-
Z
Dyskusja Konfiguracja serwera apache
Please nie denerwuj sie raczej nie znajde takiego co mi pomoze odinstalowac ligthttpd? 1654283543 Stokrotne dzieki za podpowiedzi wywalilem lighttd odpalilem apacha i dziala- Zibi190
- Post #19
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Z
Tzn? co z tym fantem?- Zibi190
- Post #17
-
Z
Ops apache sie wywala ale nie wiem o co mu chodzi : Jun 03 19:38:43 raspberrypi apachectl[4936]: AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using> Jun 03 19:38:43 raspberrypi apachectl[4936]: (98)Address already in use: AH00072: make_sock: could not...- Zibi190
- Post #15
-
Z
w katalgu sites-enable pojawil sie plik nagios.conf 1654279249 czy w apache2.conf nie powiniem cos dopisac?- Zibi190
- Post #13
-
Z
pewnie go wyrzucilem sciagnalem na nowo nagiosa wykonalem wszysto wedlug Monitor your Devices with Nagios on the Raspberry Pi wydaje sie jakby wykonal wszystko bez bledu jak rowniez to co zasugerowales na poczatku ale dalej nagios nie dziala. Gdzie szukac bledu?- Zibi190
- Post #11
-
Z
cholerka zebym to pamietal? jak to znalezc? 1654275064 na necie znalazlem to: This should work in place of make install-webconf CODE: SELECT ALLsudo /usr/bin/install -c -m 644 sample-config/httpd.conf /etc/apache2/sites-enabled/nagios.conf 1654275512 przeszukalem za pomoca mc nie mam takiego...- Zibi190
- Post #9
-
Z
czy to musi byc katalog var? czyli /usr/local/nagios/var/?- Zibi190
- Post #7
-
Z
dostaje blad no rule to make target install-webconf . Zainstalowalem pluginy wydaje sie ze sam nagios dziala jako serwis- Zibi190
- Post #5
-
Z
Nie jest apache wersja 2.4 i php 8.1 korzystalem z strony na nagiosie- Zibi190
- Post #3
-
Z
Witam, Wprawdzie nie jest serwer na qnapie ale na raspberry, konfiguracja powinna byc taka sama. Mam zainstalowany pi-hole i doinnstalowalem nagios . Pi-hole jest na adresie http://192.168.5.94/ a nagios powinie byc na http://192.168.5.94/nagios ale na tym adresie wciaz uparcie mam start dla...- Zibi190
- Temat
- apache serwer www
- Odpowiedzi: 18
-
Z
Dyskusja Download station, bitorrent i vpn problem z siecia
Wywalilem dane i niedociagniete pliki torranta odinstalowalem aplikacje torrenta po restarcie ponowna instalacja i zaczelo dzialac ale nas zaczal sypac jakimis bledami nie wiadomo czy to od system czy jakies aplikacji prawdopodobnie czeka mnie reinstalacja systemu. Dzieki za zainteresownie- Zibi190
- Post #13
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Z
Po restarcie nas nie wyswietla permisson denied, ponownie wyswietla nie dotyczy.. Uruchomilem serwer proxy i z laptopa przegladalem strony vpn chodzi calkiem przyzwoicie ale nie torrenty. Jakis dibel siedzi chyba w systemie- Zibi190
- Post #12
-
Z
Niestety loguje sie tak jednym loginem a prawa dotepu do folderu to 777. zupelnie nie wiem czego sie przyczepic- Zibi190
- Post #11
-
Z
Adres IP mam obcy na nas ustawilem brazylie a efekt jeszcze ciekawszy kiedy zaladowalem nowego torrenta. O co chodzi?- Zibi190
- Post #9
-
Z
Dopisalem do karty serwery dns mam teraz adres wan chyba juz dobry, jesli mam vpn to mnie dostawca nie dotyczy jak to rozumiem. 1647011856 Wyglada ze problem z vpn rozwiazany bo nas pociagnal aktualizacje ale torrent nadal milczy- Zibi190
- Post #7
-
Z
Publiczne z devil-torrents.pl dalem zrzutke polaczen chyba tutaj cos nie tak- Zibi190
- Post #3
-
Z
Download station i bitirrent nagle przestal pobierac. sadzilem ze dostawca internetu zablokowal mi torrenty wiec oplacilem vpn(hide.me) ale dalej to nie dziala dodatkowo nas zgalasza ze siec slabo dziala. Cos chyba vpn dziala nie tak ale nie wiem jak to sprawdzic. Mam TS-230- Zibi190
- Temat
- chyba download download station station ts-230 vpn
- Odpowiedzi: 12
-
Z
Dyskusja Chyba problem z uprawnieniami na dysku?
Ok sprobuje dzieki- Zibi190
- Post #8
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Z
Dyskusja Chyba problem z uprawnieniami na dysku?
TS-210 na TS-230 dysk gdzie byl system poszedl bez problemu zrobil sobie uaktalnienie. Drugi widzi moge na nim zapisac i widzi na nim tylko nowe foldery ale stare widze tylko w panelu sterowania gdzie brak edycji lub kiedy wlaoze go do kieszeni na usb W panelu sterowania widze foldery do ktorych...- Zibi190
- Post #6
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD