piękne dzięki!, o tyle ciekawe ze odkąd postawilem wczoraj system na SSD i utworzylem woluminy wszystkie jako statyczne to wybudzenia jakby ustaly choc jeszcze nie mam pewności czy juz calkowicie. Na pewno jest roznica niebo a ziemia, dziś obserwowalem system przez kilka godzin i sie nie...- PeterMac
- Post #17
-
Dyskusja TS-228A połaczenie z innej sieci
Czy wybierasz dobrą nazwe domeny przy tworzeniu linku do udostepniaina czyli albo "myqnapcloud.com" albo "SmartShare" ? i dla obu nie działa ?- PeterMac
- Post #3
-
Archiwum Zaszyfrowany dysk w QNAP podpięty pod USB w serwerze - jak odczytać dane ?
Próbuje odczytać dane z dysku twardego podpiętego do portu USB w Qnapie, dysk ten siedział z danymi wcześniej w Qnapie i był tam zaszyfrowany Po podpieciu do USB nie ma nigdzie opcji dla dysku zewnetrzego do odblokowania go (podania hasla) Tak to wygląda po podpięciu. Dlaczego producent nie...- PeterMac
- Temat
- dane dysk dysk zewnętrzny qnap usb
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
QNAP TS-x53A czy Kodi odtworzy filmy 4k w kodeku HEVC x265
Nie nie, mam podpietego pod kazdy z TV ;) Co do Qnapa to powinni juz robic modele na nowych CPU Intela Gemini Lake, tam juz bedzie HDMI 2.0 w standardzie i lepszy uklad GPU ktory powinien sobie ladnie radzic z odtwarzaniem wszystkiego, choć pewnie nadal nie bedzie dzialac auto-przelaczanie...- PeterMac
- Post #31
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Nikt nie optymalizuje dzialania takiego KODI dla plików które nie spelniają standardów i nie trzymaja sie specyfikacji. Takze nie licz ze ktorekolwiek urządzenie bedzie je odtwarzać poprawnie. Przeciez dron zapisuje te pliki do jakiegs ustalonego standardu, takze co Ty tam jeszcze kombinujesz...- PeterMac
- Post #29
-
Dyskusja QTS na SSD na oddzielnym zewnetrzym dysku ?
dzieki, tego sie spodziewalem :) btw. dzisiaj odbieram przejściówke SATA-USB tą Uniteka Y-1039 (kupiłem ją w fajniej cenie w morelkach za 49zł zasilacz w zestawie) bede podlaczal dysk 3,5 HDD ktory byl juz poprzednio skonigurowany w Qnapie i jest zaszyfrowany. Ciekawe czy bedzie mozna go...- PeterMac
- Post #3
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Tak sie nie testuje, testujesz na plikach ktore są poprawnie skompresowane i trzymają specyfikację a nie jakies egzotyki czy samoróbki które mogą chodzić jak chcą niezaleznie od mocy urządzenia, i nie jest to niemoc Mi tylko tak to akurat dziala w polaczeniu Mi z KODI. Mozna jeszcze sprawdzić na...- PeterMac
- Post #27
-
Hegemon - mialem MiBoxa 4K na testy i pliki 4K 30fps w H.264 jak po maśle, dopiero 4K w 60fps w starym H.264 sie nie wyrabiają i tnie, ale to norma i o tym jest w specyfikacji Mi, zobacz na pudelku. H.264 AVC HPat L5.1, up to 4K x 2K at 30fps Polecam sample 4K w H.264 - Big Buck Bunny 3D -...- PeterMac
- Post #25
-
Dyskusja QTS na SSD na oddzielnym zewnetrzym dysku ?
Mam pytanie czy jest taka mozliwosć aby system QTS byl uruchamiany z dysku SSD podłaczonego przez adapter SATA-USB 3.0 czyli z dysku zewnetrznego, zapewne jest to nie wykonalne ale zapytam bo w przypadku NAS'a z malą iloscią zatok bylaby to mysle fajna opcja.- PeterMac
- Temat
- qts ssd
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Dyski chroboczą bez przerwy
...fdisk -l [~] # fdisk -l Disk /dev/sda: 120.0 GB, 120034123776 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 14593 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sda1 1 14594 117220823+ ee EFI GPT You must...- PeterMac
- Post #15
-
Pomoc Jaki tani SSD do TS-231P
Lecę z koksem :) dzięki! Walcze teraz z folderami wspoldzielonymi, po instalacji systemu utworzyly sie te domyslne ale na dysku SSD i nie wiem jak zmienic im sciezke z DataVol1 na DataVol2 czyli na HDD, opcja zmiany dla tych domyslnych jest niedostępna. Mogę stworzyć nowe ale juz np. nie...- PeterMac
- Post #24
-
Chyba czeka mnie format wszystkiego :-( i od nowa ehhh Pytanko jeszcze ktorą opcje wybrać zeby ladnie wszystko wykasować i zaczać od nowa konfiguracje dysków - Zainicjuj ponownie serwer NAS ?- PeterMac
- Post #22
-
No dokladnie tez o czyms takim pomyslalem ze to jedyne wyjscie :) Dysk SSD GoodRama dziala poprawnie, wlasnie postawilem na nim system, tylko jest jeden problem :) jak wsunalem do 2 zatoki talerzowego WD Red ktory mial juz wczesniej system to serwer startuje wlasnie z niego a SSD jest pomijany...- PeterMac
- Post #20
-
Wiem :), tylko pytam jak potem przegrać dane z tego dysku dajmy na to jakos tam uszkodzonego na dysk nowy ? Gdzie go wsadzic jak wszystkie zatoki są zajęte.- PeterMac
- Post #18
-
Nie nie mam, pytam na wyrost, gdybym musial przerzucic dane z takiego dajmy na to uszkodzonego dysku z jakims badem itp, na nowy dysku. No bo pierwsza slot zajęty przez SSD, w drugim siedzi powiedzmy dysk uszkodzony to jak teraz przezucic dane z niego na nowy :) ?- PeterMac
- Post #16
-
No to fajnie, to mnie troche uspokoiles, jutro sie przekonam, ale pewnie i bedzie dzialac, bo ta lista kompatybilnosci to jakas stara dawno nie aktualizowana, zresztą tam i tak pewnie nigdy nie pojawią sie nośniki GoodRama. Jeszcze sie tak zastanawiam, w przypadku gdyby ulegl uszkodzeniu moj...- PeterMac
- Post #14