-
M
Pomoc Serwer firebird na TS-231P
Musiał być jakiś błąd, bo niby wyglądało wszystko identycznie a teraz zadziałało. Wielkie dzięki @SiewcaRyżu. Jak podeślesz jakieś dane do wysyłki (maciej.konczak(at)pylonsa.pl), to podeślę Ci kilka gadżetów od firmy :)- Maciejkoo
- Post #37
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
M
Staram się teraz zainstalować według Twojego tekstu kropka w kropkę, ale się pokazuje :"yaml: line 1: did not find expected key". Nie wiem o co mu chodzi. Czy jest możliwość, żebyś jakoś inaczej przesłał ten tekst?- Maciejkoo
- Post #35
-
M
OK. Jeszcze jedno pytanie, czy to będzie działać w takiej postaci jak mam? Twoja treść pliku nie chciała działać i dopiero po modyfikacjach to ruszyło.- Maciejkoo
- Post #33
-
M
services: firebird: image: firebirdsql/firebird:3.0.13 restart: always environment: - FIREBIRD_ROOT_PASSWORD=2?XXXXX - FIREBIRD_USER=Optimik - FIREBIRD_PASSWORD=OpXXXXXXX - FIREBIRD_DATABASE=mirror.fdb - FIREBIRD_DATABASE_DEFAULT_CHARSET=UTF8...- Maciejkoo
- Post #31
-
M
Wyświetla się taki błąd i taki sam się wyświetla jak się połączyć z dowolnym innym adresem IP.- Maciejkoo
- Post #27
-
M
Nie działa. Na końcu dałem znak zapytania, żeby ktoś potwierdził czy jeśli jest ten adres IP i z innej puli to czy się nie połączy?- Maciejkoo
- Post #25
-
M
Znalazłem plik konfiguracyjny "config.v2.json", ale nie wiem czy mogę go edytować a jeśli tak, to czy podać IP QNAPa?- Maciejkoo
- Post #23
-
M
Próbowałem, ale chyba nie połączy się, jeśli adres IP jest spoza mojego zakresu (192.168.1.XXX)? Aktualnie ma adres 172.29.0.2. Jak mogę to zmienić?- Maciejkoo
- Post #22
-
M
"Error: No such object: firebase" Jeśli coś robię źle, to z góry przepraszam, pierwszy raz to robię i mi trzeba łopatoligicznie wyjaśnić.- Maciejkoo
- Post #18
-
M
Nie działa.- Maciejkoo
- Post #15
-
M
OK, wszystko ruszyło, ale dostałem adres IP z zupełnie innej puli (172.29.0.2). Jak mogę zmienić adres IP? I kolejna sprawa, jeśli chcę firebirda 3.0.X to muszę dodać: "image: firebirdsql/firebird:3.0.13"?- Maciejkoo
- Post #13
-
M
Mogę prosić o poprowadzenie mnie za rączkę? Niestety nie wiem jak to zrobić. Łączę się za pomocą putty i WinSCP, ale nie wiem jak zmieniać w/w ustawienia.- Maciejkoo
- Post #11
-
M
Teraz już staję na rzęsach, żeby gdziekolwiek odpalić tego firebirda :) W sensie, udało mi się odpalić tego jacobalberty/firebird i działa, ale ten chyba obsługuje firebirda 2,5 a my potrzemujemy 3.0. Próbuję na tym QNAPie TS-264 odpalić firebirdsql/firebird:3.0.13 i dochodzę do momentu w...- Maciejkoo
- Post #9
-
M
Najgorsze jest to, że mamy jeszcze drugiego QNAPa - TS-264, ale nie mogę go użyć :) Wychodzi na to, że wszystko działa, ale hasło które się pokazuje na dole jest nieprawidłowe.- Maciejkoo
- Post #7
-
M
Bo to był jedyny który działał. Mamy QNAPa na procesorze ARM, przez co niewiele obrazów chce działać. Czytałem, że jestem w stanie odpalić wszystko, ale nie jestem na tyle doświadczony, żeby tak eksperymentować. 1771846990 No i wszystkie dockery niby się instalują, ale serwery nie chcą działać...- Maciejkoo
- Post #5
-
M
OK, dzięki SiewcaRyżu, sporo mi pomogłeś, bo do tej pory błędnie wpisywałem port po dwukropku :) Wszystko wygląd dobrze, ale program którym próbuję się połączyć wymaga tylko hasła a z tego co widzę, to powinienem podać nazwę użytkownika i hasło. Jeśli tak jest to zaraz będę pisał do wsparcia...- Maciejkoo
- Post #3
-
M
Witam. Muszę stworzyć serwer firebird na QNAPie TS-231P. Zainstalowałem Container Station i na nim zainstalowałem jacobalberty/firebird. Teoretycznie wszystko działa na serwerze działa, firebird ma przydzielony drugi adres IP i przekierowanie portu na 3050. Poleceniem telnet łączę się z samym...- Maciejkoo
- Temat
- telnet ts-231p
- Odpowiedzi: 38
-
M
Dyskusja Problem z logowaniem/uruchomieniem
Właśnie jak próbuję napisać zgłoszenie przez stronę to mi się pojawia "validate fail".- Maciejkoo
- Post #6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu