-
Wymiana TS-253A na coś wydajniejszego
Faktycznie pomyliłem, chodziło o ts-464 którego polecam. A co do 253A, to że też mam i dalej u mnie działa.- prozak64
- Post #4
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Wymiana TS-253A na coś wydajniejszego
qnap 646, ale dlej działa ts- 253A- prozak64
- Post #2
-
TS-264-8G - zakup (RAM)
To kup QNAP TS-264-8G 2-bay rozbudowany do 16 GB i po problemie- prozak64
- Post #5
-
Dyskusja Nie mogę się połączyć z Qnapem przez apkę Qfile
Mając internet z Play korzystałem z VPNonline.pl – Polski VPN - Szybki i Bezpieczny | Poland VPN - Fast and Secure kupując dostęp ze stałym adresem ip . Trochę kosztuje. ale serwer qnap działał bez problemu.- prozak64
- Post #32
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Nie mogę się połączyć z Qnapem przez apkę Qfile
Play nie da publicnego ip , chyba ze dla firm. Ale tez wiele prolemów w tym temacie. Zostaje vpn ze stałym numerem ip i można to ominąć.- prozak64
- Post #23
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja "Bieda hosting bieda strony" wykorzystując tylko NAS Qnap i jego zasoby. Czy to możłiwe?
Rejestrujesz się na stronie np. no-ip, jest to darmowe do użytku domowego, mozesz miec 3 darmowe domeny. Przy stałym zewnętrznym IP to podpinasz go tam pod zarejestrowane domeny, przy dynamicznym Qnap ma rozwiazania aby działało. Wymyślasz sobie nazwę domeny i na świecie będzie towoja strona...- prozak64
- Post #2
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja NAS TS-x64 i kamery Orllo
Moim zdaniem to albo rekomendowane aplikacje orllo, albo Qnap. Przy wyborze pierwszym, Qnap jest Tobie niepotrzebny. Przy drugim zmieniasz ustawienia jak chcesz kamer i generujesz udostępnianie rtsp i http w ustawieniach kamer dla kazdej kamery w aplikacj QVR Pro.( to raczej do umieszczenia na...- prozak64
- Post #11
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Oprogramowanie kamer nie aktualizowałem, choć, chyba powinienem, ale to wymaga instalowania przegladarki od microsoftu, czego nie chcę. RTSP oczywiscie ze działa, załączam skan. Zabawne że w ustawieniach kamery port 554(nie zmieniałem), a w adresie w skanie jest 10273. W ruterze otworzyłem oba...- prozak64
- Post #9
-
Dyskusja Format wiadomości z centrum powiadomień
Osobiscie sprawdziłbym usuwając reguły i usługę SMTP i na nowo sparował i utworzył regułę. Swego czasu tez dostawałem podwojne powiadomienia , a winne były podwójne reguły- prozak64
- Post #4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
W każdym razie moje ustawiłem na port 80 , tak jak jest w pliku który wczesniej zamieściłem- prozak64
- Post #7
-
Artykuł Netbak PC - zrób kopie zapasową w całej firmie komputerów PC i Windows Server - ZA DARMO!
Mam zainstalowany NetBak Replicator- prozak64
- Post #31
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
To jak już wszystko dobrze ustawione, zostaje restart serwera. Każda kamerka musi mieć inne IP i porty przekierowane w ruterze Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka- prozak64
- Post #4
-
W ip kamery wchodziłes i po zalogowaniu tam w ustawieniach zdalnych poustawiałes port, date, czas, połaczenia sieciowe, aktywować kanał itd- prozak64
- Post #2
-
Dyskusja Starsza wersja oprogramowania QTS do TS-251 - skąd pobrać
Na jednym z serów qnap wgrałem swego czasu starszy system i nic się nie stało. Działa do tej pory Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka- prozak64
- Post #13
-
Dyskusja Starsza wersja oprogramowania QTS do TS-251 - skąd pobrać
4.5.4.2374 build 20230416 który jest w opisie pasujący dla TS-251, mozna pobrać TS-251 - Centrum pobierania- prozak64
- Post #11
-
Dyskusja Aktualizacja zabezpieczeń, aktualizacja dotycząca jakości, aktualizacja funkcji
Wystarczy kliknąć w literkę"i" na niebieskim tle i pojawi się info czym róznia się te 3 pola wyboru.- prozak64
- Post #4
-
Dyskusja QNAP TS-228 / QSYNC / Problem z wybraniem folderu do synchronizacji.
Jezeli chodzi o folder-y to w windows, jako administrator mozna konfigurować własciwosci, nadawać uprawnienia, atrybuty, opcje udostępniania itp. Jest jeszcze mozliwość zarządzania plikami trybu offline(wlączyćlub wyłączyć) wcentrum synchronizacji w panelu sterowania windows.- prozak64
- Post #13
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Qnap 231p padł?
A restart router-?- prozak64
- Post #2
-
Archiwum Sieć tcp/ip
W sieci drugi serwer ts-464, serwer www właczony,porty potrzebne pootwierane na ruterze, maria10db wlaczony i tcp/ip oraz port 3307 w nim też, qphpmyadmin działa po lan-ie- mozna sie zalogować, ale po stałym zewnetrzym ip nie.Pierwszy serwer na porcie 3306 działa i po lanie i po zewnetrzym bez...- prozak64
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Foldery medialne/Multimedialne - Wyświetlanie miniatur
Może trzeba właczyc miniatury podglądu wideo w ustawieniach folderu- prozak64
- Post #16
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)