-
Dyskusja Brak 10Gb/s. Karta rozszerzeń QM2-2P10G1TB, Switch QSW-2104-2T i karta PC Qnap QXG-10G1T.
Jest to mało prawdopodobne. Wielkie dzięki za pomoc. Pozdro.- TakiMaly
- Post #18
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Brak 10Gb/s. Karta rozszerzeń QM2-2P10G1TB, Switch QSW-2104-2T i karta PC Qnap QXG-10G1T.
A sprzętowe przyspieszenie? tzw. SSD Cache? Pomiędzy nvme w PC a SSD cache powinno być coś około 900MB/s- TakiMaly
- Post #16
-
Hmmm, to co jest problemem? kabel, karta QM2, karta QXG-10G1T?? I skończyło się rumakowanie...a nawet się nie zaczęło. Zwracam to g.... jutro. Zadowolę się 2.5Gb- TakiMaly
- Post #14
-
ja mam w Windows tak... a w zaawansowanych ustawieniach: już kuźwa nic nie kumam. To co psu na budę te 10Gb/s?- TakiMaly
- Post #12
-
Oczywiście, proszę bardzo.:)- TakiMaly
- Post #10
-
nie jest podpięta. Podpięta jest tylko sieciówka na karcie QM-2- TakiMaly
- Post #6
-
Jasne, teraz rozumiem. Ale nie mam szybkości 10Gb/s, mam 2.5Gb/s (290MB/s). Mam SSD cache na karcie wpięte w pulę HDD RAID5. Karta na PC pokazuje we właściwościach 10Gb.- TakiMaly
- Post #4
-
Witam. Jak w tytule. Wszystko połączone kablami cat.7, najdłuższy ma 15m. Pozostałe gniazda 2,5Gb w qnap nie podpięte. QFinder po wykryciu urządzenia pokazuje nr mac karty nie podpiętej do lan jako 10b/s. Odświeżanie Qfinera nie zmienia nic. Poniżej fotka. Napiszcie proszę o co chodzi, bo mi się...- TakiMaly
- Temat
- karta rozszerzeń qm2-2p10g1tb
- Odpowiedzi: 18
-
FAQ Jak połączyć Orange ONT do routera QHora-301W/322 i innych od QNAP, aby korzystać z usługi Orange Światłowód i raz na zawsze zapomnieć o FunBoxie?
Witam. A ktoś może wie jak wygląda sprawa z ewentualnymi usterkami i brakiem netu? Orange zdiagnozuje i usunie usterkę, czy się wypnie na klienta? A jak waszym zdaniem wyglądałoby pozostawienie funboxa i wpięcie do niego Qhory 322? Ma to sens? Pytam dlatego że Qhora 322 nie ma WiFi, ma natomiast...- TakiMaly
- Post #6
- Forum: Wiki & FAQ
-
Archiwum skąd teraz mam pobrać aktualizację rtorrent?
Jak w temacie. Skoro w qnapclub nie będzie już aktualizacji i ostatnia to B900, to skąd mam pobrać 0.9.8-BB001?- TakiMaly
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Pomoc Kreator rozszerzania puli pamięci dyskowej
Bardzo dziękuję. Jest trochę niejasno to opisane dla laika.- TakiMaly
- Post #3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Pomoc Kreator rozszerzania puli pamięci dyskowej
Witam. Posiadam pulę pamięci którą chciałbym rozszerzyć. Mianowicie chcę dodać nowy dysk do istniejącej grupy raid. Zaznaczam w kreatorze drugą opcję, (dodawanie nowych dysków do istniejącej grupy raid), zaznaczam odpowiednią grupę raid, która ma być rozszerzona.... klikam dalej Zaznaczam dysk...- TakiMaly
- Temat
- dodać raid
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Teamviewer na Qnapie
Ja u siebie nie miałem żadnych problemów. Na PC mialem uruchomiony TV w tle. Zainstalowałem TV na qnapie, wyświetlił się tutorial: co jak i gdzie... Na PC odpalilem TV i dodałem gnapa klikając urządzenia w pobliżu.- TakiMaly
- Post #14
-
Dyskusja rtorrent release 0.9.8-B1234 x86 64 problem
Teraz jest super...:DŻadnych problemów.- TakiMaly
- Post #14
- Forum: Rtorrent 15
-
U mnie wszystkie udostępniane torrenty trackera PrivateHD mają status: unsupported protocol restart rtorrenta pomógł na wszystkie dolegliwości.- TakiMaly
- Post #12
-
Siemka. Nie mogę zainstalować. Pojawia się wpis: Failed to install torrent. It does not match the firmware version. Firmware version: 4.5.3.1697 Model name: QNAP TS-873A- TakiMaly
- Temat
- firmware problem rtorrent ts-873a x86
- Odpowiedzi: 26
-
Dyskusja Uszkodzony QNAP TS-251+
Sprawdziłem, stabilne 11,81V- TakiMaly
- Post #7
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja Uszkodzony QNAP TS-251+
Okej, Wielkie dzięki. Będę działał... Witam. W końcu, po dłuższej nieobecności w domu zająłem się powyższym problemem. Z całej podpiętej korespondencji wynika, że potrzebne jest napięcie 1,7V pomiędzy 1 a 8, lub 10 pinem LPC-CN1. W przypadkach kiedy ktoś miał tam napięcie 2,2V wlutował rezystor...- TakiMaly
- Post #5
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe