1. MateuszK

Pomoc Uszkodzenie dysku

Witam, Na początku napiszę: mój błąd: mea maxima culpa. Miałem 3x3TB, dokupiłem 4-ty dysk. Źle zmiigrowałem RAID, zamiast rozszerzyć do 6-stki dodałem miejsca do 5-ki. Niewiele myśląc (po odbudowie macierzy) otworzyłem stronkę: Migracja poziomów RAID i powiększanie pojemności RAID online ...
  2. MateuszK

Dyskusja Wirtualizacja Win2012R2 - problem z siecią QNAP 451

Witam Was, mam dość nietypowy problem: fizyczne interfejsy sieciowe są spięte w tym momencie jako backup, wpięte są do switcha gigabitowego, negocjuje na porcie gigabit full duplex, ale transfer jest koszmarny - 10MB/s (widziane z poziomu interfejsu virtualization station). Wirtualka to serwer...
  3. MateuszK

Archiwum Cache SSD czy dodatkowy wolumin RAID

Witam Was Zakupiłem TS-451. Chcę na 2 maszynach wirtualnych postawić Microsoftowego DC-ka i WDS-a. Aktualnie w macierzy znajdują się 2x3TB RED (RAID1)+ ssd 250 evo (cache) Mam dylemat czy: 1. Wyjąć ssd i tylko na potrzeby wirtualek wstawić raid na greenach 2x640 (RAID1) 2. dokupić jeden dysk 3TB...
  4. MateuszK

Zakup serwera pod wirtualizację

Witam, zdaję sobie sprawę, że to forum QNAP, ale jednak :-) aktualnie posiadam mały komputerek na atomie, 4GB RAM, ssd systemowy, który pełni rolę NAS. Działa pod Debianem (OMV). Mini-ITX Motherboard, Embedded Mainboard, Intel Atom N2800, All-In-One, Dual Core - atxpower Jestem zmuszony do...