-
L
Dyskusja Problem z owncloud po aktualizacji do QTS 5
ehhh niestety jeden z adminów u mnie włączył teraz jakoś do danych w owncloudzie musimy się dostać- Lukasz_p
- Post #3
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
L
Archiwum Problem z owncloud po aktualizacji do QTS 5
Cześć, Po aktualizacji do najnowszej wersji QTS 5 pojawił się problem z aplikacją owncloud zainstalowaną z App Center. Pojawia się komunikat: "Downgrading is not supported and is likely to cause unpredictable issues (from 10.6.0.0 to 10.0.10.4)" Czy ktoś z Was byłby wstanie pomóc/wskazać jak to...- Lukasz_p
- Temat
- owncloud qts update
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
L
Dyskusja Problem z owncloud po aktualizacji do QTS 5
Cześć, Po aktualizacji do najnowszej wersji QTS 5 pojawił się problem z aplikacją owncloud zainstalowaną z App Center. Pojawia się komunikat: "Downgrading is not supported and is likely to cause unpredictable issues (from 10.6.0.0 to 10.0.10.4)" Czy ktoś z Was byłby wstanie pomóc/wskazać jak to...- Lukasz_p
- Temat
- owncloud problem qts
- Odpowiedzi: 7
-
L
Dyskusja Usunięcie dyssku z puli pamięci
Cześć, Mam w puli pamięci 5 dysków w konfiguracji RAID 6. Czy jest możliwość, aby usunąć jeden dysk i pozostawić 4 dyski w RAID 6? U mnie przy statusie puli pamięci występuje komunikat "zdegradowany" i pula pamięci nie zmniejszyła swojej pojemności o wyjęty dysk.- Lukasz_p
- Temat
- pamięci raid
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
L
Dyskusja Problem po wymianie dysków - starszy wolumin
na helpdesk jeszcze czekam na odpowiedź- Lukasz_p
- Post #7
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
L
Tego, że trzeba będzie wykonać ponowną inicjalizację nas niestety nie. czy jest jakaś inna opcja, żeby nie inicjalizować ponownie? Np zamiana tych 12 TB dysków na 4 dyski po 4 TB tak, żeby rozszerzyć pojemność do 16 TB?- Lukasz_p
- Post #5
-
L
ok, dane mam zgrane, porobione nowe foldery współdzielone i uprawnienia w nowej puli pamięci, pytanie jest czy od początku trzeba socjalizować NAS czy można usunąć Volume1 i od nowa utworzyć pulę pamięci. Co się stanie z systemem? zostanie czy nie?- Lukasz_p
- Post #3
-
L
Cześć, przełożyłem dyski ze starego serwera qnap dyski skonfigurowane w RAID 6 (starszy wolumin) do nowego QNAP TS-1886XU-RP a następnie dyski zostały wymienione po kolei na nowe o pojemności 12TB każdy. Nie można było zwiększyć pojemności i zgodnie z zaleceniem pomocy technicznej została na...- Lukasz_p
- Temat
- problem ts-1886xu wolumin
- Odpowiedzi: 6
-
L
Dyskusja OwnCloud - problem z przekierowaniem adresu
Tak też myślałem, próbowałem zamiast url wpisać adres domeny, ale wtedy link w ogóle nie działa. Podpowiesz moze w którym miejscu dokładnie wstawić adres na sztywno?- Lukasz_p
- Post #11
-
L
Ale mam zrobione aktualizacje do 10.5 Na początku instalowałem ownclouda w dockerze, ale był problem z certyfikatem ssl więc zainstalowałem appke + proxy Tylko został mi do rozwiązania problem z tym adresem linków w wiadomościach email- Lukasz_p
- Post #9
-
L
owncloud jest zainstalowany z aplikacji w app center - owncloudX V10.0.10.1- Lukasz_p
- Post #7
-
L
z oficjalnego obrazu Nginx DOCKER 1.14- Lukasz_p
- Post #5
-
L
Wpisałem adres domeny w 'overite.cli.url' =>c'', ale niestety w mailach dalej jest rozsyłany link z adresem lokalnym (192.168..) W załączam zrzut z zaznaczonymi elementami, które potrzebuję zmienić. Zamiast lokalnego adresu ip potrzebuję nazwę domenową.- Lukasz_p
- Post #3
-
L
Witam, Zainstalowałem aplikację owncloud + reverse proxy nginx w container station. Domenę mam prawidłowo przekierowaną i jest dostęp z zewnątrz do aplikacji owncloud. Mam problem ze zmianą adresu lokalnego na domenowy w potwierdzeniach mailowych, które przychodzą do użytkowników. Próbowałem...- Lukasz_p
- Temat
- app center owncloud problem
- Odpowiedzi: 11
-
L
Dyskusja Przeniesienie dysków ze starego serwera do nowego bez utraty danych
Jakby ktoś miał podobny problem to u mnie zadziałało po odinstalowaniu wszystkich aplikacji. Jeszcze raz dzięki za pomoc i porady! Cześć!, Mam kolejne pytanie, ponieważ przeniesione dyski mają skonfigurowany "starszy wolumin" i system nie pozwala na zwiększenie pojemności mimo, iż na dyskach...- Lukasz_p
- Post #12
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
L
niestety po wyłączeniu aplikacji i restarcie, sprawdzanie zatrzymuje się na 1% status pojawił się "Gotowy" ale nie można dostać się do zmapowanych folderów. Jest jeszcze jakaś opcja wykonania sprawdzania systemu plików?- Lukasz_p
- Post #9
-
L
Ok, wielkie dzięki za informacje! Witam, po przełożeniu dysków serwer uruchomił się, wyskoczył tylko komunikat jak na załączonym zrzucie. uruchomiłem sprawdzanie systemu plików, ale po chwili status woluminu zmienił się na odłączony. Po restarcie wszystko wraca do normy. Próbować do skutku...- Lukasz_p
- Post #7
-
L
Jakieś niespodzianki mogą się pojawić? Na obu serwerach jest najnowszy aktualnie dostępny system. TS-1886XU-RP był już uruchomiony i zainicjowany czy przywrócić go do ustawień fabrycznych?- Lukasz_p
- Post #5
-
L
Widziałem na liście, że oba NASy są kompatybilne, przenieść wszystkie 4 dyski czy tylko dwa?- Lukasz_p
- Post #3
-
L
Witam, Mam stary serwer TS-869-U-RP (4 dyski po 3 TB w RAID 6) Chcę je przenieść na nowy serwer TS-1886XU-RP. Na nowym serwerze docelowo będą dyski 14TB W jaki sposób to zrobić aby wszystko zakończyć sukcesem? Czy wystarczy przeniść dwa dyski (RAID 6), dwa kolejne dyski nowe 14 TB i na koniec...- Lukasz_p
- Temat
- dyski dysków migracja dysków raid serwer ts-1886xu ts-869
- Odpowiedzi: 12