-
Dyskusja Zajęte miejsce na HD jest niewidoczne po resecie
Po przywróceniu ustawień fabrycznych przez Qfinder mam "niewidoczne" zajęte miejsce na dysku. W "Administracja systemu" nie mogę nadać serwerowi pierwotnej nazwy. Muszę jak gdyby odzyskać dawne konto admina? Model serwera: QNAP TS-251+ 1HDD- Eskan
- Temat
- admin admina ts-251
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Nie mogę dokonać resetu TS-251+
Chcę przeprowadzić Firmware Recovery - QNAPedia Niestety nie mogę zrobić poniższych czynności: "15. Use a pen or any pointed object to press and hold the RESET button. Then press the Power button on the front panel to power on the NAS at the meanwhile. 16. Please keep holding the RESET button... -
Dyskusja Jak ograniczyć dostęp dla użytkowników DLNA ?
1. Domyślne konto użytkownika serwera DLNA: admin. Inny użytkownik to np.: julian. Mam dwa foldery z filmami: "F.admin" i "F.julian". W prawach dostępu folder "F.admin" jest zablokowany dla julian ale gdy julian korzysta z DLNA to nie ma problemu w dostaniu się do "F.admin". Jaka mu to...- Eskan
- Temat
- dlna dostęp
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Problem z ponowną aktywacją licencji.
Dezaktywowałem licencję na exFAT. Nie pytajcie dlaczego :| Przy ponownej aktywacji online wyrzuca błąd 1205 "Failed to update the license due to mismatched license statuses." PAK jest właściwy. Przy aktywacji offline - "PAK is not available, please make sure you've filled out the correct PAK"...- Eskan
- Temat
- app center exfat licencje licencji problem
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja exFAT Driver - jak kupić?
Przy próbie kupna sterownika rzuca na stronę PayPal gdzie trzeba do płatności podpiąć kartę. Aktualnie nie posiadam takiej. Czy jest inna metoda kupna? QNAP License Store- Eskan
- Temat
- app center chyba konto
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Overwatch aukcji, czyli czy w tej aukcji nie ma haczyków?
Bez gwarancji, nie ma możliwości zakupu za pobraniem. Dokładnie to ogłoszenie wisiało na allegro (ok. 2 dni), zostało usunięte przez pracowników allegrosza i pojawiło się na olx. Człowiek ma ich (miał) ok. 5-7 szt. Cena jest ok.? Trochę ryzyko kupować bez gwarancji... No i skąd ktoś może mieć... -
TS-253 Pro wirtualizacja Windows - plusy i minusy
Wirtualizacja W$ będzie dla mnie na równi ważną funkcją z innymi dedykowanymi bezpośredni dla nasa. Dlatego chciałbym się dowiedzieć o plusach i minusach tego rozwiązania. Na ile W$ chodzi tak jak "desktopowa" wersja? Co kuleje? Jakie są największe minusy? I bardzo ważne - czy są lagi? Windowsa...- Eskan
- Temat
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)