-
Dyskusja QSYNC - Problem z łączeniem przez cloudlink
Mam identyczny przypadek, a wcześniej po restarcie normalnie był dostęp przez ponad 5 lat. Od 2 dni mnie to dopadło co kolegę powyżej. Czy ktoś coś ?- Franek
- Post #2
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Problem ze współpracą pomiędzy hostem QNAP TS-253A a jednostką zewnętrzną TR-002
Do TS-673 przed chwilą podłączyłem bez problemu. Zworki na RAID 1 i bez problemu podłączyłem, ale do TS 253-A już nie chce Masz na to odpowiedz ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk- Franek
- Post #3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Problem ze współpracą pomiędzy hostem QNAP TS-253A a jednostką zewnętrzną TR-002
Witam, Zakupiłem dodatkową jednostkę zewnętrzną TR-002 i umieściłem w niej 2 dyski WD RED WD40EFRX, które chciałem połączyć w RAID 1. QNAP TS-253A wykrywa jednostkę TR-002 i dyski, przechodzę przez tworzenie RAID 1, znajduje oba dyski, wybieram konfigurację programową (przełączniki na 1,2,3)...- Franek
- Temat
- problem qnap qnap ts-253a raid tr-002 ts-253a
- Odpowiedzi: 4
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja QmailAgent i konto Google
czy jakiś inny serwer pocztowy na QNAP jest godny uwagi ? QMA mnie rozczarował już na starcie :)- Franek
- Post #9
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja OpenVPN - certyfikat z nazwą hosta ?
tak, wiem, że co 24h zmienia się IP ... a co w przypadku jak pech chciał i po zmianie IP o godz. 10:00 QNAP podmieni je o 10:10, a akurat będę poza domem i będę potrzebował dostępu o 10:02 ? Wiem - przesadzam, ale zastanawiam się nad jedną kwestią - jak to jest, jakbym zamiast w QNAP, wpisał...- Franek
- Post #9
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
SiewcaRyżu, przekierowuję z QNAP'a HTTPS, a nie HTTP - nigdzie nie napisałem HTTP. zmieniłem port serwera VPN na 443 UDP. .... już wiem, gdzie był mój błąd w logice, spojrzałem na HTTPS w serwerze WWW (tam mam 8081), a nie na HTTPS w ustawieniach ogólnych QNAP (tam mam 1450)...- Franek
- Post #7
-
ok, po kolei... noip.com hostname - mojadomena.ddns.net ręczne odświeżanie hosta co 30 dni Orange FunBox 3.0 DHCP - 192.168.1.1 początkowy adres IP - 192.168.1.10 końcowy adres IP - 192.168.1.150 NAT/PAT urządzenie - 192.168.1.50 - port wew 5555 - port zew 5555 - protokół UDP urządzenie -...- Franek
- Post #5
-
niestety nie działa próbuję się zalogować przez https://mojadomena.ddns.net:5555- Franek
- Post #3
-
Mam problem z wygenerowaniem certyfikatu z VPN po hoście (z no-ip) - generuje mi po IP 79.163.247.16 Jak zmienia się IP na routerze (światłowód z Orange), to już połączenie pada i certyfikat nie jest zgodny. Nie wiem gdzie mam wpisać nazwę hosta, aby wygenerował się odpowiedni certyfikat, w...- Franek
- Temat
- certyfikat openvpn orange vpn
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja Migawki w VM
Zresetowałem serwer i odpuściłem sobie tą migawkę. Czy ktoś może wskazać co może być przyczyną tego zawieszenia ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk- Franek
- Post #4
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja Migawki w VM
dyski mam w RAID 1, a VM jest jako IDE.- Franek
- Post #3
-
Dyskusja Migawki w VM
Zapuściłem wczoraj migawkę na uruchomionej konsoli VM o 00:49, mamy 11:20 i jest nadal komunikat - VM tworzy migawkę. Przydzielone miejsce 20GB. Próbowałem włączyć konsolę, ale jest komunikat jak poniżej. Czy zamykając konsolę muszę czekać do końca utworzenia migawki ? Ile może jeszcze trwać...- Franek
- Temat
- color migawki może virtualization station
- Odpowiedzi: 3
-
Archiwum Qfile - metoda przesyłania - zmiana pliku
Zauważyłem, że przy przesyłaniu bezpośrednio za pomocą aplikacji z iPhona (nie ma znaczenia, czy to są Zdjęcia, E-mail, Wunderlist, czy Dropbox) i wybraniu opcji wyślij za pomocą Qfile - zaniżana jest jakość zdjęć 1,99MB i zmieniana jest nazwa pliku. Przy przesyłaniu bezpośrednio z programu...- Franek
- Temat
- qfile qsync
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja TS-253A4G - pierwsze kroki ....
Swoją drogą Apple też podobno przetestowało swoje rozwiązania, a gość za $300 wchodzi w MacBooka jak w masło w 30s, także w dzisiejszych czasach nic nie jest pewne ..... pewne to są tylko śmierć i podatki ;) Link: https://youtu.be/n_3eIFMR46Y Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk- Franek
- Post #16
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Wesołych Świąt złośliwy adminie ;) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk- Franek
- Post #13
-
A ja się pytań w jakim celu jesteś adminem na forum, żeby szydzić z forumowiczów, czy żeby pomóc ? Odnośnie zabezpieczenia - tak jestem paranoikiem i nie chcę żeby byle postronna osoba przeglądała moje dane. Tak, mam na większości kont, gdzie to możliwe dwuetapową weryfikację. Tak mam 2...- Franek
- Post #11
-
Kopię zapasową mam na dyskach zewnętrznych w bezpiecznym miejscu w domu i w innej lokalizacji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mam jeden dylemat odnośnie bezpieczeństwa danych. Ostateczne rozwiązanie, które testuję opiera się na Tunnleblick (MacBook) + OpenVPN (iPhone). Do tego Qfile i...- Franek
- Post #8
-
dzięki za szybki message, jedziemy z koksem, o problemach będę na bieżąco informował :) A jak z połączeniem zdalnym ? Mam zew IP, czy ustawić je dla QNAP, czy lepiej niech łączy się przez myQNAPcloud lub CloudLink ? Czy bez konfiguracji myQNAPcloud nie połączę się i jest to wymagane ? port 443...- Franek
- Post #6
-
Dzięki serdeczne za odpowiedzi ! 7. To tylko kopia z QNAP’a, a dysk WD nazywa się My Passport for Mac. Jaką najlepiej na nim utworzyć partycję, bo teraz mam Mac OS Extended, a może ją zostawić i QNAP będzie z nią dobrze pracował ? Odnośnie backupu, ktoś mi polecił XOPERO, ale z tego co...- Franek
- Post #4
-
moje małe centrum dowodzenia :)- Franek
- Post #2