1. krystianen

Dyskusja Dyski z innego NASa niechcą się zainicjować

Witam, Mam TS-251A, chce do niego wsadzić dyski które chodziły w innym NAS 453. Nie zalezy mi nadanych stawiam od początku całość jednak nie moge moge tych dysków zainicjiwać. Dysk najpewniej chodziły w RAID a teraz chce jako 2 single. Gdy probuje wejdz w zarządzanie pojawia się 0% i trwa...
  2. krystianen

Dyskusja migracja dysków do nowego NAS a Qsync

no i pieknie folder Qsync zobaczył stary folder. Warunkiem jest taka sama nazwa uzytkownika Dzieki
  3. krystianen

Na nowym NAS sciezka /homes/User jest na dysku gdzie system nowym SSD, a interesujace dane Qsync sa na innym dysku /share/5000039FF4D9C56A_DATA/homes
  4. krystianen

Chodzi mi o coś innego. Na nowym NAS mam nowego uzytkownika z pustym folderem Qsync. Przegladając udziały znalazłem w starych zasobach w katalogu homes/User/Qsync to czego szukam, stare dane Qsync. Ten folder chce podpiać jako Qsync dla obecnego usera (nowego). Na liscie folderów w Qsync ich...
  5. krystianen

Przeniosłem dyski ze starego 251 do nowego 453 z nowym systemem. Z racji ze wszystko instalowało się on nowa to Qsync także. Jak podpiąc w Qfile folder Qsync do starego folderu na dysku, bez konieczności nowego kopiowania danych?
  6. krystianen

Dyskusja Migracja z TS-251- do TS-453Be - nie widzi staraych dyskow

"zrozumiełem" :) co mam zrobić i chyba sie udało. Mam jeszcze jedno pytanie jak zmienić ścieżke do folderu Qsync tak by w nowej instalacji podmontowac w Qfile Qsync do starego folderu?
  7. krystianen

nie dokońca rozumiem "stwórz udziały manualnie", a nie powinny sie odtworzyc ze starego NAS?
  8. krystianen

1. Nowy dysk z system 2. Dysk z zestarego NAS // nie widoczny 3. Dysk z zestarego NAS // odzyskany 4. Nowy dysk na dane
  9. krystianen

jeden z dyskow po "ODZYSKAJ" zadział. dziekuje. Jedna drugi ma wyszazone ODZYSKAJ....
  10. krystianen

kilka lat temu inicjowane byly pewnie na 4.0 ale z biegiem czasu system był aktualziowany na biezaco do 5.x.x
  11. krystianen

Nie znalazłem podobnego tematu dlatego tworze nowy: Do nowego NAS z dyskiem SSD i nowym systemem, zainstalowałem dyski ze starego NAS. Dyski jednak nie sa widoczne. Działały poprzednio pojedynczo bez RAID. Stary NAS TS-251 dyski pojedyncze - 3TB - 4TB Nowy NAS TS-453Be - nowy dysk SSD //...
  12. krystianen

Dyskusja Wolna kopia RRTR miedzy NAS

Speedtest // Żrodło Speedtest // Docelowy
  13. krystianen

RRTR Źródłowy jest na na HBS "1" tam mozna zrobić test chyba tylko tworzeniu zadania. z tego co pamietam to 6Mbit 1687961138
  14. krystianen

Chciałem odgrzać temat bo problem nadal występuje. na łączach site2site 100Mb mam transfer 2mb, backup 170gb robiony 1x w tygodniu "dogania swoj ogon". kompresja wyłączona
  15. krystianen

Dyskusja Skad i jak zainstalować OMADA od Tplink

Witajcie, Chciałem zainstalować controler Omada w dockerze lub VM. Kiedyś był dostepnymw qnapclub ale teraz juz jego brak. Czy moge kogoś prosić o pomoc w uruchomieniu OMADA na QNAP TS251
  16. krystianen

Sprzedam Qnap TS-473a

ile proponujesz za qnap'a bez dysków?
  17. krystianen

Dyskusja RRTR Nie działa "wystąpił bład systemu"

Przegladam zawartosc i wyglada normalnie.