-
P
Dyskusja QNAP+Firebird+Raks
Zainstalowałem w virtalization station win XP i wszystko hula. Łatwo, szybko i przyjemnie... Może ktoś kiedyś zrobi opis do Firebirda na QNAP.- Panpodziemia
- Post #33
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
P
Jaki Windows powinien być na wirtualce?- Panpodziemia
- Post #31
-
P
Póki co jest wolne 2,5 GB Ramu. Używam do przechowywania plików. Znalazłem Firebird 2.5 na Linuxa ale nie wiem jak i czy można zainstalować to na QNAPie Jak próbuję zainstalować w WinSCP Terminal to mam taki błąd: /share/CACHEDEV1_DATA/TEST/Firebird$ ./install.sh --- Stop...- Panpodziemia
- Post #29
-
P
4GB ale niebawem ma być 8GB- Panpodziemia
- Post #27
-
P
teraz mam taki błąd: Producent RAKSa jak dzwoniłem mówił, że musi być wersja Firebirda równa 2.5. Na QNAPie mam 3.0.3.3290 Może rzeczywiście zdalnie spróbujmy to może coś się ustali... Jak mogę Ci na PW wysłać kontakt do mnie?- Panpodziemia
- Post #25
-
P
Nie mogę, ponieważ w RAKS SQL muszę wskazać lokalizację bazy danych i nie wiem co wpisać, a jak wcisnę trzy kropki to nie mam zmapowanych dysków z QNAPa. Natomiast w FlameRobin jak wpiszę dane (chociaż nie wiem czy dobrze) to wyskakuje błąd- Panpodziemia
- Post #23
-
P
Tak wygląda okno konfiguracyjne RAKS SQL a tak wygląda FlameRobin:- Panpodziemia
- Post #21
-
P
Jak połączyć się z bazą danych?- Panpodziemia
- Post #19
-
P
OK. Kopiuję te 11 baz ze screena do folderu 'Firebird/Data'. Ustawić tym plikom baz jakieś atrybuty?- Panpodziemia
- Post #17
-
P
Znalazłem pliki bazy danych Raksa: tylko nie wiem gdzie to wkopiować do Firebirda... Struktura plików Firebirda: FlameRobin zainstalowany.- Panpodziemia
- Post #15
-
P
Mógłbym poprosić bardziej szczegółowo. Jestem zielony tym temacie. Na Windowsie się instalowało, wskazywało ścieżki i działało teraz to czarna magia... Jak utworzyć bazę? W jakiej ścieżce? Jaki klient? Przepraszam za głupie pytania ale trudno mi to ogarnąć, a muszę zrobić to osobiście...- Panpodziemia
- Post #13
-
P
[~] # lsof | grep 3050 smbd 13875 admin 35u IPv6 73050 0t0 TCP *:netbios-ssn (LISTEN) firebird 25141 admin 0u IPv4 116870 0t0 TCP *:3050 (LISTEN) firebird 25141 25142 admin 0u IPv4...- Panpodziemia
- Post #11
-
P
Dziękuję za odpowiedź. Załączam plik firebird.conf- Panpodziemia
- Post #9
-
P
Firebird.log NAS-nowy Tue Jun 25 14:40:24 2019 fbguard: guardian starting /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/firebird/bin/firebird NAS-nowy Tue Jun 25 14:40:24 2019 setsockopt: error setting IPV6_V6ONLY to 0 NAS-nowy Wed Jun 26 06:06:17 2019 fbguard: guardian starting...- Panpodziemia
- Post #7
-
P
w których logach szukać?- Panpodziemia
- Post #5
-
P
Dyskusja Firebird
Z tym... Założyłem nowy temat i tam chciałbym rozwiązać ten problem z którym wielu użytkowników się boryka... Udzielamy pomocy - QNAP+Firebird+Raks- Panpodziemia
- Post #12
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
P
Zainstalowałem firebirda z Twojego innego tematu i dalej nie znalazłem jak go uruchomić. Nie wiem również jak zainstalować bazę jak nie chce mi się firebird otworzyć z poziomu App center...- Panpodziemia
- Post #3
-
P
Witam serdecznie. W firmie jest zainstalowany program księgowy RAKS. Dotychczas serwer do Raksa - Firebird SQL był zainstalowany na lokalnym komputerze a na wszystkich innych tylko same końcówki Raksa. Po nabyciu przez firmę QNAPa chcemy przenieść serwer właśnie na Qnapa. Jest już zainstalowany...- Panpodziemia
- Temat
- serwer www
- Odpowiedzi: 50
-
P
Dyskusja Firebird
Witam. Udało się rozwiązać problem? Można wstawić jakąś instrukcję?- Panpodziemia
- Post #10
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu