-
Dyskusja Jak odzyskać magazyny wykonanych migawek po ich nieautoryzowanym usunięciu??
bo te adminy to takie łobuzy- bwnuk
- Post #8
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Jak odzyskać magazyny wykonanych migawek po ich nieautoryzowanym usunięciu??
bardzo dziękuję sprawdzę nie zmienia to faktu że zastanawiające jest jakim sposobem użytkownik mógł dokonać takich zmian z usera na admina bez pomocy to jest troszkę przerażające- bwnuk
- Post #5
-
Drill Doctorem a co to za oprogramowanie bo nie znam- bwnuk
- Post #3
-
Witam dopadł nas niestety atak złośliwego oprogramowania, który zaszyfrował nam udziały sieciowe po smb. Nic nie szkodzi mamy przecież kopie migawkową a tu w pustka po analizie logów qnapa znalazłem że user bez praw admina zmienił swoją grupę przydzielił się do grupy admin usunął migawki i...- bwnuk
- Temat
- color konfiguracja systemu oprogramowania
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja Qnap przywrócił sie do ustawień fabrycznych
jak coś działa to po czo ruszać. wcześniejsze wersje qnapa nie były tak ryzykowne :) i aplikacje po aktualizacjach nie wysypywały się :)- bwnuk
- Post #8
-
nie zawsze te aktualizacje wychodzą na dobre :) pare razy to qnap zaliczył takiego zmulacza że był problem aby się zalogować normalnie. więc jestem raczej ostrożny :)- bwnuk
- Post #6
-
ciekaw jestem czy kopia ustawień będzie poprawna. da się podglądnąć plik bin ??- bwnuk
- Post #3
-
Witam Loguję się dziś na mojego qnapa a tu ekran początkowy zero aplikacji na pulpicie tak jak by się przywrócił do fabrycznych. Po wejściu w menager plików pusto ifo że należy dodać pule/wolumen (strach i panika w oczach) wchodzę w narzędzia dyskowe dyski ok / migawki ok wtf.... . i co ciekawe...- bwnuk
- Temat
- color oprogramowania qnap qnapa ups ustawień
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja NextCloud: konfiguracja i optymazacja działania
tak ten tutorial znam ale na kompie ta sama konfiguracja miażdży szybkością wersje z naszego qnapa. Co nie zmienia faktu, że da się normalnie na nich pracować bo działają stabilnie i niezawodnie.- bwnuk
- Post #10
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja NextCloud: konfiguracja i optymazacja działania
ja po wielu konfiguracjach i modach odpuściłem sobie qnapa i postawiłem to na starym kompie i3/8gb ram/250 SSD i Ubuntu serwer 20.04 różnica jest nieporównywalna. Miałem instalkę z repo, instalowałem paczkę pobraną z strony nextcloud, kilka maszyn wirtualnych efekt był zawsze ten sam działało to...- bwnuk
- Post #8
-
Dyskusja Hyper Data Protector Czy ktoś już korzysta z aplikacji
w moim przypadku konieczna była opcja wł CBT na VMware i ruszyło na googolu są instrukcje :)- bwnuk
- Post #6
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
zainstalowałem konfiguracja supcio intuicyjne moje maszyny działają na vmware esx 6.0 i niestety zaraz po starcie error ERROR screen [Link error] sama aplikacja jak będzie dopracowana pozwoli nam spać spokojnie :)- bwnuk
- Post #3
-
Witam tak jak w temacie czy ma ktoś już jakieś opinie o nowej funkcji ?- bwnuk
- Temat
- error ktoś może virtualization station witam
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja export obrazu vm z qnapa do vmware
ja uruchomiłem virtualke na qnapie połączyłem sie z nia i wskazałem miesjce exportu na inną lokalizacje operacja udana pacjent działa :)- bwnuk
- Post #15
-
działał ponad rok problem był raczej z aplikacją qnapa bo czasem się wieszała i nie chciała uruchomić sama maszyna działała poprawnie razem z aplikacją na niej uruchomiło się normalnie Mam nadzieje że się uda :)- bwnuk
- Post #13
-
trzecia próba i taki error- bwnuk
- Post #10
-
a da się naprawić taki uszkodzony obraz bo z tą virtualką mam właśnie taki problem że nie zawsze chce się uruchomić ? w innym temacie pisałeś o usuwaniu migawek ja raz po takiej akcji właśnie z tą maszyną tydzień siedziałem i naprawiałem . pomocą niezastąpionego kolegi z tego forum :)- bwnuk
- Post #8
-
a pytanko czemu nie exportowałeś tej maszyny z virtualstation jako export do ovf mam podobny problem z "qnapową" vm i na jednym sprzęcie export poszedł esix uruchomił maszynę natomiast drugi qnap mimo poprawnego exportu nie chce się uruchomić na wmvare.- bwnuk
- Post #6
-
Dyskusja Wydajność "Virtualization Station" i VM maszyn Qnap 253A
Ja po kilku latach rozstaje się z VS na qnapie bo wydajność tych maszyn to nieporozumienie. U mnie działał na niej centos Linux z oraclem. Ja w dobrej cenie kupiłem mały PC dell z parametrami i5/16 GB ram/2 dyski SSD 960 GB i tu uruchomiłem vmware różnica kosmiczna.- bwnuk
- Post #5
- Forum: Wysoka dostępność (HA) i iSCSI / Fibre Channel
-
Dyskusja Nextcloud 17 (Apache73) kopia zapasowa
to widziałem i robiłem mnie interesuje rozwiązanie- bwnuk
- Post #3