1. TSQ469

Pomoc skąd "guest" w użytkownikach on-line?

Cześć, to nie chodzi o wyłączenie konta gościa (swoją drogą nie wiem, jak to zrobić, bo w userach na NAS nie miałem takiego usera), ale o usunięcie usera o nazwie guest z listy userów mających prawo edycji do poszczególnych udziałów sieciowych. Trzeba to zrobić z poziomu Windowsa (wchodzisz we...
  2. TSQ469

Dyskusja Linki udostępniania - jaka bezpieczna alternatywa z możliwością tworzenia folderów?

Bardzo dziękuję Wam za naświetlenie mi tematu. Wiem teraz na czym stoję i że dostęp do FileStation (czyli tak jak robię) to jedyne rozwiązanie, za pomocą którego można tworzyć foldery. ZIP nie rozwiązuje niestety problemu tworzenia i usuwania folderów, no i chodzi mi też o to, żeby były widoczne...
  3. TSQ469

Dyskusja Linki udostępniania - jaka bezpieczna alternatywa z możliwością tworzenia folderów?

Cześć, dzięki za info. Mam logowanie przez https przez link udostępniania generowany przez QNAP do konkretnego zasobu i link wygląda tak: "https://xxx.xxx.xx.xxx:xxxx//share.cgi?ssid=xxxxxx" Linki udostępniania są fajne, bo nie muszę za każdym razem usera lokalnego zakładać dla nikogo z...
  4. TSQ469

Archiwum Bezpieczna udostępnienie, inne niż linki udostępniania?

Witam, mam prośbę o komentarz do rozwiązania, które chcę zastosować. Czy jest to bezpieczne/profesjonalne podejście do zagadnienia. Obecny stan: 1) QNAP673E - użytkownicy logują się przez LAN 2) Brak VPN 3) Możliwe zalogowanie się użytkownika do serwera przez Internet po wpisaniu...
  5. TSQ469

Witam, mam prośbę o komentarz do rozwiązania, które chcę zastosować. Czy jest to bezpieczne/profesjonalne podejście do zagadnienia. Obecny stan: 1) QNAP673E - użytkownicy logują się przez LAN 2) Brak VPN 3) Możliwe zalogowanie się użytkownika do serwera przez Internet po wpisaniu...
  6. TSQ469

Dyskusja dioda LED LAN miga na pomarańczowo

W logach nie ma żadnych błędów. Mam dostęp tylko przez przeglądarkę po http przez panel admina mogę wejść w logi systemu ale są tam tylko informacje o zalogowanych userach, dostępach do zasobów sieciowych... nic o sprzęcie nie ma i błędów nie ma w ogóle w tej chwili żadnych wyszczególnionych.
  7. TSQ469

Dyskusja dioda LED LAN miga na pomarańczowo

Witam Was, kupiłem nowego TVS-673e i po podłączeniu do LAN wszystko dobrze działa, ale cały czas miga na pomarańczowo dioda LED na obudowie NASa. Dioda miga regularnie i wygląda to na sygnalizację jakiegoś problemu, którego nie potrafię zaobserwować. Dzieje się tak zarówno po podłączeniu do...
  8. TSQ469

Tak, mam ustawione dokładnie wszędzie na "Brak dostępu". Problem rozwiązany. Okazuje się, że należało z poziomu Windowsa usunąć gościa z userów mających prawo edycji do poszczególnych udziałów sieciowych. Jak widać NAS nie blokował dostępu i gość mógł się wbijać mimo ustawienia "Brak dostępu" od...
  9. TSQ469

Witam, czasami obserwuję userów "guest" w użytkownikach on-lina podłączonych do NAS. Wygląda to tak: Nie mam pojęcia skąd "oni" się biorą, ponieważ komputery, które łączą się do NAS'a mają wyłączonych userów "guest". Wszystkie komputery w sieci mają WIN 10 PRO i użytkowników lokalnych...
  10. TSQ469

Dyskusja TS-453A Problem z wyłączeniem i restartem

Ja miałem podobny problem i u mnie w 100% rozwiązuje problem usunięcie PenDrive'a z NAS'a przed restartem. Bez pena zamyka się bezbłędnie, z penem zawsze wisi i trzeba go z palca wyłączać.
  11. TSQ469

Archiwum Jak odblokować zaszyfrowany wolumen po migracji FW do 4.2.0

Witam, po migracji do 4.2.0 nie mogę znaleźć opcji odszyfrowania dysków :( Przed migracją było to w panelu sterowanie... wolumen...opcje...odszyfruj z tego co kojarzę, a teraz nie panelu sterowanie nie mam opcji zarządzania wolumenami i nie mogę odszyfrować dysków :( Pomożecie mi i wskażecie...
  12. TSQ469

Dyskusja Linki udostępniania - hasło nie działa...

wiem, wiem,... napiszę zgłoszenie...
  13. TSQ469

Już dzięki, tak jak napisałem sprawę rozwiązuję cofnięcie firmware do 4.1.4 20150522 i czekam na 4.2 :) teraz
  14. TSQ469

Pomoc Problem ze zmapowaniem dysków z QNAPA w Windows 7 PRO 64, gubi się mapowanie?

Ja też kiedyś miałem taki "zły" komputer w sieci. Okazało się, że miałem na nim zapamiętane połączenia z danym userem i dlatego, po podłączeniu go do sieci, ten user już nie mógł mapować udziałów na innym komputerze... Dostawałem dokładnie taki komunikat, jak wspominałeś. Zrobiłem net use na...
  15. TSQ469

Rozumiem, dzięki za wskazówkę.
  16. TSQ469

Miałem najnowszą, wgraną dzisiaj, okazuje się, że problem rozwiązuje wgranie wcześniejszej 4.1.4 20150522 Trzeba się więc cofnąć do tej wersji i hasła działają w linkach prawidłowo. Może kolejna wersja już będzie bez tego błędu. Dzięki za pomoc. Temat rozwiązany.
  17. TSQ469

Witam, linki udostępnia działają mi pod warunkiem, że nie ustawię żadnego hasła. Po wpisaniu hasła losowego lub nawet "123" albo "abcd" link wyświetla stronę, prosi o hasło i jak wpiszę, to ładuje się czysta biała strona i nic się nie dzieje. Nie ma info, że strona nie załadowała się, bo...
  18. TSQ469

Pomoc Przestały działać linki udostępniania

nie, to nie są te IP, ale masz rację, będę walczył z tymi portami, cos musiało się przyblokować... DZIĘKI za nakierowanie Znalazłem przyczynę! Na śmierć zapomniałem, że ograniczyłem u ustawieniach NAS połączenia do NAS dla określonej puli adresów z sieci lokalnej. "Winny" był więc jednak sam...
  19. TSQ469

1-4 niestety wszystko to jest OK domeny nie używałem nawet w linkach tylko IP, które się nie zmieniło... :(
  20. TSQ469

Witam Was, od kilku dni przestały mi działać linki udostępniania, które wcześniej działały bez problemu. Nowo utworzone linki też nie działają. Zaktualizowałem firmware do najnowszej wersji. Dokonałem ponownie automatycznej konfiguracji routera. Wszystko zrobiłem od nowa, jak kiedyś przy...