-
I
Dyskusja Aplikacja do radia internetowego
Nic się nie zmieniło. Z takich obserwacji - jak włączę Music Station gdy jest uruchomiona aplikacja Streaming add, to widać tylko USB Audio Device #1\USB Audio Jak wyłączę Streaming add pojawia się dodatkowo C Media Electronics Inc. USB Audio Device - i na tym urządzeniu radio działa (potem...- infomedia
- Post #12
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
I
Łoł - już zapomniałem o takich rarytasach :) Ja tylko chcę żeby był włączony "Streaming ad on" i w tym samym czasie działało radio internetowe, które przekaże sygnał na kartę dźwiękową.- infomedia
- Post #8
-
I
Oczywiście ;). Siedzę w miejscu, gdzie zwykłe radio nie odbiera i nie mam możliwości wystawienia jakiś anten na dach. Ponieważ Qnap i tak działa cały czas, to dorzucam mu zadanie odtwarzanie radia internetowego i przewodem łączę qnapa z wzmacniaczem i kolumnyami. Generalnie w Music Station można...- infomedia
- Post #6
-
I
Hej, przypomnę stary temat :) - jednak nic w FW nie poprawili. Ponieważ nowe Qnapy już nie mają wyjścia audio, wczoraj kupiłem kartę dźwiękową na USB. Generalnie działa, ale żeby można było słuchać radia z Music Station muszę wyłączyć Media Streaming Add-on. Po wybraniu stacji i uruchomieniu...- infomedia
- Post #4
-
I
Dyskusja Jaki najtańszy UPS do TS-251D ?
Coś PW z takim wyświetlaczem i 2 gniazdkami podłączałem, ale wydaje mi się, że obudowa była bardziej prostokątna, może to był jakiś starszy model - w każdym bądź razie Qnap go rozpoznawał.- infomedia
- Post #11
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
I
Dyskusja Jaki najtańszy UPS do TS-251D ?
Z małych to na pewno działa Power Walker VI 650 https://www.euro.com.pl/ups-y-zasilanie-awaryjne/power-walker-vi-650-sb-fr.bhtml?from=td&utm_source=3343482&utm_medium=TradeDoubler&utm_campaign=(TradeDoubler)&utm_content=%2F- infomedia
- Post #9
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
I
Dyskusja Błąd przy aktualizacji systemu.
Dzięki- infomedia
- Post #3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
I
Dyskusja Błąd przy aktualizacji systemu.
Hej, trafił do mnie TS253D z systemem 5.0.0.2055. Po zalogowaniu wyświetla się info o nowej wersji do pobrania 5.0.1.2425, ale instalacja się przerywa z błędem 102 i w logach jest info "Failed to install 5.0.1. The digital signature has expired". Mam pytanie (żeby czegoś nie zepsuć) - spróbować...- infomedia
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 2
-
I
Dyskusja Nie działające niektóre automatyzacje w HA po włączeniu Qnap
Hej, jeżeli HA jest uruchamiany jako usługa, to może ustawić jej "opóźnione uruchamianie"?- infomedia
- Post #2
- Forum: Smart Home: Home Assistant, Zigbee, IoT
-
I
Dyskusja TS-473a - jaka karta graficzna
Dzięki za info. Ona chyba z wentylatorem jest - nie wkręca się na wysokie obroty (tzn. czy jest cicha)?- infomedia
- Post #9
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
I
Kupię Kupię uchwyt do karty QM2-4P-284a
Dzięki, jutro zadzwonię, ale przecież jak rozstaw uchwytów nie pasuje to nie przykręcisz karty do śledzia - chyba że czegoś nie ogarniam. W ostateczności jak nie uda mi się kupić, to spróbuję dogiąć tę wersje prostą.- infomedia
- Post #5
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
I
To chyba aż taki standard nie jest - mam w domu 2 śledziki od kart sieciowych i punkty mocowania blaszki do karty nie pasują.- infomedia
- Post #3
-
I
Kupię uchwyt do kart jak w temacie w wersji zagiętej (mam prosty). Może od innej wersji karty też pasuje?- infomedia
- Temat
- Odpowiedzi: 4
-
I
Dzięki, od tego zacząłem :) , zacząłem o nich czytać, porównywać i zgłupiałem - nie chcę się bawić w kupowanie i oddawanie bo coś tam nie pasuje czy jest głośne, albo że będę musiał ucinać złącze :). No chyba że nikt nie poleci jakiegoś sprawdzonego modelu to będę eksperymentował ;)- infomedia
- Post #5
-
I
Tak, ale posty takie z przed kilku lat, albo karty bardziej "wypasione" :) Może ktoś ma coś sprawdzonego- infomedia
- Post #3
-
I
Cześć. kupiłem nowego qnapa i teraz muszę dobrać jakąś grafikę. Co możecie polecić do podstawowej pracy w wirtualkach? Najlepiej jak by zajmowała jedno złącze (bo chciałbym przełożyć też ze starego kartę Qm2-2P-244a) i była cicha (może pasywne chłodzenie)? Pozdrawiam Marek- infomedia
- Temat
- qm2-2p-244a ts-473a
- Odpowiedzi: 9
-
I
QNAP TS-453Be czy warto ?
Jeszcze pytanie do czego będzie używany - 453be ma trochę więcej wyprowadzonych interfejsów z tyłu obudowy.- infomedia
- Post #6
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
I
Przy piwie Monitoring domu po GSM
Ja parę lat temu znajomej na działce zamontowałem parę kamer Dahua. Teraz tej firmy urządzenia bardziej domowe to marka Imou. Działa OK, router GSM, kamery łączą się po WiFi, mają włożone kart SD. Myślę że jeśli chodzi o złodziei i wandali, to dużo lepiej będzie zamontować kilka światełek z...- infomedia
- Post #2
-
I
Kupno nowych dysków do NAS - co wybrać?
Ja niedawno w jednym z Qnapów wymieniałem dyski z powodu braku miejsca. Wg danych smart przepracowały ponad 7 lat (w testach żadnych błędów). Po wysunięciu kieszeni i odkurzeniu okazało się, że to zwykłe WD Blue, tak więc ... ;)- infomedia
- Post #4
-
I
Dyskusja Format wiadomości z centrum powiadomień
No właśnie tak mi przyszło do głowy, czy przyczyną nie mogą być jakieś zmiany na serwerze pocztowym, bo jednak qnapy są różne i w różnych lokalizacjach, ale wysyłka chyba wszędzie przez jedno konto. Muszę podpytać hosting. Edit: Dostałem odpowiedź, że na serwerze pocztowym nic nie było zmieniane.- infomedia
- Post #5