-
Dyskusja rtorrent - TS 230
No jakikolwiek z x86 to zaczyna się od modelu QNAP TS-251D, różnica w cenie jest jednak całkiem spora, prawie dwukrotnie :) Zakładając że jednak rTorrent by działał - czy będzie działa jakoś dużo wolniej niż np. na wyżej wymienionym TS-251?- slavko80
- Post #4
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja rtorrent - TS 230
Czy na najtańszym 2-zatokowym modelu TS-230 (TS-230 | Ciesz się przyjaznym dla budżetu centrum plików i domowym centrum multimedialnym) jest możliwość zainstalowania aplikacji rtorrent-Pro?- slavko80
- Temat
- rtorrent ts-230
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Rtorrent 15
-
Archiwum Restart klienta Qsync po zalogowaniu
Witam, mam problem z uruchomieniem aplikacji Qsync na Windows 10. Po zainstalowaniu i uruchomieniu aplikacji wyświetla się standardowe okienko logowania: NAS prawidłowo wyszukuje się przez LAN, wprowadzam nazwę użytkownika i hasło po czym zaznaczam checkbox Bezpieczne logowanie (https) i...- slavko80
- Temat
- qsync restart
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Archiwum Zmiana Severity Level autentykacji
Witam, czy istnieje możliwość zmiany wartości Severity Level dla poprawnego zalogowania się użytkownika np. do WWW, FTP, innej usługi? Chciałbym aby każda próba zalogowania do usługi, także udana, była raportowana jako ostrzeżenie i wysyłana notyfikacjami emailowymi. Notyfikacje wysyłam...- slavko80
- Temat
- level
-
Dyskusja Team Speak Server - Nie działa po upgrade firmwa
Autostart wykonałem troche inaczej. W pliku \mnt\HDA_ROOT\.config\qpkg.conf miałem już ustawiony autostart zainstalowanej wcześniej wersji więc zmieniłem wiersz Shell = /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/TeamSpeak/teamSpeak.sh na Shell =...- slavko80
- Post #15
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Zrobiłem tak jak Ty i podobnie jak u Ciebie Team Speak odpalił się generując tokeny. Co ważne, ta wersja jest aktualna (paczka QPKG jest z 2013 roku). Dzięki wielkie za pomoc! Mam jeszcze jedno pytanie - do jakiego pliku dopisać uruchomienie tego skryptu...- slavko80
- Post #13
-
Zmieniłem. Bez zmian. Odpalenie skryptu: sh teamSpeak.sh start zwraca: Starting TeamSpeak... teamSpeak.sh: line 73: ./ts3server_linux_x86: No such file or directory Skrypt po modyfikacji wygląda tak: #!/bin/sh QPKG_NAME="TeamSpeak" QPKG_DIR="" CONF=/etc/config/qpkg.conf...- slavko80
- Post #11
-
#!/bin/sh QPKG_NAME="TeamSpeak" QPKG_DIR="" CONF=/etc/config/qpkg.conf PIDFILE="$QPKG_DIR/${QPKG_NAME}.pid" PUBLIC_SHARE=`/sbin/getcfg Public path -f /etc/config/smb.conf` LICENSEKEY_FILE="${PUBLIC_SHARE}/licensekey.dat" SERVERKEY_FILE="${PUBLIC_SHARE}/serverkey.dat" find_base() { #...- slavko80
- Post #9
-
Standardowy skrypt start|stop|restart. Jego wynikiem jest uruchomienie: które kończy się błędem:- slavko80
- Post #7
-
Znalazłem tylko poniższy folder z TeamSpeak:- slavko80
- Post #5
-
Program zainstalował się w /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/TeamSpeak] Próbuje uruchomić serwer poprzez: sh teamSpeak.sh start Skutkuje to komunikatem: Starting TeamSpeak... teamSpeak.sh: line 71: ./ts3server_linux_x86: No such file or directory- slavko80
- Post #3
-
Zaktualizowałem QNAP'a (TS-251) do wersji firmware 4.3.3.0238 Niestety upgrade spowodował, że przestał działać Team Speak Sever (wersja TeamSpeak [x86] 3.0.7.1) Po instalacji paczki w pliku TeamSpeak_info.txt z folderu Public wygenerowany jest błąd: Czy ktoś miał taki problem i jakoś go...- slavko80
- Temat
- firmware server ts-251 upgrade
- Odpowiedzi: 23
-
Archiwum TS-251 i dysk SSD
Użytkuje od jakiegoś czasu serwer QNAP TS-251 z 8 GB ramu. W serwerze mam umieszczony jeden dysk 4 TB. W związku z tym że w komputerze stacjonarnym będę wymieniał dysk SSD na większy zastanawiam się czy warto umieścić taki dysk w moim QNAP'ie (jako startowy) Zastanawia mnie czy odczuje...- slavko80
- Temat
- dysk ssd ts-251
-
rTorrent - stabilność
Masz racje. Nie sprawdziłem Changeloga. Tak czy siak - wersja 0.9.6 jest niestabilna :)- slavko80
- Post #14
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
rTorrent - stabilność
Nowy build niestety nadal jest niestabilny (przynajmniej u mnie). Wrzuciłem dwa torrenty i Watchdog kilka razy zrestartował proces. Dodatkowo Avalanche zwraca błąd: Wracam do wersji 0.9.4.1012 :-)- slavko80
- Post #12
-
rTorrent - stabilność
Usunąłem wersję 0.9.6 i zainstalowałem 0.9.4.1012 Ściągnąłem dwa duże torrenty i ta wersja wydaje się być stabilna.- slavko80
- Post #10
-
rTorrent - stabilność
Spróbuje dzisiaj tą wersje 0.9.4-1012. Mam jeszcze jedno, pewno laickie, pytanie. Co rozumiesz przez revert back? Czy to jakaś funkcjonalność App Center czy po prostu powinienem odinstalować obecną wersję i zainstalować nową?- slavko80
- Post #7
-
rTorrent - stabilność
Qrcze, a gdzie ja mogę znaleźć poszczególne wersje? Ten link to znalazłem tu na forum w takiej gałęzi repo: index · QNAP Club Repository Pool: pool.qnapclub.pl ale tam są tylko 4 wersje: http://pool.qnapclub.pl/projects/packages/rtorrent/releases/2014-b0513-0.9.2/rtorrent_0.9.2-0513_x86.qpkg...- slavko80
- Post #5
-
rTorrent - stabilność
Czy to jest ta wersja? http://pool.qnapclub.pl/projects/packages/rtorrent/releases/2014-b1012-0.9.4/rtorrent_0.9.4-1012_x86.qpkg Ewentualnie skąd mogę ściągnąć paczuszkę?- slavko80
- Post #3
-
rTorrent - stabilność
Zainstalowałem dziś rTorrenta z zasobów tego forum. rtorrent [x86] Nie powiem - w porównaniu do np. Transmission to możliwości tego klienta są dużo większe. No ale mam pewien problem - chodzi o stabilność. Zapuściłem sobie torrenta z dobrego i szybkiego trackera. ruTorrent rozpędził się do...- slavko80
- Temat
- qnapclub rtorrent
- Odpowiedzi: 16