-
Pomoc Qsync prawa dostępu zostały zawieszone na jedym urządzeniu
Windows :D Praktycznie zawsze włączony, ewentualnie hibernacja jeśli konieczne było odłączenie zasilania. Niestety radość była przedwczesna, bo problem powrócił i restart już nie pomaga. Usuwałem wszystkie dane lokalnie i łączyłem qsync ponownie. Odebrałem uprawnienia i ponownie nadałem...- Sethite
- Post #5
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Wymiana dysku w TS-228
Racja, napisali aby nie wyłączać. Ale wyłącz, przy tej klasie sprzętu lepiej wyłączyć. ;)- Sethite
- Post #4
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Wymiana dysku w TS-228
Dzień dobry. Spokojnie postępujesz według instrukcji np tej: My RAID (RAID1,RAID5,RAID6) is in degraded mode. What should I do? W dużym skrócie, wymieniasz dysk i reszta robi się prawie sama ;) Powodzenia- Sethite
- Post #2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Kopia baz danych MsSql na zdalny Qnap
Ja to rozwiązuję w ten sposób, że backupy tworzę standardowy job lub maintenance w sql aby robił backupy w harmonogramie a następnie narzędziem typu Netbak również według harmonogramu przenoszę je na qnapa.- Sethite
- Post #2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Masz rację powinienem go zmienić. Pytanie tylko jaki problem z uprawnieniami? Bo nic nie było zmieniane w konfiguracji, a na innych kompach ten użytkownik synchronizuje się bez problemu. Nie mam pomysłów :( Problem rozwiązany... wystarczyło zrestartować komputer.- Sethite
- Post #3
-
Cześć, Mam problem z qsync na jednym z komputerów. Ten sam użytkownik jest zalogowany na kilku urządzeniach i wszystko działa bez problemu, natomiast na jednym z Windows 10 Pro 1809 pojawił się pewien problem. Wszystko działało poprawnie do momentu konfliktu synchronizacji jednego z plików (nie...- Sethite
- Temat
- qsync uprawnienia windows
- Odpowiedzi: 4
-
Dzień dobry, cześć wszystkim
@SiewcaRyżu Bardzo proszę o ponowne otwarcie wątku: Jaki Qnap do małej firmy na backup, domenę, VPN i VM Ponieważ jest pewnien konflikt dotyczący specyfikacji. Qnap pisze iż QNAP TS-653D obsługuje maksymalnie 8GB ram, a w wątku napisaliście mi, że powinienem zamontować tam 16GB- Sethite
- Post #5
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Dzień dobry, cześć wszystkim
Cześć, Jestem sobie dev lat 34, z zacięciem technicznym, przez rodzinę i znajomych uważany za pana z IT który umie wszystko. W związku z tym na pewno potrafię naprawiać pralki, telefony a także budować meble i mniej lub bardziej zaawansowane sieci w domach i biurach ;) Przybyłem tutaj albowiem...- Sethite
- Temat
- czesc
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Jaki Qnap do małej firmy na backup, domenę, VPN i VM
Reasumując wszystkie wypowiedzi, polecane są 3 opcje: Minimalnie: TS-451D2 -8GB + osobny serwer PC Zalecany: TS-653D - 16GB Pro: TVS-673e-16GB Bardzo Panom dziękuję. Jak tutaj mogę dać, podziękowanie/piwko/like czy coś podobnego?- Sethite
- Post #12
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
- Czytałem, chodzi mi tylko o autentykację użytkowników Job robiący backup lokalnie i potem przeniesienie na natbakiem. Jakie problemy mogą wyjść? Tak ok Jest- Sethite
- Post #10
-
Cudownie, bardzo dziękuję :) A jaką maszynę ekonomiczną cenowo (tanią) jeżeli jednak wybór by padł na osobną maszynę zamiast VM? Czyli sprzęt na backupy, domenę, vpn i ewentualnie pocztę z kamerami.- Sethite
- Post #7
-
Na w pierwszym lepszym znanym sklepie widzę go w wersji 4GB za 3 399 więc całkiem ok. Pytanie tylko ile ramu powinien mieć minimalnie i czy na pewno poradzi sobie dobrze z VM. Proszę jeszcze o poradę dotyczącą modelu bez VM, czyli sprzęt na backupy, domenę, vpn i ewentualnie pocztę z kamerami...- Sethite
- Post #5
-
Dziękuję za odpowiedź. To zależy od wybranej opcji: Jeżeli z VM sql itd to 3000zł Jeżeli bez VM (sql, serwer aplikacji i poczty na osobnej maszynie) to 2000zł- Sethite
- Post #3
-
Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc w doborze odpowiedniego serwera Qnap. Chcę kupić nowego Qnapa do małej firmy jednakże nie posiadam kompetencji aby ocenić minimalne wymagania wydajnościowe danego sprzętu w stosunku do wymagań. Z zasobów korzystało by od 5 do 8 stanowisk. Każde z nich ma mieć...- Sethite
- Temat
- backup hbs netbak qnap vpn
- Odpowiedzi: 15