1. Chaos

Dyskusja Problem z zalogowaniem ts-231p

Dzięki spróbuje przez cloudkey zawsze mac adresem się logowałem
  2. Chaos

Dyskusja Problem z zalogowaniem ts-231p

Witajcie, znowu mam problema:/// Nie mogę się zalogować na Qnapa TS-231P. Mimo resetu system nie odpowiada. Niby się resetuje, pięknie ładnie ale jak wpisuję domyślne hasło admina czyli MacAdres nic się nie dzieje pokazuje mi, że hasło wygasło itp. To jest Qnap firmowy więc trochę licho by się...
  3. Chaos

Dyskusja Jaki UPS

Dziękuję:)
  4. Chaos

Dyskusja Jaki UPS

Witajcie, mam pytanie,, mam 3 qnapy ts-664 i 2 ts-251. Mam ups evera 550 i niestety spuchnął :( co polecacie by udźwignąć te 3 moje Qnapy. Czy jest taki UPS który mogę podłączyć pod każdego z nasa by wyłączył go po minucie braku zasilania czy tylko jeden po USB może być tylko podłączony
  5. Chaos

Dyskusja Pule pamięci i macierz RAID

Witajcie, Mam takie pytanie. Czy można to zrobić. Mam Qnapa ts-664. Mam w nim 2 dyski nvme na system i 6 dysków 4TB na resztę. Ostatnio trafiło mi się zakupić 2 dyski 12 TB. Pytanie brzmi: Czy na qnapie mogę zrobić takie coś, żeby te 12 TB działąły w RAID 1 a pozostałe 4 dyski 4TB w drugim...
  6. Chaos

Kupię Kupię kartę rozszerzającą porty USB

Witajcie, potrzebuję dokupić do mojego Qnapa(TS-664) kartę rozszerzeń portów USB. Jeżeli ktoś ma niepotrzebną to proszę o informację.
  7. Chaos

Dyskusja OpenVPN i tplink er605 i Qnap ts-664

Ok zerknę za chwilę, czyli portów mam nie wybierać w regule z tego co rozumiem 1716846518 nie działa pozwolone ma na wszystko i nic
  8. Chaos

a jaka jest prawidłowa? Pomożesz
  9. Chaos

Jest na pierwszym miejscu. I nie działa :( Czy ten port trzeba wpisać w tplinku???
  10. Chaos

Witajcie, Mam pytanie, jestem cały czas laikiem i nie wiem tyle co Wy. Więc się zwracam do Was z prośbą o pomoc. Mój problem jest następujący. Mam router tplink er605 tam postawiony serwer OPENVPN. Łącze się pięknie ładnie z siecią ale do Qnapa nie mogę się dobić. Problem podejrzewam, że...
  11. Chaos

Sprzedam TS-251 SPRZEDAM

Nie udało się sprzedać, oferty były takie, że lepiej niech se stoi, co ciekawe od teściowej dostałem taki sam tylko wersje z 4GB i mam teraz 2 TS.
  12. Chaos

Dyskusja Dostęp do Qnapa z poza sieci domowej

Przerabiałem to tylko u mnie jest kicha bo mam router od Toyi a potem moj router i toya blokuje przejście muszę do nich napisać właśnie o nadanie publicznego adresu IP i zbridżowanie ich routera z moim i może zacznie to jakoś funkcjonować
  13. Chaos

z Tą domeną to podpowiedziałeś :) Adres będę miał stały z Toyi. Ale korzystać z QVPN?
  14. Chaos

Hej słuchajcie. Chciałbym mieć dostęp do swojego Qnapa jak jestem też poza domem. Wiem, że jest myqnapcloud ale jak poczytałem nie koniecznie go polecacie. Mogę mieć publiczny adres IP bez problemu. Co użyć QVPN?? Ale tak bezpośrednio przekierować na QNAPA to też chyba nie za bardzo. Jak zrobić...
  15. Chaos

Dyskusja TS-644 Ciągła praca

Witajcie, zmieniłem ostatnio swojego Qnapa. Jest fajnie przesiadka z 251 jest super ale.... Nowy sprzęt cały czas mi mieli dyskami nie przechodzi w stan uśpienia. Cały czas coś tam sobie robi i mieli. Co ja muszę lub co powinienem sprawdzić by tak nie było. Na Qnapie mam tylko podstawkę nie mam...
  16. Chaos

Sprzedam TS-251 SPRZEDAM

Witajcie, mam do sprzedania QNAP TS-251. Sprzęt jest u mnie od nowości. Pracował można powiedzieć jedynie jako backup danych, chmura domowa. Przesiadłem się teraz na model 664.Nie wysilał się on za mocno. Mogę sprzedać go w dwóch konfiguracjach (bez dysków): 1) wersja fabryczna 1GB RAM - 700 zł...
  17. Chaos

Przy piwie Pytanie i czy sens?

Witajcie, mam pytanie. Posiadam Qnap ts-251 8GB i Tr-004. Zastanawiam się nad kupnem QNAP TS-653D. I pytanie czy warto. Serwer robi u mnie w domu jako serwer plików, czasami wirtualizacja, serwer www do testów, itp. Jak myślicie ile można wziąć za ten zestaw (bez dysków) i czy warto. Prąd drogi...
  18. Chaos

Dyskusja Brak plików na NAS-ie

Dziękuje. Wszystko się odnalazło i pojawiło dzięki Wam.
  19. Chaos

Dyskusja Brak plików na NAS-ie

Witajcie, dawno mnie tu nie było :) Mam problem. Mam Qnap ts251 i macierz tr-004. wszystko ładnie było ale ostatnio coś zaczeło szwankować. (pewnie ja coś odwaliłem niechcący). Problem polega na tym, że miałem tam pliki, lecz mi zginęły wogole katalogi. W systemie pokazuje, że tyle danych jest...