-
Pomoc Zajęta przestrzeń dyskowa
Poproszę [emoji16]- Automaciek
- Post #29
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Żadnych innych. Folder skasowany, zajęta przestrzeń nie przyrasta.- Automaciek
- Post #27
-
Download Station od 4 lat nie używane, ale już odinstalowane [emoji16]- Automaciek
- Post #24
-
Znalezione, tylko to nie moje :confused:. Skąd? [/share/CACHEDEV1_DATA/.tmp] # du -h --max-depth=1 1.5T . [/share/CACHEDEV1_DATA/.tmp] # ls -a ./ ../ 100.Rifles.1969.1080p.BluRay.x264-PSYCHD.mkv 5.Centimeters.Per.Second.2007.PROPER.720p.BluRay.x264-W4F.mkv 7.Minut.2010.720p.WEB.H264-FLAME.mkv...- Automaciek
- Post #22
-
Nie mam włączonych migawek, wolumin prosty i bez rezerwacji i przydziałów. QNAP chodził nieprzerwanie od kilku lat, od 2-3 lat nie grzebałem nic w konfiguracji. Sprawdzalem wczoraj wszystkie ukryte foldery na CACHEDEV1_DATA poleceniem -h --max-depth=1 i przy sprawdzaniu zawartosci folderu...- Automaciek
- Post #20
-
Nie wspierają już tego modelu.... TAS 268- Automaciek
- Post #19
-
Niestety, przebudowa zakończona, międzyczasie zwolniło się ok 100Gb, i spowrotem się zapełnia. Pomóżcie!- Automaciek
- Post #16
-
Póki co trwa przebudowa, i może z tego powodu nie wypełniają się informacje o zasobach, ale sprawdziłem w logach i 10 stycznia było 180Gb wolne, dziś już tylko 13Gb. Wciąż rośnie.... Dostęp z zewnątrz mam na porcie :90 i :21- Automaciek
- Post #15
-
Więc tak; [~] # mount /dev/mmcblk0p5 on /mnt/emmcp5 type ext4 (ro) devpts on /dev/pts type devpts (rw) tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,size=64M) tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw) tmpfs on /share type tmpfs (rw,size=16M) /dev/md9 on /mnt/HDA_ROOT type ext3 (rw,data=orde red) cgroup_root on...- Automaciek
- Post #13
-
Wypluwa takie coś [/share/CACHEDEV1_DATA] # du -h --max-depth=1 16K ./lost+found 26G ./Multimedia 15G ./Download 12K ./Recordings 98M ./Web 58G ./Public 44K ./.spool 336M ./.qpkg 92K ./.php_session 8.0K ./.php_session_sys 118M ./.@qmariadb 12K ./.@qsync 252K ./.torrent 1.1G ./.system 20K...- Automaciek
- Post #10
-
Tylko takie info:- Automaciek
- Post #8
-
Mam nadzieję że o to chodzi- Automaciek
- Post #6
-
Tyle ze chyba mi się Tb Z Gb pomyliły.- Automaciek
- Post #4
-
Pliki na dysku zajmują ok 1 Tb a wolumin jest zapełniony. W folderze systemowym jest coś ". " bez nazwy, co zajmuje 1.1Tb.- Automaciek
- Post #3
-
Dyskusja Problem z miejscem na dysku
Może napisze kolega co suport poradził...- Automaciek
- Post #4
-
Panowie, mam problem z TAS-268, z macierzą RAID 2 dyski 2Tb. Otóż coś mi "zajumało" wolne miejsce na dysku. [/share/CACHEDEV1_DATA/.system] # du -h --max-depth=1 39M ./data 4.0K ./tmp 31M ./music 988M ./thumbnail 4.0K ./bluetooth 1.1G . [/share/CACHEDEV1_DATA/.system] #...- Automaciek
- Temat
- cachedev1 konfiguracja systemu problem share system
- Odpowiedzi: 28
-
Cześć
Witam wszystkich, mam na imię Maciej. Od kilku lat w sieci domowej gra mi QNAP.- Automaciek
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Witam
Serdecznie witam wszystkich, właśnie stałem się posiadaczem TAS-268 a dzięki temu członkiem Waszej społeczności. Pozdrawiam Maciej- Automaciek
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!